Katlanabilir Hafif Kayık

Katlanabilir Hafif Kayık 

Kayığınızı yanınızda taşımak mümkün müdür? Çanta gibi taşınan bir kayık hayal edebiliyor musunuz? Bir kayık otomobile sığar mı? Bir kayığı tek kişi taşıyabilir mi? Katlanabilir bir kayık olsa kurulumu ne kadar süre alırdı? Hangi marka katlanabilir kayık üretmiştir?

 

Oru Kayak nasıl bir firmadır? 

Şehirlerde yaşayan insanlar için doğayla bağlantı kurmanın derin bir ihtiyaç olduğunu her geçen gün daha da önemle fark etmekteyiz. Böylece kolaylık ve pratiklik sağlayan her yeni tasarım dikkat çekmektedir.

Oru Kayak, Kickstarter tarafından finanse edilen projesi ile katlanabilir kayık modellerini üretmeye başlamıştır. 2012 yılından günümüze kadar kano ve kayık gibi ürünler tasarlayan firma, birçok farklı alanda işlevsel ürünler tasarlamıştır. Scooter, bisiklet, drone, baret, mobilya ve hatta kahve bardakları bunlardan sadece bazılarıdır. Amerikan kökenli olan firma, hafif tek kişilik birçok model kano üretmiştir. Birçok ödül sahibi olan firma, kayıklar için gerekli ek malzemeleri de internet sitesinden temin edebilmektedir.

Firma hakkında daha detaylı bilgi almak için firmanın internet sitesi ziyaret edilebilir ya da Twitter, instagram hesapları takip edilebilir. Çeşitli dönemlerde firmanın yaptığı kampanyaları takip edebilirsiniz.

Katlanabilir kayık hangi özellikleri ile öne çıkmaktadır? 

Sadece 8 kilogram ağırlığında katlanabilir kayık, Oru Kayak markası tarafından üretilmiştir. Sadece 1-2 dakika içerisinde kurularak kullanılabilir. Katlandığında taşınabilir çanta halini almaktadır. Kolunuza takılabilen askısı ile taşıması oldukça kolaylaşmaktadır.

 

Oru Kayak, ilk çıkardığı modeller Bay ST ve Coast XT’dir. Firma, bir eski modeli olan Coast XT kayığı 4 parça halinde saklayabilme olanağı sunuyordu. Yeni başlayan kayık severler için firma Lake modelinin daha uygun olduğunu açıklamıştır. Son model olan Lake ise işlevsel ve portatif oluşu ile ön plana çıkmaktadır. Bir kayığı katlayarak taşıyabilmek bir tasarım mucizesi. Bu model tasarlanırken Japon katlama sanatı olan origamiden ilham alınmıştır. Katlanılabilir olması dayanıklılığından kaybetmesini sağlamamıştır. Tam tersine montaj gerektirmediğinden kullanım ömrünü uzatmaktadır.

004 R3B5684 OruKayak LakeKickstarter SanFrancisco WhitehousePool Astro theFATEfactory Photography PREVIEWS 1024x1024@2x 1 1Oru Kayak Lake Edition 65 1024x1024@2x 2

Lake, yaklaşık 3 metre uzunluğa, 80 santimetre genişliğe sahiptir.113 kilogram kadar ağırlık taşıyabilmektedir. Oldukça yalın, tek parça olan kayık, koltuk bölümü hafızalı köpük bir malzemeden yapılmıştır. En güzel özelliklerinden biri de katlanabilir kayık da paketin içinde yer alır. Kayık için ayrı bir yer ayırmak gerekmeyecektir. Beyaz ve turuncu renk seçenekleri vardır. Unisex kullanım için üretilmiş olan kayık, yaklaşık 11,7 kilogramdır. Üretildiği malzeme polipropilendir. Oldukça dayanıklı bir malzemedir. 5 milimetre çift katlı malzemeden üretildiğinden dibe batmayacaktır. UV korumalı olan malzeme, kayığın kırılmadan 20 bin kez kadar kullanımına imkân sağlamaktadır. Kayalıkların üzerinden geçmeye, engellere çarpmaya dayanıklıdır. On binlerce kez katlanmaya dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Dümen seçeneği yoktur. Kararlı ve sabit bir yol alış mekanizması vardır. Ayrıca tüm tekneler 1 yıl garantilidir. Garanti detayları için firma ile iletişime geçilebilir.

Diğer bir adıyla Origami Kayık, göl, nehir ve okyanuslarda kullanıma elverişlidir. Balıkçılık ile uğraşanlar, sadece seyahati tercih edenler, kano ve kürek sporu ile ilgilenenler ve macera severler için ideal olan bir kayıktır. Yetişkinler ve gençler kullanabilir. Arabanızın bagajına koyup sadece su kenarına gitmeniz yeterlidir. Toplu taşıma ile ulaşım kullananlar için de gayet uygundur. Kurulumu hızlı olduğu gibi katlayarak toplamak ta bir o kadar kolaydır ve çok kısa bir zaman almaktadır. Akıllı tasarımı ile tahtanın sertliği ya da fok derisi kanoların yerine polipropilen malzeme olarak seçilmiştir.

Herhangi bir özel alet ya da deneyim gerektirmeden dakikalar içerisinde kurulup sulara açılmak paha biçilemez bir kolaylıktır. Saflığı ve zarafeti ile Lake, origami sanatının bir temsilidir. Yarı saydam malzemesi ile iç kısmı açık olması ile suyun dalgalanmalarını izlemek ayrı bir zevktir. Gereksiz tüm detaylardan arınmış bir tasarımdır. Tasarımında net köşelere ve keskin kenarlara sahip olması ile yolculuk anında kullanıcının kanoyu çok rahat bir şekilde kontrol etmesini ve kullanmasını sağlar. Alternatif modellerine göre 5 kat hızlı olan Lake, hava pompası, portbagaj veya karmaşık başka bir parçaya gerek duymayacak şekilde üretilmiştir.

 

Neden katlanabilir bir kayık almayı düşünmeliyiz? 


Katlanabilir Hafif Kayık 

Lake, katlanmasının dışında şişme gerektirmeyen dünyanın en hafif kanosu olarak tanıtılmaktadır. Bütün bu özelliklerinden dolayı zaman ve paradan tasarruf sağlamaktadır. Ayrıca bu kolaylıklar paha biçilemezdir.

 

Heyecan ve macera seven insanlar için pratik bir kullanım ve portatif oluşu çok değerlidir. Kendisi küçük ama kolaylığı büyük olan kayık, şehir hayatında sınırlı depolama alanımızın oluşuna önemli bir çözüm önerisidir. Büyük bir depo, bodrum ya da garajı olmayan alanlarda yaşayanlar çoğunluktadır.

Ergonomik ve bir tasarım mucizesi olan kayık, Anton Willis tarafından tasarlanmıştır. Kendisi de bir kano kullanıcısı olan Willis, Kickstarter sayfasında da açıkladığı gibi konu hakkındaki yaşadığı zorluklardan yola çıkarak ürünü tasarlamıştır.

Lake, çeşitli platformlarda 2022 eko-trendlerin içerisinde önemli bir yer edinmiştir.

Herkesin erişilebilirliği adına fiyatı rakiplerine göre uygun tutulmuştur.

Haven speed 1024x1024@2x 3

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

 

İsmail Karaçengel

Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya
Girişim Haberleri Kurucusu

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.