/

Slack Nasıl Kullanılır?

Slack

Slack Nedir?

Slack, bulut tabanlı bir iletişim ve iş birliği uygulamasıdır. Anlık mesajlaşma özelliğinin yanı sıra sesli ve görüntülü görüşme yapabilme, dosya paylaşma, farklı uygulamalarla entegre çalışabilme özelliğine sahiptir. Google Drive, Trello, Dropbox, Box, GitHub gibi entegrasyonları destekler.

Slack

 

Kanadalı geliştirici Stewart Butterfield tarafından 2013 yılında piyasaya sürülmüştür. İsmi İngilizce “Searchable Log of All Conversation and Knowledge” ibaresinin baş harflerinden türetilmiştir. Özellikle uzaktan çalışma veya evden çalışma söz konusu olduğunda ilk akla gelen uygulamalardan olan Slack, “Be less busy” yani “Daha az meşgul ol” mottosuyla çıktıkları yolda üç sene içerisinde müthiş bir kullanım oranı yakalamıştır.

Neden Slack Kullanmalıyız?

Günümüzde pek çok iletişim uygulaması bulunuyor ancak slack basit ara yüzü ve bir çok işlemi aynı anda gerçekleştirebilmesi ile  öne çıkıyor. Bu işlemlere değinecek olursak:

Her Konuşma İçin Ayrı Kanal

Slack içerisinde iş dallarına göre kanallar açabilirsiniz. Örneğin; yazılım, araştırma, tasarım, makale, mobil vb. şeklinde kanallarda takım üyeleri kendi aralarında bilgi alışverişi yapabilir veya o konu hakkında paylaşım beyan edebilirler. Bu kanallar bütün takım üyelerine açık veya gizli şekilde ayarlanabilmektedir.

Slack

 

Sürükle Bırak

Email’e göre daha hızlı olan Slack size Skype ve whatsapp benzeri bir mailleşme ortamı sunar.  Tüm dosyalarınız, resimleriniz, PDF’leriniz, belgeleriniz ve e-tablolarınız uygulama üzerinde sürükle bırak yaparak paylaşabilirsiniz. Hızlı ve güvenilir olması nedeniyle çok tercih edilen uygulamalar arasında yer alır.

Programlama Dili Desteği

Özellikle bilişim sektöründe çalışanlar için uygulama içinde kod paylaşımı görmezden gelinemezbir nokta. Yazılan kodalrı düzgün bir şekilde aktaran uygulama sayısı oldukça az. Slack programı burada 30’dan fazla programlama dili desteği ile mükemmel bir iş çıkarıyor.

Slack

 

Entegre Uygulama Kullanımı

Google Drive, Dropbox, Google Hangouts, Bitbucket, Github gibi oldukça sık kullanılan araçlarla entegre halinde olan program; tüm bu araçlarda yaşanacak olan olayların kendi bünyesinde değerlendirilmesini sağlıyor.

Arşivleme ve Arama

Ücretsiz versiyonda 10.000 mesaja kadar arşivleme, bu mesajlarda arama yapma ve geriye gidebilme imkanına sahiptir.

Sesli ve Görüntülü Sohbet

Bir çok sesli ve görüntülü arama platformu günümüzde mevcut. Ancak aynı ara yüzde hem datalarınıza hakim olmak hem de sohbet etmek bu uygulama ile mümkün.

Slack

 

6 Farklı Dil Desteği

Bir çok dili destekleyen uygulama yurt içi ve yurt dışı ekip arkadaşlarınızla sorun yaşamadan iletişime geçmenizi sağlar.

Slack Nasıl Kullanılır?

Tüm bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlar ile kullanılabilen uygulamayı, cihazınıza uygun olarak uygulamanın  internet sitesi üzerinden ücretsiz indirebilirsiniz. Kullanmaya başlamak için resmi web sitesini ziyaret ederek kayıt işlemini gerçekleştirin.

Takım oluşturmak Slack’in mobil uygulamasına veya web sitesine giderek mail adresinizi girerek Create New Team butonuna basmanız yeterli. Daha sonra mailinize gelen 6 haneli şifreyi girmelisiniz. Şifreyi girdikten sonra takım ismi, türü ve takımınınız slack adresini girdikten sonra takımınız yani Slack sayfanız oluşturulmuş oluyor.

Slack

 

Ayrıca çalışma alanın kurucusu, yönetici yetkisine sahip olacağı için kanalları, entegre edilecek uygulamaları, çalışma kurallarını düzenleyebilir.

Çalışma alanı oluşturduktan sonra ekip arkadaşlarınızı davet edebilir, dilediğiniz şekilde kanallar oluşturabilir veya ekip arkadaşlarınızla özel olarak mesajlaşabilirsiniz.

Bir slack takımına üye olmak içinse iki farklı yöntem var. Bunlardan en çok kullanılanı takım sahibi veya adminleri tarafından davet edilmek. Davet edildikten sonra bir davet maili alacaksınız. Mail’i açtığınızda Join Team butonuna basın ve karşınıza çıkan sayfada ad ve soyadınızı girdikten sonra bir kullanıcı adı belirlemelisiniz. Next diyerek kendinize bir şifre girin ve join team diyin. Artık Slack’i kullanmaya başlayabilirsiniz.

Slack

Takıma üye olmanın diğer bir yolu ise kurucu veya admine bir istek atmak. Burada dikkat edilmesi gereken nokta Hotmail, Gmail uzantılı loacal maile sahip kişiler bu işlemi gerçekleştiremiyor. Sadece local olmayan adreslere ise izin verilmekte.

 

Uygulamanın web ve masaüstü sürümünde ana menü solda yer alır. Burada Kanallar, Direkt Mesajlar, Uygulamalar bölümleri bulunur. Diğer kısımda ise mesajlaşma ekranı yer alır. Kanallardan gelenler ve direkt mesajlar burada gösterilir.

Slack

 

Android versiyonunda ise yine klasik mesajlaşma uygulaması görünümü hakim. Üstte yer alan çalışma alanı resmine dokunduğunda soldan menü açılır, yukarıdaki seçenekler sunulur.

Mesajlarda emoji kullanılabilir. Mesajlaşırken en güzel özelliklerinden biri de mention özelliği. Kanaldaki bir sohbette özellikle ilgili kişinin okumasını istiyorsan isminin başına “@” koyarak  mesajını gönderildiğinde karşı taraf anında uyarı alır.

 

Uygulama üzerinde durum paylaşarak toplantıda, seyahatte, işte olduğunu ekip arkadaşlarına bildirbilirsin. Ayrıca uygulama üzerinde iş akışını ve iletişimi kolaylaştıran botları kullanmak mümkün.

Slack Çalışma Alanı Nasıl Silinir?

Mobil uygulama ve ya tarayıcı üzerinden Çalışma Alanını rahatça silmek mümkün. Daha fazlası için tıklayın.

Slack Premium

Slack

 

Uygulamanın 3 farklı satış planı bulunmakta temel planda yukarıda bahsedilen her özellik kullanılabiliyor. Premium seçeneklerde Sınırsız mesajlaşma arşivi, kişisel depolama alan, çoklu görüntülü konuşma, sınırsız uygulama entegrasyonu gibi özellikler sunuluyor. Daha ayrıntılı bilgi için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Girişimpedia Yazılarımız

UI & UX ARAYÜZ TASARIMI NEDİR

Startup Nedir?

Linux Nedir ?

Viral Pazarlama Nedir?

Lean Startup Nedir?

Benchmarking Nedir?

Niş Pazarlama Nedir?

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

4 Comments

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.