/

Yapay Zeka ve Finans 

Yapay Zeka

Yapay Zeka ve Finans 

Yapay zeka, akıllı bilgisayar sistemlerinin tasarımı ve geliştirilmesi ile ilgilenen bir bilgisayar bilimi dalıdır. Bu sistemler, doğal dili anlama ve görüntülerdeki nesneleri tanıma gibi normalde insan zekası gerektiren görevleri yerine getirme yeteneğine sahiptir. Yapay zekanın iş, finans, sağlık, üretim, ulaşım ve daha pek çok alanda uygulamaları vardır.

Yapay zekanın (AI) çağımızın en önemli teknolojilerinden biri olduğuna şüphe yok. Dünyayı hayal bile edemeyeceğimiz şekillerde değiştirme potansiyeline sahiptir.

Peki yapay zeka nedir ve nasıl çalışır?

Çoğu insan gibiyseniz, muhtemelen yapay zekanın (AI) yalnızca oyun oynamak veya evinizin termostatını kontrol etmek gibi şeyler için yararlı olduğunu düşünüyorsunuz.

Yapay zeka, insanlar da dahil olmak üzere hayvanlar tarafından görüntülenen doğal zekânın aksine makineler tarafından görüntülenen zekâ çeşididir İlk ve ikinci kategoriler arasındaki ayrım genellikle seçilen kısaltmayla ortaya çıkar.

Yapay zeka AI’nın paradan tasarruf etmenize ve daha fazlasını elde etmenize yardımcı olabileceği çeşitli yollar vardır. Bu yazıda, yapay zekanın finansal okuryazarlığı ve karar vermeyi geliştirmek için kullandığı en popüler yollardan bazılarını keşfedeceğiz.

Bu teknolojiyi kendi mali durumunuzu iyileştirmek için nasıl kullanabileceğinize dair ipuçları için makaleyi okumaya devam edin! AI, paradan tasarruf etmenize ve daha fazlasını elde etmenize yardımcı olacak güçlü bir araç olabilir.

Yapay Zeka Kavramı

Yapay Zeka

Yapay zeka insanlığın geleceğidir. Yapay zeka geliştikçe insanların yapamadığı şeyleri yapabilecekler ve bu dünyamızı sonsuza kadar değiştirebilir.

Yapay zeka kavramı, birçok insanın hala anlamaya çalıştığı bir kavramdır. Bazıları bunun çok ileri gittiğini düşünürken, diğerleri bu yeni dönemin hayatımızı nasıl iyi veya kötü yönde değiştireceği konusunda yeterli bilgiye sahip olamıyor.

Arkadaşlarımı yapay zekanın temelleri ile tanıştırırken bulduğum harika bir yol, onlara konuyla ilgili düşüncelerinin ne olduğunu sormaktı; Ne de olsa Amazon’un sadece insanlardan uzakta saklanan tercihlere dayalı satın alımları önerdiği bir çağda yaşıyoruz.

Yapay Zeka kavramı, onlarca yıldır var olan bir kavramdır, ancak insanlar ancak son zamanlarda farkına varmaya başlamıştır.  Yollarda kendi başlarına dolaşabilen arabalardan veya insanlar için çok tehlikeli görevleri yerine getirebilecek kadar yetenekli robotlardan; gerçekten bu teknolojinin yapamayacağı hiçbir şey yok.

Yapay Zeka Insanların Para Kazanmasına Ve Tasarruf Etmesine Nasıl Yardımcı Olabilir?

Yapay Zeka

AI, insanların onlar için kararlar vererek para kazanmalarına ve tasarruf etmelerine yardımcı olabilir. Gelecekte, muhtemelen bunu günlük yaşamda daha fazla göreceğiz. Netflix’in zevk profilinize göre bir sonraki izlemeniz gerekenleri önermesi veya Amazon’un müşterilere daha önce çevrimiçi bir şey sipariş ettiklerini hatırlatması gibi şeyler zaten oluyor, bunlar yapay zeka’nın kullanıldığını gösteren çalışmalar.

Yapay Zekayı Finansal Amaçlarla Kullanmanın Faydalarından Bazıları

Yapay zekanın gücü yakında günlük finansmanımıza uygulanacak.

Bir örnek, yatırımların nereye gitmesi gerektiği veya oranların bir günden diğerine önemli ölçüde değişip değişmediğine ilişkin kararlar almak gibi çok zaman alan görevleri insan müdahalesi olmadan otomatikleştirebilmesidir. Geleneksel kaynaklar tarafından sunulanların dışında piyasa eğilimlerine/tahmin verilerine dayalı olarak yatırım yapmak için bir avantaj arıyorsanız, bu teknoloji portföyünüze ikinci bir rüzgar verebilir.

Yapay Zeka Finans Dünyasını Nasıl Değiştiriyor?

Yapay Zeka

Bildiğimiz gibi finans dünyası değişiyor. Bankalarda ve kredi puanlarında benzer şekilde bulunabilen yapay zeka, hisse senedi ticareti yapmak veya para hesaplarını yönetmek gibi birçok insan tarafından diğerlerinden daha basit görülen bazı görevler için yakında insanların yerini alacak, çünkü sayıları her birine kıyasla çok karmaşıktır.

Yeterli zaman verilirse bir makinenin bu işi iyi yapamaması için hiçbir neden yok; AI ayrıca, daha önce olduğu gibi körü körüne tahmin etmek yerine, veri analitiğine dayalı olarak büyük miktarlarda finansal yatırım yaparken tüccarların daha bilinçli kararlar almasına yardımcı olmaktadır.

 Finans Söz Konusu Olduğunda Yapay Zekayı Kendi Yararınıza Nasıl Kullanacağınıza Dair İpuçları

 Finans söz konusu olduğunda yapay zekayı kendi yararınıza kullanmanın birçok yolu vardır.

Örneğin, bir kişi bir bankadan veya kredi kartı şirketinden son bir yıldaki tüm işlemlerini standart taramalar sırasında gözden kaçmış olabilecek kalıplar için analiz edilmesini isterse (genel bir uygulama), o zaman bu sadece bir fırsat değil.

Müşteri davranışına tıpkı trendyol, amazon vb platformlardaki alışveriş portföyüne göre bunlarıda alabilirsiniz tarzında yeni sekmelerde ilgi alanımızdaki ürünlere yer vermesi yaşantımızın içinde şu an var olan aktivasyonlardır, aynı zamanda, kimlik kredi kartı verilerini çalmak gibi gösterilen sahtekarlık gibi şeyleri belirlemeye yardımcı olan derin sinir ağları gibi makine öğrenimi algoritmalarını kullanarak genel olarak daha iyi hizmetler sağlar. 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Haberlerden ve gelişmelerden hızlı ve kolayca haberdar olmak için,

Dilerseniz Girişim Haberleri uugulamasını buradan iOS cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri uugulamasını buradan Android cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

İsmail Karaçengel

Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya
Girişim Haberleri Kurucusu

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.