Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Genç Başarı Eğitim Vakfı’ndan Girişimcilik Bilincini Yaygınlaştıracak İşbirliği

genç başarı

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Genç Başarı Eğitim Vakfı arasında “Çocuklar ve Gençler Arasında Girişimcilik Bilincini Yaygınlaştırma İş Birliği Protokolü” İmzalandı.

 

 

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Genç Başarı Eğitim Vakfı arasında eğitimde girişimciliğin geliştirilmesi çalışmaları kapsamında imzalanan “Çocuklar ve Gençler Arasında Girişimcilik Bilincini Yaygınlaştırma İş Birliği Protokolü” ile gençlerin yaşam kalitelerini geliştirmek, serbest girişim, iş yaşamı ve ekonominin değerinin anlaşılmasını sağlamak, işgücünü artırma ve yönetme becerileri kazandırmak, hayatlarında finansal yönetim uygulamaları için yardımcı olmak gibi konular amaçlanıyor.

 

genç başarı

 

İşbirliğini değerlendiren Genç Başarı Eğitim Vakfı Genel Müdürü Seçil Yıldırım Çelebi, “Düzce’deki öğretim kurumlarındaki öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin gelişimine odaklanan programlarımız ile girişimci zihin yapısında gençlerin ve çocukların yetişmesinin yanı sıra öğretmenlerimizin de gelişimini hedefliyoruz.’ dedi

 

 

 

 

 

 

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirilen işbirliği; girişimciliğin öneminin anlaşılmasını, öğrencilerin, iş yaşamının koşullarına ve çalışma düzenine daha hızlı uyum sağlamalarını, girişimci bakış açısıyla konulara yaklaşma becerilerinin geliştirilmesini, ekonomiyi ve küreselleşmeyi anlamanın kendi gelecekleri üzerindeki etkilerini fark edebilmelerini, meslek seçimlerini bilinçli yaparak, iş dünyası için hazır insan kaynağı olarak yetişmelerini ve eğitilmelerini amaçlıyor.

 

 

 

Genç Başarı Eğitim Vakfı olarak ilkokuldan liseye kadar öğrencileri girişimci zihin yapısıyla yetiştirmeyi hedef aldıklarını belirten Çelebi; “Öğrencilerimizin çeşitli uygulamalı çalışmalar ve farklı öğrenme biçimlerini destekleyen teknolojik araçlarla, okullarında öğrendikleri ile 21 YY.’ın beklentileri arasındaki bağlantıyı daha derinden kavramalarını amaçlıyoruz.” dedi.

Dünyayı fikirleriyle değiştirmeyi başaran girişimcilerin çoğunun genç yaşta deneyim kazanmaya başladığını da vurgulayan Çelebi, “Yürüttüğümüz çalışmalarda, özellikle erken yaşlarda girişimcilik deneyimi ile tanışan gençlerin yüzde 88’inin kariyer seçimlerine ilişkin fikirlerinin de netleştiğini gördük. Öğrencilerin girişimci davranış karakteristiğini oluşturan alanlarda yaptığı kendilerine ilişkin değerlendirmede ise yüzde 83 oranında iyileşme gözlendi.” şeklinde görüşlerini belirtti.

 

Genç Başarı Eğitim Vakfı: 1999 yılında kurulan Genç Başarı Eğitim Vakfı, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. Genç Başarı Eğitim Vakfı, gençlerin girişimci zihin yapısına sahip olması ve iş yaşamına aktif katılımlarını sağlamak amacıyla, iş dünyası ile eğitim arasında köprü kurmaktadır. Vakıf, ilköğretimden üniversite son sınıfa kadar farklı yaş gruplarına yönelik, yaparak öğrenme temelli eğitim programları tasarlamakta ve uygulamaktadır. İş Dünyası, Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından geliştirilen ve uygulanan programlar içerisinde yer almakta, yapılandırılmış çalışmalar doğrultusunda öğrencilerle tecrübelerini, bilgilerini paylaşmakta ve öğrencilere mentorluk yapmaktadır.

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Eğitim Girişimciliği Nedir? Örnekleri Nelerdir? 2021

Yüksek Teknoloji Fırıncılığın 11. Durağı Bay Bread Bağlarbaşı’nda Hizmete Girdi

ARYA, Akredite Edilmiş Lisanslı Melek Yatırımcı Ağı oldu!

Elvan Kakıcı Şimşek: Alışveriş Festivallerinde Altyapı ve Kargo Krizi Sizi Vurmasın!

Kuluçka Merkezi Nedir? Türkiye’nin En İyi 7 Kuluçka Merkezi

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Damla Akıntürk

Okumayı, araştırmayı, yeni bilgiler edinmeyi çok seviyorum bunları yaparken de başkalarıyla paylaşabiliyor olmak beni daha çok motive ediyor. Öğrendiğim her bilgi bana yeni bir dünyanın kapısını aralıyor ve her kapı eşiğinde çok daha fazlasını istediğimi fark edip yeni maceralara yelken açıyorum. Öğrenme süreci benim için hiç bitmeyecek bir yolculuğu simgeliyor.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.