/

Asana Nasıl Kullanılır?

Asana

Asana Nedir?

Asana proje yönetimi, ekip çalışmaları ve takımların iş takibini kolaylaştırmak için oluşturulmuş bir uygulamadır. Özellikle, kullanıcı odaklı ara yüzü ve farklı kullanım fonksiyonlarıyla online ekip yönetimini kolaylaştıran asana aracılığıyla hareketlerinizi arşivleyebilirsiniz. Ayrıca, task içine atılan notlar ve dosyalar ile mail trafiğini minimuma indirebilirsiniz.

Asana

2008’de San Francisco’da Facebook’un kurucu ekibinde yer alan Dustin Moskovitz ile Justin Rosenstein tarafından kurulmuştur.

Uygulamanın 190 ülkede; yaklaşık 100.000 müşterisi ve milyonlarca ücretsiz kullanıcısı bulunmaktadır. Şirketin referansları arasında Amazon, Japan Airlines, Sky ve Under Armour yer almaktadır.

Neden Asana Kullanmalıyız?

Özellikle, kullanıcı odaklı ara yüzü ve farklı kullanım fonksiyonlarıyla online ekip yönetimini oldukça kolaylaştırır. Pek çok iletişim uygulaması bulunuyor Asana’nın öne çıkan özellikleri ise şöyle:

Çalışmanızı istediğiniz gibi görselleştirin

Asana, yalnızca elektronik tablo kullanıcıları için değil, herkes için tasarlanmıştır, böylece çalışmayı istediğiniz gibi planlayabilir ve yapılandırabilirsiniz.

Panolar

Yapışkan notlar gibi işleri düzenleyin ve her aşamada görevleri takip edin. Panolar, iş süreçlerinizi daha şeffaf hale getirmenize yardımcı olur.

Asana

Liste

Proje çalışmasının veya süreçlerinin her adımını tek bir yerde toplamak için yapılacaklar listesi kullanın ve her adımı baştan sona yönetin.

Asana

Zaman çizelgesi

Planlar değişse bile görevler arasındaki ilişkiyi görebilmeniz ve işinizi yolunda tutabilmeniz için proje planlarını bir zaman çizelgesinde haritalayın.

Asana

Takvim

Programınızdaki boşlukları ve çakışmaları kolayca tespit etmek ve ayarlamalar yapmak için çalışmanızı bir takvimde görüntüleyin.

Asana

Asana Nasıl Kullanılır?

Tüm bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlar ile kullanılabilen uygulamayı, cihazınıza uygun olarak uygulamanın  internet sitesi üzerinden ücretsiz indirebilirsiniz. Kullanmaya başlamak için resmi web sitesini ziyaret ederek kayıt işlemini gerçekleştirin. Daha sonra uygulamayı tarayıcı üzerinden ya da mobil cihaz üzerinde aplikasyonu indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Asana’yı kullanmaya başlamak için bilinmesi gerek temel 3 özellik vardır.

Gösterge tablosunu kullanma

3 yatay çizgi görseline sahip uygulamanın sol üstüne bulunan gösterge tuşu altında Ana Sayfa, Görevlerim, Gelen Kutusu ve portföyler sekmesi bulunuyor.

Ana sayfa sekmesinde uygulamaya kuş bakışı bir şekilde bakabilirsiniz. Geçmiş, süren ve gelecek projeler rahatlıkla kontrol edilebilir.

Asana

Görevlerim sekmesi, bütün görevleri daha ayrıntılı bir şekilde görüntülemenizi ve düzenlemenizi sağlar.

Gelen Kutusu sekmesi, parçası olduğunuz görevler için tüm bildirimleri görüntüleyen bir özet akışıdır. Birisi görevinizi tamamlandı olarak işaretlerse, bir yorum yazarsa, bir alt görev eklerse, vb. bildirimi burada bulacaksınız.

Portföyler, İşletme hesaplarına özel portföy özelliği, gerçek zamanlı izleme projeleri ve görevleri dahil olmak üzere ekstra veri görselleştirmeleri sunar.

Proje Oluşturma

Görevleri oluşturmaya başlamadan önce proje oluşturulması gerek. Proje oluşturmak ve şablon belirlemek için ana sayfa butonunu kullanmanız ve karşınıza gelen sekmelerden seçimleri yapmanız gerekli. Şablonlar, projenizin görüntü kurulumudur ve insanların Asana’yı kullanmasının ana nedenlerinden biridir.

Asana

Eğer Tip tıklayıp açılan menüden yeni bir seçim seçerek önerileri etrafında geçiş yapabilirsiniz böylece farklı sektörlerde farklı ön ayarlı şablonları oluşturabilirsiniz. Eğer planlamasını beğendiğiniz bir şablon bulursanız sağ üst köşeden “şablonu kullan” butonuna tıklayarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Görev Oluşturma ve Atama

Görevler Asana’nın olmazsa olmaz özelliklerinden biridir. Görevler yapılacak işleri tanımlar ve onları atamanıza ve son teslim tarihleri ​​eklemenize izin verir. Görevleri uygun şekilde belirlemek ve denetlemek, bir proje yöneticisinin becerilerini gerektirebilir, ancak bunları Asana’da oluşturmak basittir.

Asana

Liste görünümündeki proje sayfasında Görev Ekle öğesine tıklayarak görev oluşturabilirsiniz. Farklı görev ekleme yöntemleri bulunsa da en kullanıcı dostu yöntem bu şekildedir. Görev eklerken dikkat edilmesi gereken noktalar Görev adı, Atanan, Bitiş tarihi, Açıklama bölümlerini eksiksiz olarak doldurmaktır.

Böylece aksaklıkların önüne geçilmiş ve anlaşılabilir bir görev atamış olursunuz. Görev düzenleme sekmesinden de daha önce oluşturulmuş bir görevi rahatlıkla düzenleyebilirsiniz.

Asana Premium

Uygulamanın 3 farklı satış planı bulunmakta temel planda yukarıda bahsedilen her özellik kullanılabiliyor. Premium seçeneklerde Sınırsız proje, plan, portföyler, yönetici paneli , özel kilitli çalışma alanları gibi özellikler sunuluyor. Daha ayrıntılı bilgi için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Bear Nasıl Kullanılır?

Trello Nasıl Kullanılır?

Todoist Nasıl Kullanılır?

Slack Nasıl Kullanılır?

UI & UX ARAYÜZ TASARIMI NEDİR

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.