/

Todoist Nasıl Kullanılır?

Todoist

Todoist Nedir?

Todoist hem iş, hem eğitim, hem de eğitim hayatınızı düzenlemek için kullanabileceğiniz bir uygulamadır. Giderek dijitalleşen dünyamızda günümüzün ajandası olarak karşımıza çıkmakta. Todoist, görevler ekleyerek, yapılacaklar listesi oluşturarak kendinize bir çalışma ortamı oluşturabildiğiniz uygulamadır.

Todoist

Hayatını düzene sokmak isteyenler için hazırlanmış, çevrimiçi yapılacaklar listesi oluşturmanızı ve yönetmenizi sağlayan oldukça kullanışlı bir görev yöneticisi uygulaması olan Todist, diğer uygulamaların aksine birçok platformda kullanılabilir olması, çevrimiçi çalışması, minimalist tasarımı ve ücretsiz sürümünde çok fazla fonksiyon sunması ile ön plana çıkan bir uygulama.

Neden Todoist Kullanmalıyız?

Günümüzde pek çok yapılacaklar listesi programı bulunuyor. Ancak Todoist özellikle ekip çalışmalarına yönelik geliştirdiği özellikleri ile diğerlerinden ayrılıyor.

Tek bir sayfada tüm ekip planları

Ekibinin görevleri, dosyaları ve tartışmaları tümü tek bir yerde, düzen içinde bulunur.

  • Projeleri planla & sorumluluk ata
  • Dosyalar paylaş & detayları tartış
  • İlerleyişini takip et & zamanında teslim et

Ekibinin dokunduğu tüm cihazlarda

10’dan fazla platform arasında gerçek zamanlı senkronizasyonla, herkes en güncel bilgiye ulaşır.

Todoist

Yapılacak işleri paylaşmak çok kolay

Herkesin ne zaman nerede ne yapacağını tek bir sayfa üzerinden planlamak mümkün. Projeler, görevler ve sorumluluklar ekip arkadaşlarına kolaylıkla atanabilirken, bitiş tarihlerini belirlemekte mümkün.

Verimli bir şekilde iş birliği yap

Uzun durum değerlendirmesi toplantılarına, karmaşık e-posta başlıklarına ve kaybolan yapışkanlı not kağıtlarına elveda de.

  • Dosyalar paylaş
  • Detayları tartış
  • Gelişmeler hakkında herkesi bilgilendir

Projelerin ilerlediğinden emin ol

Ekibinin üzerinde çalıştığı tüm işlerin düzenli bir özetini görebilir, tamamlanan işleri ve sıradaki görevleri görüntüleyebilirsin. Ekibinin faaliyetlerini proje veya ekip üyesine göre incelenebilir, yaklaşan veya geciken görevlerinin özel görünümlerini kaydedilebilir. Basit ve kolay anlaşılabilir pano özelliği ile detayları hızlı bir şekilde işlemek ve reaksiyon almak mümkün.

Todoist Nasıl Kullanılır?

Tüm bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlar ile kullanılabilen uygulamayı, cihazınıza uygun olarak uygulamanın  internet sitesi üzerinden ücretsiz indirebilirsiniz. Kullanmaya başlamak için resmi web sitesini ziyaret ederek kayıt işlemini gerçekleştirin.

Todoist

Tek bir buton ile  görev eklemek mümkün. Görevin başlığını ve tarihini görev ekleme butonuna tıkladıktan sonra ayarlanabilir bunun yanı sıra bitiş tarihi de eklenebilir. Ayrıca görev isminizin altında gelen kutusu, hoş geldin ve yapılacaklar, yapılanlar olmak üzere panolar girebilirsiniz. ‘Bayrak’ ifadesine dokunduğunuzda ise görevinizin öncelik sırasını belirlersiniz. 

Eğer bu göreve alt görevler eklemek isterseniz ‘alt görev ekle’ ifadesine gelebilirsiniz. Görevlerin altında yer alan ‘etiket’ ifadesine dokunarak kişiselleştirmek için etiketler ekleyebilirsiniz. ‘Saat’ ifadesine dokunarak görevinizi unutmamanız adına size bildirimle hatırlatılması için bir hatırlatıcı oluşturabilirsiniz. Bir diğer ifadeye dokunduğunuzda ise görevinize çeşitli dosyalar, PDF’ler, fotoğraflar, çizelgeler yükleyebilir, notlar ekleyebilirsiniz.

Todoist

Görevinizin yanında bir de ‘üç nokta’ şeklinde yer alan bir ifade göreceksiniz. Buraya dokunduğunuzda, görevi düzenle, görevi taşı, görevi kopyala, göreve bağlantıyı kopyala, tamamlanan alt görevleri gizle, görevi sil seçenekleri karşınıza çıkacaktır. Birden fazla eklediğiniz görevleriniz varsa üstte gördüğünüz arama alanına görevinizin adını yazarak arama yapabilirsiniz. 

Bununla birlikte yine ara yüzde bulunan ‘üç nokta’ şeklinde yer alan ifadeye dokunduğunuzda, görevleri seç, sırala, etkinlik kaydı, bildirimler ifadeleri ekranınızda yer alacaktır. Burada sıralamayı, bitiş tarihine göre, önceliğe göre, alfabetik ve kişiye özel yapabilirsinizSol üstte okla gösterdiğimiz ifadeye dokunduğunuzda bu kez karşınıza gelen kutusu, bugün, yaklaşan, favoriler, projeler, etiketler, filtreler ve ayarlar seçenekleri çıkacaktır.  

Todoist

Burada adınızın yazdığı alana dokunduğunuzda Todoist uygulamasındaki verimliliğinizi göreceksiniz. Verimliliğiniz ise tamamladığınız görevlerle kendini gösterecektir. ‘Gelen kutusu’ ifadesi yeni bir görevi nerede düzenleyeceğinizden emin olmadığınız durumlarda kullanabileceğiniz bir alan.

Böylece görevinizi gelen kutunuza eklersiniz ve emin olduğunuzda geri dönüp tekrar bakarsınız. Görevinizi gelen kutunuza eklemek için de yukarıda bahsettiğimiz gibi önce görevinizi oluşturuyor ardından bu görevinizi gelen kutunuza ekliyorsunuz. ‘Yaklaşan’ seçeneği yaklaşan görevlerinizi ifade ediyor. 

Todoist Hesabı Nasıl Silinir?

Mobil uygulama ve ya tarayıcı üzerinden Çalışma Alanını rahatça silmek mümkün. Daha fazlası için tıklayın.

Todoist Premium

Todoist

Uygulamanın 3 farklı satış planı bulunmakta . Premium seçeneklerde sık kullananlar için pro seçeneği, ekipler için ise business seçeneği tavsiye ediliyor. Depolama alanı, proje sayısı, kullanıcı sayısı gibi özellikler bu paketler arası değişiklikler gösteriyor. Daha ayrıntılı bilgi için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Diğer Nasıl Kullanılır yazılarımız

Trello Nasıl Kullanılır?

Slack Nasıl Kullanılır?

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.