Inveo Ventures, yapay zeka ve fintech girişimlerine yatırım yaparak büyümeyi hedefliyor!

Yeni teknoloji girişimlerine yatırım yapan, startuplar için bir yatırımcıdan öte yol arkadaşı olmayı amaçlayan Inveo Ventures, kurulduğu Nisan 2022’den bu yana 14 farklı yatırıma 2 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştirdi. Inveo Ventures, yapay zeka ve finansal teknolojiler başta olmak üzere, gelişme potansiyeli yüksek olan alanlarda yatırımlarına 2024 yılında da devam edecek.

Türkiye’nin parlayan, inovatif ve yeni nesil teknolojilerini oluşturan girişimlere yatırım yapan Inveo Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, kurulduğu Nisan 2022’den bu yana, girişim sermayesi yatırım ortaklıkları ve fonlarından oluşan 3 farklı yapı aracılığıyla 14 farklı yatırıma 2 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştirdi. Inveo Ventures’ın portföy değeri, grubun 6 Mart 2024 tarihinde ilettiği KAP açıklamasında yer alan sadeleşme planı sonrası 550 milyon TL seviyelerine ulaştı. Şirket, 2024 yılında 20 yeni yatırım ve mevcut şirketlere devam yatırımları yaparak portföy değerini artırmayı hedefliyor.

‘Bugün ile yarın arasındaki değer köprüsü’

Değer yatırımcısı olma vizyonuyla ilerleyen Inveo Ventures, bölgenin lider kurumsal girişim sermayesi (CVC) olma vizyonuyla 10 yılda 100’den fazla girişime 20 milyon dolardan fazla yatırım yapan Inveo Yatırım Holding’in kurumsal bilgi ve deneyimini ‘Bugün ile yarın arasındaki değer köprüsü’ mottosuyla geleceğe taşıyor. Şirket, yatırımları gerçekleştirirken yenilikçi teknolojiye sahip, uluslararası pazarlarda yıkıcı etki potansiyeli bulunan, metriklerinde büyüme gösteren ve gösterme potansiyeli olan, Seri A ve Seri A Öncesi Köprü Yatırım Turu aşamasında olan girişimlere odaklanıyor.

Ekosistemde Teknoloji Girişimciliği alanındaki tüm yatırımların toplandığı bir yapının, teknoloji girişimleri yatırımlarıyla sürekli büyümeye ve değerlenmeye devam ettiğini vurgulayan Inveo Ventures Genel Müdürü Haluk Nişli:

“Inveo Ventures, yatırımlarımızı gerçekleştirirken ‘sektör bağımsız’ hareket ediyoruz. Inveo Yatırım Holding ve Gedik Yatırım ekiplerinin de içinde bulunduğu 14 kişilik bir çalışan kadrosuyla birlikte girişimlere Inveo’nun güçlü kurumsal bilgi birikimini aktarıyor, girişimin iş geliştirme faaliyetlerinden bir sonraki yatırım turunda verilecek desteğe kadar her aşamada yanında yer alıyoruz. Aynı zamanda ekosistemi de sürekli destekliyor, doğrudan yatırımlarımızın dışında, dolaylı olarak yatırımcısı olduğumuz fonlar aracılığıyla yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Girişimlerin sunduğu ürün ve servisleri, kendi ana faaliyet alanımıza nasıl entegre edebileceğimiz üzerinde de çalışıyoruz”

Dönemsel olarak yatırım almanın zorlaştığına dikkat çeken Haluk Nişli, Inveo Ventures olarak bir girişime birden fazla yatırım turunda yatırımcı olmanın (devam yatırımları gerçekleştirmenin) ve diğer dış yatırımcılarla olan yatırım bulma süreçlerinde verilen desteğin önemini vurguladı.

Trendi oluşturan öncülerden olmak

Inveo Ventures, özellikle yapay zeka alanındaki yatırımları, diğer tüm sektörlere artı değer sağlayabilecek ve aynı zamanda grubun diğer paydaşlarının da faydalanabileceği bir fırsat olarak görüyor. Bu nedenle 2022 yılından beri yaptığı yatırımlarda yapay zekaya dokunan, 2023 yılında da 3 adet doğrudan yapay zeka tabanlı girişime yatırım gerçekleştiren Inveo Ventures, yatırım alanında trendi takip eden değil, trendi oluşturan öncülerden olma hedefi doğrultusunda ilerliyor.

3 yılda toplam 60 yatırım hedefleniyor

Şirketin bu alanlarla sınırlı olmamak üzere, gelişme ve yerelden küresele açılma potansiyeli yüksek olan tüm sektörlerde yatırımları önümüzdeki dönemde de devam edecek. 2024 yılında en az 2023 yılındaki kadar aktif yatırım yapmayı planlayan Inveo Ventures, gelecek 3 yılda toplam 60 yatırım yapmayı planlıyor. Portföydeki girişimlerin büyüme yolculuklarında aktif rol alan Inveo Ventures, her üç yatırım yaptığı girişimden birinin yeni yatırım turlarında devam yatırımı almasını hedefliyor.

*Bültenden Düzenlenmiştir*

Bağlantılı Mobilite Teknolojileri Girişimi Comodif, 7 Milyon Dolar Değerleme ile Yatırım Aldı!” haberimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.