Zoom Nasıl Kullanılır ?

15 Eylül Perşembe Neler Oldu? 📢

Pandemi dönemiyle adını sıkça duyduğumuz , çoğunlukla ses ve görüntü kazalarına kurban gittiğimiz ; herkesin kullandığı ve muhtemelen kullanmaya devam edeceği uygulama , karşınızda : Zoom

Zoom Nasıl Kullanılır ?

Her zaman olduğu gibi formal bilgilerle başlayıp , platformun amacını öğrenelim sonra da nasıl kullanılacağını tartışırız.

 

Zoom Nedir ?

Zoom Video Communications tarafından 2012 yılında kurulan ve daha çok Whatsapp’tan hatırlayacağınız uçtan uca şifreleme ile kullanılan video konferans platformudur. Zoom Meeting üzerinden görüntülü sohbetler geliştirebilirsiniz . Burada üç ve üzeri kullanıcıda 40 dakikalık zaman kısıtlaması ve 100 cihaza kadar toplantı katılmları için ücretsiz hizmet verilmektedir.Abonelik sağlandığı takdirde ise en yüksek pakette 1.000 kişi ile zaman kısıtlaması olmadan görüşme yapılabilmektedir.

 

Zoom Nasıl Kullanılır ?

Uygulamayı Edinme

Öncellikle uygulamayı edinmeyle başlayalım. Masaüstünde kullanım için Zoom web sitesinden uygulamayı indirebildiğiniz gibi telefon veya tabletlerde App store ya da Google play store gibi uygulamalardan indirebilirsiniz.

Zoom Nasıl Kullanılır ?

 

Düzenleyici misiniz , katılımcı mı ?

Eğer toplantı düzenlemek istiyorsanız Zoom’u indirdikten sonra hesap açmanız gerekmekte. Zoom burada size alternatifler de sunuyor ayrıca . İsterseniz google, facebook ya da SSO hesabınız ile direkt olarak kayıt gerçekleştirebilirsiniz.

Diğer şekildeki hesap açma adımları ise şu şekildedir :

  •  E- postayla hesap kurma
  • Hesabı onaylama
  • Kullanıcı adı ve şifre belirleme
  • Gerekli ayarları kurma ( Atlanabilir özellikler , gerekli değil )

Ve işte Zoom hesabınız hazır.

Eğer sadece katılımcıysanız , toplantı sahibinin size aktardığı bilgilerle (link , parola…) toplantıya katılabilir ya da katılmadan önce adınızı ve soyadınızı düzenleyip toplantıya katılım sağlayabilirsiniz.

 

Zoom Nasıl Kullanılır ?

Özellikleri Nelerdir ?

Burada da aynı şekilde düzenleyen ve katılımcı olarak özellikleri ayırabiliriz. Toplantı düzenleyen, katılımcının yapabildiği her şeyi ve daha fazlasını yapabilir.

 

Toplantı düzenleyen kişi :

  • Takvimindeki toplantıları aynı şekilde Zoom’da zamanlayabilir
  • Ekran paylaşımı yapabilir . Yaptığı paylaşımlarda ; sunum , resim , video paylaşabilir. Ayrıca ekran paylaşımı yaparken onu editleyebilir. Yani , sunum yapıyorsunuz ve bir dosya paylaştınız diyelim . Bu dosyada özellikle belirtmek istediğiniz noktaları tahtada işlem yapar gibi çizip , highlight edebilirsiniz. Tahta demişken , ayrıca ‘white board ‘ özelliğini es geçmeyelim .Özellikle öğretmenler için sınıf ortamını sanala taşımak demek bu özellik.


Zoom Nasıl Kullanılır ?

  • Kanallar oluşturulabilir . Ayrıca buraya dosya yüklemesi de yapabilirsiniz.
  • Profilinizi kişileştirebilir diğer düzenleyiciler tarafından uygunluk durumunuzu gösterebilirsiniz.Zoom Nasıl Kullanılır ?

 

Hem  düzenleyiciler  hem  katılımcılar için kullanılabilecek ortak özellikler : 

  • Görüntünüzü kişileştirebilirsiniz hem de hiç olmadığı kadar . Nasıl yani mi ? İnstagram ve Snapchat’ten aşina olduğumuz filtre özelliğiyle yani muhtemelen iş toplantısına katılamazsınız ama stres atmak için yapılan bir görüşme toplantısında eğlenceli duran bir özellik.
  • Arka planınızı ayarlayabilirsiniz. Her zaman müsait olmak mümkün değil bu yüzden olacak ki Zoom ‘sadece kişiye odaklanalım onun nerede olduğuna değil ‘ demiş ve bu işlevsel özelliği getirmiş.Zoom Nasıl Kullanılır ?
  • Çok fazla konuşmacı olan ortamlarda konuştuğunuzun havayla bir olmaması için birebir özellik : ‘chat’ kısmı . Burada ister ‘@everyone’ etiketiyle isterseniz de toplantıdaki katılımcıları etiketleyerek birebir mesajlar yazabilirsiniz.
  • Her zaman ses açmanız mümkün ve gerekli olmayabilir. Burada da en az filtreler kadar eğlenceli bir özellik devreye giriyor ; Tepki (reaction) kısmı .Burada söz hakkı alma , beğenme , gülme , şaşırma  , onaylama gibi emojiler bulunuyor. Tek yapmanız gereken uygun durumlarda uygun emoji kullanmak.

 

Zoom Nasıl Kullanılır ?

 

Temelde Zoomla ilgili bilinmesi gereken özelliklerin çoğu bunlar. Umarım faydalı olmuştur , tekrar başka bir ‘Nasıl kullanılır’ da görüşmek üzere. Bilgiyle kalın

Dualingo Nasıl Kullanılır ?

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Asana Nasıl Kullanılır?

Bear Nasıl Kullanılır?

Trello Nasıl Kullanılır?

Todoist Nasıl Kullanılır?

Slack Nasıl Kullanılır?

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Fatma Koyun

Güncellenen dünyayı kendi değerlerim etrafında dizayn ederek her gün deneyim kazanmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim. Asıl maharetin bilmekten geldiğine inanırım ve buna paralel olarak da bir öğrenme hevesine sahibim . Ayrıca gözlemlemeyi , yazmayı , insanlarla konuşmayı ve araştırmayı da çok severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.