/

MetaGündem: 29 Mayıs 2023

Yapay Zeka Destekli İçerik Düzenleme Dönemi

Metaverse ve NFT dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

Prada, Prada Crypted Initiative’in Bir Parçası olarak Yaklaşan Çiçek NFT Koleksiyonunu Tanıttı

Ünlü İtalyan lüks moda evi Prada, geçtiğimiz günlerde merakla beklenen 42. Timecapsule NFT koleksiyonunun tanıtımını duyurdu ve web3 dünyasındaki varlığını daha da güçlendirdi.

Prada’nın NFT koleksiyonundan, mavi-beyaz tonların büyüleyici bir karışımı ve çiçek tasarımlarıyla süslenmiş zarif tişörtleri sergiliyor. Özellikle bu ürünler, saygın Prada arşivinden elde edilen geri dönüştürülmüş çiçek desenli jakarlı havlu kumaş kullanılarak üretilmiş. Ayrıca, her gömlek sahiplerine Discord’daki özel Prada Şifreli NFT topluluğuna, çeşitli avantajlar ve özel etkinliklerle birlikte erişim sağlayan değiştirilemez bir jeton eşlik ediyor.

Ek olarak, NFT girişiminin Haziran 2022’de başlatılmasından önce daha önce Prada Timecapsule öğelerini satın almış olan kişiler, mevcut fiziksel öğeleriyle uyumlu geçmiş Timecapsule Nft’lerini talep etme fırsatına sahip olacaklar. Daha fazla ayrıntı için topluluk üyelerinin Discord’daki Prada Şifreli sunucuyu ziyaret etmeleri önerilir.

nft

Ubisoft ve Reddit Heyecan Verici Rabbids NFT Koleksiyonunu Tanıttı

Popüler Amerikan sosyal haber toplama sitesi Reddit, Rabbids temalı dijital koleksiyonları platformuna getirmek için Ubisoft ile güçlerini birleştirdi.

Sevilen Rabbids serisinin yaratıcısı Ubisoft, bu ilginç karakterleri 2000’lerin ortalarında tanıttı, dünya çapındaki oyuncuları büyüledi ve Ubisoft markasıyla eşanlamlı hale geldi. Rabbidler ayrıca Nintendo’nun Mario’su gibi diğer ünlü oyunlarla işbirliklerinde de yer aldı.

Polygon blockchain tarafından desteklenen işbirlikçi koleksiyon, altı farklı stil sunuyor. Şu an itibariyle, Dalgıç, Çılgın, Gezgin ve Tek Boynuzlu Tavşan meraklıları tarafından çoktan talep edildi. Bununla birlikte, ilgilenenler hala Reddit’in koleksiyon avatarları pazarı aracılığıyla Ninja ve Şövalye Hahamlarını basabilirler.

Bu işbirlikçi koleksiyon, dijital sanatın ötesine geçerek kullanıcılara avatarlarını kişiselleştirmeleri için eşsiz fırsatlar sunan özelleştirilebilir giyim eşyaları ve aksesuarlar içeriyor.

nft

Adobe, Yapay Zeka Generative Fill ile Photoshop’ta Devrim Yaratıyor

Adobe, popüler yazılımı Photoshop ile ilgili heyecan verici bir duyuru yaptı. Şirket, Generative Fill’in tanıtılmasıyla üretken yapay zeka teknolojisini programa entegre ediyor. Bu çığır açan gelişme, yapay zekanın gücü sayesinde kullanıcılara herhangi bir yıkıcı etkiye neden olmadan görüntülerindeki içeriği geliştirme, genişletme veya kaldırma yetkisi veriyor.

Generative Fill ile Photoshop meraklıları, görüntülerini yükseltmek için Dall-E ve Midjourney tarafından kullanılanlara benzer bir metin isteminden yararlanabilirler. Kullanıcılar sadece birkaç saniye içinde, yaratıcılıklarının sınırlarını zorlayarak şaşırtıcı derecede gerçekçi sonuçlar elde edebilirler.

Generative Fill, nesneler, arka planlar oluşturma, görüntüleri genişletme ve nesneleri kaldırma gibi özellikler sunuyor. Perspektif, aydınlatma ve stili otomatik olarak eşleştirerek kullanıcıları zaman alan işlemlerden kurtarıyor. Kullanıcılar; kavramları keşfedebilir, farklı yaklaşımları deneyebilir ve saniyeler içinde birden fazla varyasyon oluşturabilir.

meta

Deadfellaz, Streamingfellaz’ı Tanıttı: Twitch, Zoom ve Daha Fazlası İçin Avatarlara Dönüşen NFT’ler

NFT projesi Deadfellaz, “Streamingfellaz”ı başlatmak için dijital kimlikler ve sanal varlıklar için bir platform olan Hologram Labs ile iş birliği yaptı. Bu yenilikçi araç, hareket izleme ve duygu tanımayı bir araya getirerek, NFT sahiplerinin takas edilemez jetonlarını video akışı sırasında avatar olarak kullanmalarını sağlıyor. Artık Deadfellaz PFP sahipleri, sanal aramalarda ve Twitch, Google Meets, Zoom ve YouTube gibi canlı yayın platformlarında NFT karakterleri aracılığıyla kendilerini ifade edebilirler. Aracın kullanımına ilişkin ayrıntılı yönergeler önümüzdeki haftalarda açıklanacak.

NFT avatarlarının canlı akışlara ve görüntülü aramalara bu entegrasyonu, insanların sanal alanlarda etkileşim kurma ve etkileşimde bulunma şeklini yeniden şekillendirerek önemli bir ilerlemeye işaret ediyor. Ayrıca bu araç, çeşitli etkileşimli çevrimiçi ortamlarda heyecan verici fırsatlara ve uygulamalara kapı açarak NFT ekosistemindeki sürükleyici teknolojilerin potansiyelini keşfediyor.

nft

BBC, Sandbox Metaverse ile Güçlerini Birleştirerek Doctor Who ve Top Gear’ı Sanal Gerçekliğe Getiriyor

İngiltere merkezli ünlü bir medya ve eğlence merkezi olan British Broadcasting Corporation (BBC), The Sandbox Metaverse ile heyecan verici bir ortaklığa başladı. Bu işbirliği, hayranları sanal alemde Doctor Who ve Top Gear gibi ikonik diziler de dahil olmak üzere BBC’nin sevilen serilerine çekmeyi amaçlıyor.

Bu yılın sonlarında başlatılması planlanan işbirliği, Web3 uzmanı Reality+’ın blockchain uzmanlığından yararlanacak. Bu üç şirket birlikte, BBC’nin Metaverse’deki ilk kalıcı evini oluşturmak için işbirliği yaparak hayranlar için benzersiz ve özel deneyimler sunacak.

meta

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.