Canva Nasıl Kullanılır?

canva

Sosyal medyada kişisel kullanım dışında paylaşımlar yapıyorsanız, blog yazıyorsanız, instagram profilinizi özelleştirmek istiyorsanız, sunum-proje hazırlamanız gerekiyorsa eliniz ayağınız olacak program ve uygulamaları da bilmeniz gerekir çünkü dijital içerik oluşturmak, sadece yazı yazmaktan ibaret değil. Instagram hikâyesi, Youtube kapak görseli, Pinterest pini gibi farklı platformlardaki grafik işlerinizi halledecek kadar Photoshop veya Illustrator bilgisiniz varsa her şey daha da kolay hale gelmiş demektir. Ama bu özel programları bilmediğinizi varsayarsak Canva size çok yardımcı olacaktır.

Bilgisayarı olan herkesin rahatlıkla kullanabileceği Canva uygulamasının detaylarını ve sayısız işlevlerini öğrenmek ve dünya üzerindeki yaklaşık 15 milyon kullanıcısından biri olmak istiyorsanız bu yazı tam size göre.

canva

Canva Nedir ?

Canva, 2012 yılında Avusturalya’da kurulan bir platformdur. Canva, üye olan kişilerin sunum hazırlayabileceği, görsel içerikler yaratabileceği, sosyal medya paylaşımları için tasarımlar yapabileceği bir platformdur.

Canva, ücretsiz bir web tabanlı tasarım uygulamasıdır. İnfografik, poster, sunum, davetiye, kart, reklam ya da sosyal medya gönderileri gibi birçok görseli profesyonel bir şekilde hazırlamanıza yardımcı olur. Tasarım bildiğiniz üzere göreceli bir kavram. Elbette bazı kuralları var ama temelinde hayal gücüne bağlı. Bazen istediklerinizi söylemenize rağmen “işte budur” demek vakit alır. Tasarım bilmiyor olmanız da bu “işte budur”a ulaşamamanıza bir etken olabilir. Canva, size tam olarak bu konuda destek sağlıyor. Canva’yı kullanabilmek için mucize tasarım bilgilerine sahip olmanıza gerek yok. Program zaten Türkçe ve içine girdiğiniz anda kullanım kolaylığı sağlıyor. Sizin yapmanız gereken hayal gücünüzü çalıştırmak ve tüm bunları zahmetsizce tasarıma dökmek.

Canva’nın kullanımı ise kullanıcılara son derece basitlik sağlar nitelikte. Bunun için başlıca yapılması gereken şey Canva’nın resmi internet adresine giriş yapmak. Karşınıza burada üyelik ekranı çıkıyor. Çıkan üyelik bilgilerini girmek ve ardından üyelik kimliğinizi oluşturmanız gerekiyor. Kısa süren bu işlemin yanında Facebook ile bağlan seçeneğini kullanabilirsiniz böylelikle üyelik süreçlerini daha da kolaylaştırmanız mümkün olur. Program ücretsiz olarak çokça imkanlar sağladığı gibi Premium tarafıyla da kullanıcıya özel bir deneyim sunuyor. Fakat böyle bir özelliğinin olmasının yanında program size sürekli bir şeyler satmaya çalışmıyor ya da tasarımlarınıza bir limit koymuyor. Üstelik tasarımlarınıza logo ve fotoğraf ekleyebilir ve hedef kitlenize daha iyi erişim sağlayabilirsiniz.

canva

Canva nasıl kullanılır?

Canva ile neler yapılabilir sorusuna yanıt verdiğimiz bu bölümde şunu da belirtmek gerekir; içerisinde çokça işlev bulunduran Canva, pratikle geliştirilebilecek bir program. Size basitçe işlevlerini ve ipuçlarını paylaşacağım bu yazı sizin tasarımsal hayal gücünüzü kısıtlamamaya dair olacaktır.

Yukarıda sözünü ettiğimiz gibi afişler, sunumlar, infografikler, sosyal medya gönderileri ve çok daha fazlası Canva ile bir tık ötenizde. Canva geniş bir kütüphaneye sahiptir. İçerisinde ücretli-ücretsiz görseller, çeşitli yazı fontları, zenginleştirilmiş temalar bulundurur. Eğer hazır bir şablon kullanmak isterseniz “Düzenler” sekmesinden pek çok şablona erişebilirsiniz. Bileşenler sekmesi sizi tasarımınıza görsel, şekil, satır, grafik, çerçeve vb. gibi eklentiler ilave edilmesi için yönlendirecektir. Metin sekmesinden metin ekleyebilir ve çeşitli yazılar ve farklı stiller ile metin kutularına ulaşabilirsiniz. Arka plan sekmesi, tasarımınıza şık bir plan katmanız için size seçenekler sunacaktır. Son sekme ise yüklemelere sekmesidir. Kendi görsellerinizi yüklemenize olanak tanır. Paylaş butonu ile tasarımınızı sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Yanı sıra görselinizi PDF ya da PNG olarak kaydedip, mail ortamında da paylaşımını gerçekleştirebilirsiniz.

canva

Canva Detayları

 

Çeşitlilik

Herkesin bildiği gibi tasarım, yapılacak olan platforma ve ihtiyaçlara göre değişiklik göstermektedir. Canva ile tasarım yapmak isteyen kişiler neredeyse tasarım ihtiyacı olan her alana göre tasarımlarını yapabilmektedir. Canva içerisinde banner, slider, kartvizit, Twitter kapak fotoğrafı, Instagram gönderisi, Düğün Davetiyesi, Facebook gönderisi gibi birçok alanda tasarım yapmak mümkündür.

Fotoğraflar

Canva ile tasarım yapmak isteyen kişilerin yapacakları tasarıma yönelik belirli fotoğraflara ihtiyaçları bulunmaktadır. Canva bu ihtiyacı göz önünde bulundurarak eklediği fotoğraflar bölümüyle kullanıcılarının ücretli ve ücretsiz bir şekilde fotoğraf seçmesine olanak sağlamaktadır.

canva

Şablonlar

Canva’nın avantajlarından bir diğeri ise şablonlar özelliğinin bulunmasıdır. Genellikle tasarım yapılacak sektör, tasarım yapılacak platforma göre tasarımların değiştiğini sizlere söylemiştik. Canva içerisinde bulunan şablonlar sayesinde kullanıcılar tasarım fikirleri edinebilmektedir ve bu tasarım fikirlerini kullanarak tasarımlarını daha hızlı bir şekilde yapabilmektedir.

 

Bileşenler

Canva ile tasarım yapacak kişilerin avantajlı olduğu bir diğer durum ise Canva içerisinde bulunan Canva Bileşenleridir. Ücretli ve ücretsiz Canva hesabı olanların yararlanabileceğini binlerce bileşen ile sizlerde tasarımlarınıza figürler ekleyebilir ve tasarımlarınızı daha güzel bir hale getirebilirsiniz.

 

Yazı Tipleri

Canva yazı tipleri içerisinde sizlere ücretli ve ücretsiz birçok yazı tipinden yararlanmak imkanı sağlamaktadır. Genellikle Canva içerisinde bulunan yazı tiplerinin büyük bölümü Global olarak kullanılan yazı tiplerine benzemektedir. Canva içerisinde bulunan yazı tipleri sayesinde tasarımınızı yaparken firmanızın kullanacağı bir yazı tipini seçebilir ve marka kimliğinizi yansıtabilirsiniz.

canva

Animasyonlar

Özellikle instagram story tasarımı yapmak isteyen kişilerin yararlanabileceği animasyonlar özelliği ile sizler de hareketli videolar tasarlayabilir ve profesyonel bir şekilde paylaşımlarınızı şekillendirebilirsiniz.

 

Paylaşım

Canva’nın en büyük avantajlarından birisi de Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlar için yaptığınız tasarımları direk ilgili mecrada paylaşmanıza izin vermesidir. Tasarımlarınızı Canva üzerinden paylaşabilirsiniz. Gönderilerinizi planlamak istiyorsanız eğer Canva Pro aboneliği satın alarak bu özellikten de yararlanabilirsiniz.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Nasıl Kullanılır? Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.