08-15 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

08-15 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

Bu haftanın yatırım alan girişimlerine şöyle bir göz atalım. Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

  • Elyzio

Elyzio, vgames liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 2 milyon dolar yatırım aldı.  Yatırım turuna vgames’in haricinde ise kripto ve web3 odaklı yatırım fonlarından Shima Capital, Solana Ventures, Paribu Ventures ile melek yatırımcı Abdelmounaim Derraz da katıldı. Elyzio aldığı bu yatırımı blokchain bazlı bir oyun evreni kurmak için kullanacak. Elyzio  Blockchain altyapısı üzerinde yeni nesil yüksek kaliteli ve ücretsiz oynanabilen oyunlar geliştirmeyi amaçlayan bir girişim Elyzio tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 2 milyon dolarlık yatırım, girişiminin ekibini büyütmesi ve ilk oyunu olan Warden’s Will’e odaklanması için de kullanılacak.

08-15 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

 

  • Wamo

Wamo, Re-Pie Portföy başta olmak üzere 8 melek yatırımcının katıldığı yatırım turunda 19 milyon dolar değerleme üzerinden 1,5 milyon dolar yatırım almayı başardı. Girişim 2021 yılının Ocak Ayında Londra’da Yankı Önen tarafından kuruldu ve amacı İngiltere ve Avrupa’da KOBİ’lerin finansal yönetim ve organizasyonu üstlenmenin yanında Türkiye’den yurt dışına açılan ve açılmak isteyen girişimlere hizmet sunan finansal servis platformu olarak karşımıza çıkıyor. Sağladığı dijital altyapıyla şirketlerin yurt dışı pazarlarda banka hesabı açmalarını kolaylaştıran ve kullanıcılarının her an her yerden ticaret yapabilmelerine olanak sağlayan platform, aldığı yatırımla büyümenin yanı sıra ekibini genişletmeye, Güney Kıbrıs ve İtalya başta olmak üzere yeni pazarlara girmeye ve yeni ürünler geliştirmeye odaklanacak. wamo olarak şu anda halihazırda İngiltere, Avrupa Birliği, İsviçre ve Cebelitarık bölgelerinde 31 ülkeden 2 bin 500 KOBİ’ye hizmet verdiklerini ve 2022 sonuna kadar Türkiye dahil hesap sayısını 4 bine taşımayı hedeflediklerini açıkladı. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

08-15 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

 

  • Artiox

Artiox, yatırım turunda Hedef GSYO ve Re-Pie gibi önemli yatırımcılar tura dahil olurken daha önce yatırım yapmış olan Alesta, Sertaç Özinal, İdeal Finansal Teknolojiler ve Namık Kemal Gökalp ise devam yatırımında bulunarak 15 milyon dolar değerleme üzerinden 1 milyon dolar yatırım aldı. 2019 yılında Tuncay Dakdevir ve Cemal Doğan tarfından kurulan girişim değerli sanat eserlerini blockchain üzerinde tokenize ederek kullanıcılara diledikleri miktarda yatırım yapabilmelerini sağlıyor. Artiox aldığı yatırımlarla Avrupa’tı ilk hedef alarak dünya çapında kullanıcı edinmeyi hedefliyor.

08-15 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

 

  • Edurey

Edurey, Global Trust Venture liderliğinde gerçekleşen yatırım tutunda 20 milyon TL değerleme ile yatırım aldı. Yatırımın finansal detayları paylaşılmadı. Yatırım turuna ayrıca Emre Kocadağ, Soner Canko, Nezih Sipahioğlu, Mehmet Selman Ertürk ve Can Mark Başoğlu katıldı. Edurey eğitim teknolojilerine odaklanan bir girişim. Aldığı yatırımı ise global pazarda elini güçlendirmek için kullanacak. Global pazara odaklanan Edurey, aldığı bu yatırım ile eğitim deneyim platformu ve eğitim teknolojileri alanında büyümeyi hedefliyor. Eğitimde dijital dönüşüm ilkesiyle yola çıkan marka; eğitim pazar yeri, NFT sertifika, oyunlaştırma ve sosyal öğrenme modülleriyle ilgiyi üzerine topluyor. Aynı zamanda geliştirdiği yapay zekâ teknolojileri sayesinde eğitimleri kolaylaştırmayı da sağlıyor.

08-15 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

 

  • Figopara

Figopara, L2G Ventures liderliğinde gerçekleşen Seri A turda 50 milyon dolar değerleme 11 milyon dolar yatırım aldı.  Yatırım turuna Abdul Latif Jameel General Technology Ventures, Dünya Bankası Grubu üyesi IFC, Eczacıbaşı Momentum, Finberg, İş Bankası Maxis Yenilikçi GSYF, Logo Yazılım, Sabancı Ventures,  ScaleX Ventures, TechOne Venture Capital ve Türkiye Kalkınma Fonu çatısı altındaki TKYB Sermaye Fonu katıldı. Figopara aldığı bu yatırımla iş modelini geliştirerek büyük şirketlerin tedarikçileriyle sürdürülebilir finansal ilişki kurmasına ve KOBİ’lerin işlerini ileriye taşımaları için yeni kaynaklar bulmasına aracılık etmeyi sürdüreceğini açıkladı. Figopara, kurumsal şirketler için tedarikçi finansmanına aracılık etmenin yanında geliştirdiği çözümlerle KOBİ’lerin hızlı, kolay ve ucuz finansmana ulaşmasını sağlayan bir girişim.

08-15 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.