/

01-07 Ocak 2023 Yatırım Alan Girişimler

Bu haftanın yatırım alan girişimlerine şöyle bir göz atalım. Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

  • REM People

REM People, 12 milyon dolar yatırım aldı. İstanbul merkezli bir girişim olan REM People’a, Ethos Asset Management (ABD merkezli bir yatırım şirketi) tarafından yatırım gerçekleştirildi. Girişim aldığı bu yatırımı yurtdışında bulunan bölge ofis sayısını önce 8 ardından da 24 ülkeye çıkarmak için kullanacaklarını açıkladı. Ayrıca Rem People’ın CEO’su Bülent Peker, aldıkları aytırımın bir kısmını çalışanlara ikramiiye olarak dağıtılmasının yanında hisse senedi opsiyon programını (ESOP) hayata geçirip şirket hisselerinin yüzde 10’luk kısmını kademeli olarak çalışanlara paylaşacağını da duyurdu.

2015 yılında kurulan girişim yapay zekâ tabanlı görüntü tanıma teknolojileri ve uçtan uca perakende uygulama yönetimi çözümleri konularında hizmet sunuyor.

Bu yatırım REM People’ın ikinci yatırımı. İlk yatırımını Aralık 2019 yılında alan girişim bununla global büyümesini hızlandırmıştı. Bugün Dubai, İstanbul ve Londra olmak üzere üç ülkede ofisi bulunan girişim 50’den fazla ülkeye hizmet vermekte. Sektöründe büyük markalara da hizmet veren girişimin 120 müşterisi bulunuyor.

 

  • Fizbot

 

01-07 Ocak 2023 Yatırım Alan Girişimler

Fizbot, 500 bin dolar yatırım aldı. Gerçekleşen köprü yatırım turu LEAP Investment liderliğinde gerçekleşti. Yatırımın turuna ayrıca melek yatırımcılar Burak Dayıoğlu ve Murat Tora da katıldı. Fizbot aldığı bu yatırımı Türkiye’de ve Avrupa’da saha operasyonlarını güçlendirmek için kullanacak. Girişim geçtiğimiz yılın Ocak ayında 8 milyon TL’lik bir yatırım daha almıştı.

Fizbot, 1027 yılında Emre Kaya, Kerem Can Kaya ve Can Kansu tarafından kuruldu. Fizbot, gayrimenkul ofislerine ve danışmanlarına özel performans botuyla hizmet sağlıyor. Girişimi şu anda 3 ülkede toplamda 7 binden fazla müşteriye sahip. Fizbot, 2022 yılında Avrupa operasyonlarına başlamış ve 2 bin 500’ün üzerinde bir ücretli üyeye sahip olmuştu. Bu olay Fizbot’a yüzde 500’ü aşkın ciro büyümesi olarak döndü.

 

  • Hergele Mobility

Hergele Mobility, 2,3 milyon TL yatırım yaptı. Migros, Migros Up ortak inovasyon sürecinde Wamo’yu birlikte geliştirdiği girişim olan Hergele Mobility’e fon üzerinden yatırım yaptı. Yapılan yatırımla birlikte girişimin değerlemesi 2,55 milyon dolara ulaştı. Yatırım İTÜ Çekirdek’in Big Bang sahnesinde duyuruldu. Alınan bu yatırım Wamo’nun geliştirme ve ticarileştirme sürecinde kullanılacak.

Wamo karşımıza ürün taşıma süreçlerinde çözümler sunan bir platform olarak çıkıyor. Migros Ticaret A.Ş. Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Tatlıcı, Wamo’nun Migros’un 10 farklı dağıtım merkezinde kullanıldığını söyledi. Ayrıca Wamo’nun aynı zamanda 3 mağazanın siparişlerini toplayabildiğini de ekledi. Tatlıcı, Wamo’nun iç lojistikte %70’e varan verimlilik artışı sağlarken araç kullanıcısının adım sayısını ise yüzde 96 azalttığını söyledi.

Wamo’yu farklı şirketlerde kullanılmak üzere global pazara sunmayı hedefleyen Migros, girişimin tanıtımını Consumer Electronics Show (CES) 2023’te tanıtımını yapacak.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.