//

wamo, 1.5 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Wamo

İngiltere ve Avrupa’daki KOBİ’lerin yanı sıra Türkiye pazarına girmek isteyen girişimcilere de hizmet veren finansal hizmet platformu Wamo 1,5 milyon dolar yatırım aldı.

wamo ne yapıyor?

Wamo

Başta Re-Pie Portföy olmak üzere 8 melek yatırımcının katıldığı turda alınan yatırım sayesinde Wamo, personel sayısını %50 oranında artıracak ve yeni ürünlerle yeni alanlara açılacak.

Ocak 2021’de kurulan ve uluslararası alanda gelişmek isteyen Türk girişimcilere hizmet vermenin yanı sıra İngiltere ve Avrupa’daki KOBİ’lerin finansmanını yönetip organize eden Londra merkezli finansal hizmet platformu Wamo, fonlama turunu tamamladı.

Dijital altyapısını işletmelerin yurt dışı pazarlarda banka hesabı açmasını kolaylaştırmak için kullanan ve kullanıcıların her an her yerden işlem yapabilmesine olanak tanıyan platform, aralarında Re-Pie Portföy’ün de bulunduğu sekiz melek yatırımcının katıldığı fonlama turunda 19 milyon dolar değerleme üzerinden 1,5 milyon dolar yatırım aldı. Wamo bu yatırımı İtalya ve Güney Kıbrıs pazarlarına girmek amacıyla değerlendirecek.

31 ülkeden 2.500 KOBİ’ye hizmet

Wamo

Wamo’nun kurucusu Yankı Önen, şirketin kurduğu platform ve yarattığı yaratıcı çözümler sayesinde hızlı bir büyüme yaşadığını belirtti. Türkiye’deki kullanıcılara da uluslararası ticaretleri için ihtiyaç duydukları banka hesabı açma başta olmak üzere tüm finansal süreçlerin yönetimi için hizmet veriyorlar. Şu anda İngiltere, AB, İsviçre ve Cebelitarık bölgelerinde 31 ülkeden 2.500 KOBİ’ye hizmet veriliyor.

Yankı Önen ayrıca şu açıklamalarda da bulundu; “Dünya ekonomilerinin mevcut durumu göz önüne alındığında uygun bir değerleme ile başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğimiz yatırım sayesinde 2022 yılı sonunda Türkiye de dahil olmak üzere 4.000 hesaba sahip olmayı umuyoruz. Ayrıca KOBİ’lerin iş yapmasını kolaylaştıracak yeni ürünler sunmayı planlıyoruz. Bugüne kadar 350 milyon avro değerinde işlem gerçekleştirdik. Bu tutarın 2022 yılı sonunda 500 milyon avroya ulaşması bekleniyor. 2023 yılında ise 1,5 milyar avroluk bir işlem hacmine ulaşmayı öngörüyoruz. Hedefimiz istihdamı %50 oranında artırmak.”

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.