Bağlantılı Mobilite Teknolojileri Girişimi Comodif, 7 Milyon Dolar Değerleme ile Yatırım Aldı!

Bağlantılı mobilite teknolojileri alanında hizmet sağlayan yerli girişim Comodif, 7 milyon dolarlık değerleme ile Arz Portföy’den yatırım aldı.

Türkiye’nin lider bağlantılı mobilite şirketi Comodif, araç bağlantı teknolojileri alanında yaptığı yenilikçi çalışmaları ile dikkat çekiyor. Comodif, “Mobilite verisinin gücünü ortaya çıkar” mottosu ile hareket halinde olan her tür araç tarafından üretilen verileri analiz ederek, geleneksel ve elektrikli araç üreticilerine ve son nokta teslimatı yapan firmalara yönelik çözümler sunuyor. Bağlantılı araç dikeyinde,Türkiye’nin lider otomotiv üreticisi Tofaş ile Fiat Connect ürününü birlikte büyütüyor.

Comodif, sürekli geliştirdiği yazılım teknolojisi ile kullanıcıların araçlarına uzaktan erişim, hız ve mesafe sınırlamaları ayarlama, anında kaza bildirimleri alma, konum takibi yapma, elektrikli araçlarda batarya verilerini alma, sürüş performansını değerlendirme gibi imkanlar sunuyor. Bu hizmetlerin sağlandığı MobiHub platformu sayesinde araç üreticilerine büyük veri analizleriyle de derinlemesine bilgi sağlayarak, ürün gelişimlerine katkıda bulunuyor.

Comodif’in son çıkardığı ürün DeliHub ise son nokta teslimatında, yemek ve ilaç gibi farklı sıcaklık koşullarına ihtiyaç duyan ürünlerin taşınması sırasında, bağlantılı mobilite teknolojisi sayesinde kuryelerin güvenliğini artırmayı, ürünlerin daha verimli koşullarda taşınmasını ve takibini sağlamayı hedefliyor. DeliHub, taşınan ürünlerin sıcaklık, hız ve sarsıntı gibi parametrelerini uzaktan görüntüleyip, analizini sağlama ve raporlama yeteneği ile öne çıkıyor.

Comodif CEO’su Erol Kaynak, yeni yatırımın şirket için anlamına dair şunları ifade etti:

“Aldığımız bu yatırım, bağlantılı mobilite dünyasındaki yenilik yolculuğumuzda bize büyük bir hız kazandırıyor. Bağlantılı mobilite, gelecekte sadece araçlarımızı değil, şehirlerimizin, toplumlarımızın ve günlük yaşamımızın şeklini de dönüştürecek güce sahip. Comodif olarak, bu dönüşümde öncü olmayı ve mobilite deneyimlerini yeni boyutlara taşımayı amaçlıyoruz.”

Arz Portföy Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Sayın Murat Onuk ise Arz Portföy‘ün yatırım yaklaşımını şöyle özetledi:

“Bağlantılı mobilite sektöründe gördüğümüz teknolojik yenilikler ve sürdürülebilir çözümler, hızlı bir dönüşüm sürecinin işaretleri. Bu süreçte, yenilikçi fikirleri ve güçlü vizyonlarıyla öne çıkan girişimler önemli bir yer tutuyor. Arz Portföy olarak, Comodif gibi sektöre yön verecek, yüksek potansiyelli girişimlere yatırım yapmayı bir öncelik olarak görüyoruz. Teknoloji ve inovasyona dayalı girişimleri destekleyerek Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine katkı sağlamaya ve yenilikçi projelerin büyümesini desteklemeye devam edeceğiz.”

2021 yılı başında spinoff olan ve kısa sürede önemli başarılara imza atan Comodif, 2022’de Endeavor’ın “Scale Effect” programına seçildi ve ardından EIT Urban Mobility’nin “Scale-Up” programına kabul edildi. Şirket, bu başarılarına ek olarak, dünya genelinde sadece 10 girişimin kabul edildiği “Endeavor Scale Up Program 2024”e de kabul almayı başardı.

Fark Labs’te kurulan, yönetim kurulunda Ahu Serter ve Serdar Urçar’ın da yer aldığı; Erol Kaynak, Ebru Erşan ve Behnan Ardıç’ın liderliğinde faaliyetlerine devam eden Comodif, aldığı yatırımla yeni pazarlara açılmayı, ürün çeşitliliği ve teknolojilerini geliştirerek global ölçekte bir oyuncu olmayı hedefliyor.

*Bültenden Düzenlenmiştir*

Skyflow’a 30 Milyon Dolar Yatırım!” haberimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.