Little Signals Bildirimleri Huzur Veren Sinyallere Dönüştürüyor!

Google, “Little Signals” adlı deneysel bir tasarım projesinde, sessiz anları kesintiye uğratmadan bildirimde bulunacak 6 farklı nesne tasarladı.

Google “Little Signals” Nedir?

Google’ın “Little Signals” isimli bu projesi, geleneksel bildirim kalıplarının yerini alabilecek yeni deneyimleri keşfetmeye yönelik deneysel bir tasarım çalışması olarak tanıtıldı. Bu çalışmada tasarlanan altı nesne, kullanıcının dikkatini çekmek için farklı duyusal ipuçlarını kullanıyor. Bu projede bildirimler oldukça sakin bir şekilde değiştirilip, gerektiğinde ise arka plandan ön plana geçiriliyorlar. Böylece kişilerin sakin anlarını kesintiye uğratmadan dijital dünya ile iletişim halinde kalmasını sağlıyor.

Little Signals; Air, Button, Movement, Rhythm, Shadow ve Tap olmak üzere 6 tasarımdan oluşuyor.

Air isimli tasarım, yakınında olan nesnelere hava üfleyerek onları harekete geçiriyor.

Button isimli tasarım, iletişimi ve kontrolü sağlamak için ölçek ile sesi birleştiriyor.

Movement ise, hareketleri ve parçalarının yükseklikleri aracılığıyla bilgileri grafik olarak temsil eden yedi ince uzun parça içeriyor. Bu parçalar tek tek veya grup olarak hareket edebiliyor.

Adından tahmin edebileceğiniz diğer bir tasarım Rhythm, ortam sesleri oluşturmaya yarıyor.

Melodi; önem, aciliyet gibi özellikleri içeriyor.

Shadow, yarattığı gölgenin hareketleri aracılığıyla bildirim yapıyor.

Tap, bildirim yapmak için çevresindeki yüzeylerden yararlanıyor. Minik tıkırtılarla kulalnıcıya derdini anlatıyor. Tıkırtı ne kadar güçlüyse, bu haberin o kadar acil olduğu anlamına geliyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.