//

KOBİ’lerin Finansal Teknoloji Altyapı Sağlayıcısı Wamo , 1.5 Milyon $ Yatırım Aldı

Wamo

KOBİ’lerin dijital hizmet sağlayıcı servisi Wamo, yatırım turu Finberg ve Re-Pie Portföy Yönetimi tarafından gerçekleştirilen gerçekleştirilen turda 1.5 milyon $ yatırım aldı.

Girişimin bugüne kadar almış olduğu yatırımların toplamı, tohum yatırımlarının bir sonraki evresinden önceki son bölümünde almış olduğu 1.5 milyon $ yatırımla  birlikte 6.8 milyon $’a yükseldi.

KOBİ’lerin farklı işletme hesabı planları vasıtasıyla hem yerel hem de uluslararası arenada ödeme işlemlerini tek bir kanaldan yönetip yönlendirilmesi ve ödeme süreçlerinin kolaylaştırılması amacıyla, 2018 yılında Yankı Önen tarafından kurulan Wamo, işletmelerin sermaye yöentimi ve likitide ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilmelerine de imkan sağlıyor. Bu imkanın sağlandığı çözümler; kartların alt hesaba bağlanması, taksit ödemelerinin sabitlenmesi ve yüksek harcama limitleri gibi imkanlarla, finansal teknoloji inovasyonu sayesinde sağlanıyor.

Girişimin sunduğu dijital çözümlerden bir diğeri ise; uygulamanın içerisinde wamo Connect vasıtasıyla işletmelerin pazarlama ajansları ve muhasebe platformları gibi yerlere ulaşmalarını sağlayarak; satış ve pazarlama süreçlerinin dijital ortama aktarılarak çözülmesini sağlıyor ve firmalara rekabet avantajı sağlanmış oluyor.

Londra ve Malta’da bulunan merkezleriyle birlikte, firmalara sunduğu uluslararası ticaret ve yatırım danışmanlığı ile birlikte İngiltere ve AB ile ekonomik ilişkilerini derinleştirmek isteyen firmalara da alan açıyor.

Fintech girişiminin almış olduğu yatırımla birlikte önümüzdeki uzun vadede hedefleri; bankacılık işlemlerine daha fazla KOBİ’yi ulaştırarak işletme finansman kanallarının daha da demokratikleşmesini sağlamak, KOBİ’lere yönelik yenilikçi kredi paketlerini hayata geçirmek, yeni uluslararası pazarlara açılarak rekabetini derinleştirmek ve Finlandiya’da elektronik para kurumuna (EMI) lisans başvurusu yapmak yer alıyor. KOBİ’lerin ödeme ve finansal altyapı hizmetlerinden daha fazla faydalanmasını sağlamak için BaaS hizmeti veren İngiliz Modlr ile işbirliği yapan Wamo, işletme sahibi müşterilerinin kredi, kredi kartları ve USD hesaplarına erişimini rahatlatmak da, girişimin önümüzdeki dönem hedefleri arasında yer alıyor.

Kuruluş tarihinden bu yana 1.3 milyon €’ya yakın işlem gerçekleştiren ve Avrupa pazarında 7500 ticari hesap açma işlemi gerçekleştiren Wamo’nun  Kurucu CEO’su Yankı Önen’in yatırım süreçleri ve Wamo’nun önümüzdeki dönem hedeflerine yönelik değerlendirmesi şu şekilde oldu;

  “KOBİ’lerin bir işletme hesabı açmaya çalışırken karşılaştıkları sürtünmeyi azaltmaya kararlıyız ve bu tohum genişletme yatırımı bizi tam da bunu yapabilmeye bir adım daha yaklaştırıyor. Her zaman müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda gelişiyoruz ve amacımız KOBİ’lerin tercih ettiği büyüme ortağı olmak. Yatırım, yetenekli ekibimizi daha da güçlendirmemize ve genişletmemize olanak tanıyacak, aynı zamanda bizim için yeni büyüme alanlarını ölçeklendirip genişletecek,”

Yatırım sürecinin paydaşlarından birisi olarak yer alan Finberg Yönetim Kurulu üyesi İhsan Elgin ise, yatırım sürecini ve Wamo’nun vizyonunu şu sözlerle değerlendirdi:

“Finberg’de kendimizi yalnızca finansal yatırımlarla sınırlamıyoruz; finansal teknolojilerin geleceğine yönelik hırsımızı ve vizyonumuzu paylaşan girişimleri aktif olarak arıyoruz. Wamo’nun fintech sektöründe önemli bir küresel etki yaratmak için gerekli vizyona ve yeniliğe sahip olduğu açık.”

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.