Arya Girişimci Akademisi Başlıyor!

arya

Türkiye İş Bankası desteğiyle düzenlenen program lansmanına ekosistemden birçok yatırımcı ve girişimci katıldı.

arya

Kadın ortaklı girişimlere yatırım yapmanın yanı sıra girişimcilere çeşitli eğitim ve mentorluk imkânları sağlayan sosyal girişim Arya; sürdürülebilir ve ölçeklenebilir bir girişim yaratabilme temelinin, girişimcinin sürekli öğrenmesi ve gelişmesine dayandığına inanıyor. Arya Kadın Yatırım Platformu, 2018’den bu yana ana sponsoru olan Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle, bugüne kadar kadın girişimciler için düzenlediği birbirinden değerli programların ardından, ülkemizde bir ilk olan ve girişimci özelinde geliştirilen Arya Girişimci Akademisi’ni başlatıyor.

 

Arya Girişimci Akademisi; girişimcilere temel farkındalıkların kazandırılması, iş fikirlerini hayata geçirirken, girişimlerini yönetirken ve büyütürken ihtiyaç duyacakları yol haritası için gerekli olan vizyonun sağlanması amacıyla düzenleniyor.

 

Arya Girişimci Akademisi ile daha güçlü ekipler, daha güçlü yatırım fırsatları!

Arya Girişimci Akademisi, teknoloji ile iç içe olan alanında uzman kişiler, ileri aşama girişim kurucuları, VC temsilcileri, melek yatırımcılar, danışmanlardan oluşan eğitmen kadrosuyla 24 Ocak günü başlıyor. Akademiye  en az 1 kadın ortağı olan, ölçeklenebilir iş fikri/modeli üzerinde çalışan ve çekirdek etrafı (TRL4+) olgunluğunda olan 20 girişimin kurucuları seçilecek.

arya

Program, toplamda 5 hafta sürecek ve 25 modülden oluşacak.

“Başarılı girişim, kendini sürekli geliştiren girişimciyle mümkün” yaklaşımıyla tasarlanan Arya Girişimci Akademisi kapsamında, girişimciler eğitimlerden alacakları tecrübe ve bilgileri kullanarak girişimlerini büyütmek ve geliştirmek için çok boyutlu bir model oluşturma fırsatı yakalayacaklar.

 

Program Yöneticisi ve Arya Yatırım Direktörü Özlem Tümer Eke, “Girişim yolculuğunda zorluklarla karşılaşmak işin doğasında var. Başarı, birçok değişken faktörün aynı anda hizalanmasına bağlı. Kurucu için en büyük zorluk da bilmediğini bilmediği noktalarda ortaya çıkıyor. Temel konularda girişimcinin farkındalığı olduğu zaman, tüm kaynakları optimize ederek bu zorlukları çözebiliyor ve gelişiyor. Başarılı olma şansı artıyor. Arya Girişimci Akademisi programı ile bu farkındalıkları oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi. .
arya
Arya Girişimci Akademisi’nin ana sponsoru İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle de girişimcinin ve girişimciliğin bankası olma vizyonları doğrultusunda ekosisteme yönelik değer önerilerini sürekli geliştirdiklerini ve daha fazla fayda yaratmak için çalıştıklarını vurguladı.

Lüle, “Girişimcilik ekosistemi içerisinde çeşitlilik ve cinsiyet eşitliği sağlanmasının, ekosistemin büyümesinde önemli bir etkiye sahip olduğuna inanıyoruz.  Arya Kadın Yatırım Platformu ile olan iş birliğimiz kapsamında hayata geçirdiğimiz Arya Girişimcilik Akademisi, girişimcilik dünyasına adım atan kadınlarımız için iyi bir yol gösterici olacaktır” diye konuştu.

 

Daha fazla bilgi ve başvuru için: www.aryawomen.com/arya-girisimci-akademisi/

Arya Kadın Yatırım Platformu Hakkında:

arya

Kadın liderliğiyle dünyayı dönüştürme vizyonuyla 2013 yılında kurulan Arya Kadın Yatırım Platformu, bir sosyal girişimdir. Kadın girişimcilerin finansa erişiminde kolaylaştırıcılık rolü üstlenir ve kadın girişimcilere bilfiil yatırım yaparken, daha çok kadının yatırımcılığı öğrenip deneyimlemesi ve üyelik programlarıyla da profesyonel yaşamlarında birbirlerini güçlendirmelerini sağlar. Eğitim programları, etkinlikler ve networking faaliyetleri düzenler.

 

Kuruluşunda bu yana 15  kadın ortaklı girişime 3,5 milyon dolar yatırım yapan Arya  Kadın Yatırım Platformu olarak, sadece yatırımın yeterli olmadığını gördüğümüz bu süreçte, sermaye kadar önemli olan diğer ihtiyaçları da çalışma programımıza aldık.

 

  • Yatırıma hazırlık hızlandırma programları,
  • Üyelerimize özel eğitimler,
  • Hem kurumumuza hem de üyelerimize katkı sağlayacak kurumsal iş birlikleri,
  • Mentorluk programları,
  • İlham verici etkinlikler, kulüp buluşmaları ile yolumuza devam ediyoruz.

 

Hızlı uyum sağlama yetkinliğimizi kullanarak, değişen koşullara ve ihtiyaçlara göre aksiyon alarak etki alanımızı büyütmeye devam edeceğiz.

ARYA hakkında daha fazla bilgi için:

https://www.aryawomen.com

[email protected]

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

BIMMade’e 8 milyon TL Yatırım

Google’ın, 6,6 Antalya Depremi Hissedilmeden Kullanıcıları Uyarması Gündem Oldu!

Marka Tescili Nasıl Yapılır? 3 Adımda Öğren!

En İyi 7 Tavsiye! Yeni Harekete Geçen Şirketinizin Nakit Akışını Nasıl Yönetirsiniz?

Front-End Nedir?

MVP Ve Prototipin Arasındaki Fark Nedir?

Back-End Nedir?

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.