/

Trello Nasıl Kullanılır?

Trello

Trello Nedir?

Trello en genel tanımıyla hayatınızı ve işlerinizi organize edip takip etmenizi sağlayan genel anlamda bir proje yönetim aracıdır. Dijital bir ajanda görevi gören Trello verimli bir şekilde kullanıldığı zaman kullanıcıların en büyük yardımcısı konumuna geliyor.

Her alanda dijitalleşmekte olan dünyamızda kâğıt, kalem, ajanda gibi materyallerin kullanılması neredeyse minimum düzeyde. Hal böyle olunca pek çok insan dijital bir mecrada görevlerini ve sorumluluklarını kaydetme ihtiyacı duyuyor. Tam da bu noktada Trello kullanıcıları için eşsiz bir deneyim sunuyor. Bireysel çalışmalar için kullanılan uygulama aynı zamanda ekip çalışmaları içinde kullanılabiliyor.

Ara yüzünü istediğin gibi şekillendirebileceğiniz uygulama, kendinize özel kartlar oluşturmanızı da sağlar. İçinde pek çok emoji ve çıkartma bulunduran uygulama kendinizi en iyi şekilde ifade etmenizi sağlar.

Trello

Hayatınızı organize etmenize yardımcı olan Trello uygulamasını Windows ve macOS işletim sistemine sahip bilgisayarlarınıza kolayca indirebilir ve senkronize olarak kullanabilirsiniz. Aynı şekilde Android ve iOS işletim sistemine sahip mobil cihazlarınıza da Trello mobil uygulamalarını indirebilirsiniz.

Trello Nasıl Kullanılır?

Trello panosunda yalnızca dört temel bileşen vardır:

Trello

  1. Pano

Genellikle büyük projeler, takımlar veya iş akışları hakkındaki bilgileri takip edeceğiniz bir yerdir. Organizasyon gerektiren pek çok noktada Trello panosunda görevleri ve tüm küçük ayrıntıları organize edebilir ve en önemlisi, iş arkadaşlarınızla iş birliği yapabilirsiniz.

 

  1. Liste

Listeler sayesinde kartlarınız, belirli görevler veya veriler iş ilerleyişinin çeşitli aşamalarında düzenli tutulur. Listeler, iş akışını oluşturmak için kullanılabilir veya sadece fikirlerin ve verilerin takip edilmesini kolaylaştırabilir. Bir panoya sınırsız sayıda liste ekleyebilir, listeleri dilediğiniz gibi düzenleyebilir ve adlandırabilirsiniz.

  1. Kart

Bir panonun en küçük birimi karttır. Kartlar görevleri veya fikirleri en ayrıntılı şekilde temsil etmek için kullanılır. Pano üzerine pek çok kart eklenebileceği gibi kartların üzerinde çift tıklayarak daha ayrıntılı bilgi edinme ve özelleştirme yapılabilir.

  1. Pano Menüsü

Panonuz için görev kontrol merkezi olan menü (D), Trello panonuzun sağ tarafında bulunur. Menü; üyelerin pano izinlerini yönettiğiniz, ayarları kontrol ettiğiniz, kartları aradığınız, Power-Up’ları etkinleştirdiğiniz ve otomasyonlar oluşturduğunuz yerdir.

Takım oluşturma

E-posta adresleri ile kolayca takımınızı oluşturabilirsiniz. Jira, Google Drive, Confluence VE Dropbox gibi uygulamalarla senkron çalışabilen uygulama ekibiniz ile daha etkin bir şekilde iletişime geçmenizi ve iş çözümlemesi yapmanızı sağlar. Oluşturacağınız takım, 10 kişiden oluşabileceği gibi bin kişiden de oluşabilir.

Trello

Püf Noktalar

Otomatik kullanım emirleri ile:

Tanımlanmış bir işlem tarafından tetiklendiğinde anında bir dizi işlem gerçekleştiren kurallar

Tek bir tıklamayla bir kartta veya tüm panoda bir işlem çalıştıran düğmeler

Yaklaşan veya geçmiş bitiş tarihlerine göre çalışan bitiş tarihi komutları

Belirlenen tarih aralıklarında çalışan takvim komutları

İşlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Trello otomasyonunun kendi basit dil sistemi kodlama gerektirmez; saniyeler içinde otomasyon ayarlayabilirsiniz.

Premium

4 farklı kullanım seçeneği olan Trello, daha geniş depolama alanı, daha çok pano, daha büyük çalışma alanlarının olduğu alternatifleri sunuyor. Premium hakkında daha ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Trello hakkında daha ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Metaverse dünyası iş yazılımlarının içine giriyor!

Whatsapp’ta Mesajlara Emojiyle Tepki Verme Özelliği!

UI&UX ARAYÜZ TASARIMI NEDİR

Genç Başarı Eğitim Vakfı, GençBizz Lise Girişimcilik Programı kapsamında gençlere yol gösteriyor. 

Eğitim Girişimciliği Nedir? Örnekleri Nelerdir? 2021

Kuluçka Merkezi Nedir? Türkiye’nin En İyi 7 Kuluçka Merkezi

Jeff Bezos, Amazon’da 25 yıldır sürdürdüğü CEO’luk görevini bırakıyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir.

Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.