Cue Taksicilerin Alkol Seviyesini Gösteren Akıllı Yüzük

Cue

Akılı yüzük Cue, yolcuların güvenle seyahat etmesi için taksi şoförlerinin alkol seviyesini takip edip bildirimler veriyor.

Cue

Hemen hemen hepimiz taksi, Uber vs. ulaşım araçlarını kullanırken kendimizi güvende hissetmek isteriz. Hint tasarımcı Risha Garg tarafından tasarlanan Cue adlı akıllı yüzük, diğer akıllı yüzüklerin yaptığı acil yardım çağırısı, nabız ölçme gibi akıllı saatlerin sahip olduğu özellikler dışında kandaki alkol seviyesini de ölçebiliyor. Pandemi koşullarıyla birlikte artan taksi kullanımından sonra taksi şoförlerine olan güveni sağlayabilmek için tasarlanan yüzük, Uber gibi teknolojiyi de içinde barındıran taksicilik uygulamaları içinde kullanılması planlanıyor.

Sürücülerin alkol kullanması hem trafiği hem de araç içindeki güvenliği riske atıyor. Geç saatlerde eve dönerken araç içindeki şoförün alkol kullanmasından dolayı rahatsız olduğunuz ve strese girdiğiniz zamanlar olmuştur. Cue, sarhoş taksi sürücülerini tespit edebiliyor ve geç saatlerde güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmeleri için yolcuları bu konuda önceden bilgilendirebiliyor.

Ülkemizde Uber servisi kullanılmıyor olsa da ilerleyen yıllarda kullanıma açılması çok olağan. Böylece kendini güvende hissetmek isteyen yolcular Uber ve Cue Akıllı Yüzük uygulamasını bir arada kullanarak güvenli bir şekilde evine ulaşabilecek. Yüzüğü takılı olmayan şoförleri tercih etmeyerek ve alkollü sürücüleri önceden görerek daha kaliteli bir yolculuk deneyimi mümkün olacak.

Cue

Cue henüz hayata geçirilmemiş bir konsept tasarım. Tasarımla ilgili açıklamalarda bir ankete de yer verilmiş. Bu ankete göre taksi şoförlerinin %55,6’sı alkollü araba kullandığını, %62,1’i ise araç içinde alkol tükettiğini itiraf ediyor. Yine %27’si aşırı miktarda alkol alarak sarhoş bir şekilde taksi hizmeti verdiğini itiraf ediyor.

Bu arada trafik kazalarındaki ölümlerin de büyük oranda alkollü sürücülerden kaynaklandığını vurguluyor Risha Garg. Bu ankete göre çok uzun saatler çalışan taksi şoförleri (günde 12-15 saat) kendilerine ayıracak zamanları kalmadığından alkollü olarak direksiyon başına geçiyor. %90,2’si ise iş verenleri tarafından hiçbir zaman alkol konusunda kontrol edilmemiş.

Şoförlerin alkol alışkanlıklarını gözlemlemek çözülememiş bir sorun.  Risha Garg’ın konsept tasarımı Cue bunu değiştirebilir. Bu cihaz sürücünün durumunu gerçek zamanlı olarak takip etmeyi mümkün kılıyor. Yüzük, teri takip ederek kandaki alkol seviyesini ölçüyor. Avuç içi ve parmaklarda yoğun ter bezleri bulunduğundan yüzük teri takip etmek için uygun bir konsept.

Cue akıllı yüzük senkronizasyon

Cue uygulaması pek çok taksi çağırma uygulaması ile senkronize çalışabiliyor. Alkollü şoförlere karşı size bilgi vermesinin yanı sıra sürücüyü sürüşten men ederek uygulamaya sahip olmayanları da koruyor. Cue, alkol seviyesi 0-100 olan sürücünün -gerçek zamanlı verilerini görüntülüyor. 30’un altındaki değerlere izin verilirken, bunun üzerindeki değerler güvenli olmayan seviyeler olarak kabul ediliyor. Yüzüğün sürücünün parmağında olduğundan emin olmak için GPS izleme, her şeyi kontrol altında tutuyor.

Cue

En kısa zamanda hayata geçmesini dilediğim konseptin birçok insanın hayatını kurtarması ve güvenliğini sağlaması oldukça mümkün gibi görünüyor. Daha yaşanılabilir ve güvenli bir hayat yaşamak için bu ve benzeri uygulamalara yapılacak yatırımlar oldukça önemli. Dünyaya, kendisine ve çevresindeki insanlara değer veren herkesin böyle uygulamaların hayata geçmesinde bir etkisi olması gerekiyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Google’ın, 6,6 Antalya Depremi Hissedilmeden Kullanıcıları Uyarması Gündem Oldu!

Google’ın, 6,6 Antalya Depremi Hissedilmeden Kullanıcıları Uyarması Gündem Oldu!

Marka Tescili Nasıl Yapılır? 3 Adımda Öğren!

En İyi 7 Tavsiye! Yeni Harekete Geçen Şirketinizin Nakit Akışını Nasıl Yönetirsiniz?

Front-End Nedir?

MVP Ve Prototipin Arasındaki Fark Nedir?

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Genç Başarı Eğitim Vakfı’ndan Girişimcilik Bilincini Yaygınlaştıracak İşbirliği

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.