/

Fertima, Fontr Platformunda Yatırım Turunda: Sürdürülebilir Tarım İçin Güçlü Bir Adım!

Tarım teknolojisi alanında global bir oyuncu olma motivasyonuyla ilk adımı atan Fertima, inovasyon odaklı tarımsal teknoloji ürünleri ve çevre dostu uygulamaları için yatırımcılardan destek bekliyor!

Forte Bilgi İletişim Teknolojileri ve Sav. San. A.Ş.’nin %100 iştiraki olarak kurulan Fontr, Forte’nin deneyimini ve gücünü de arkasına alarak; Türkiye’de yenilikçi projeleri destekleme ve yatırımcıları çeşitli sektörlerdeki yüksek kar getirme potansiyeli bulunan girişimlerle buluşturma hedefleriyle yola çıktı.

Fontr’de yatırımcıların dikkatine sunulan ilk kampanya, tarım teknolojisi alanında faaliyet gösteren bir girişim olan Fertima oldu.

İlk kampanya için Fontr Genel Müdürü Hasan Cengiz BAYRAK şu ifadelerde bulundu:

“İklim, su ve besin kriziyle bağlantılı olarak modern tarım ve tarım teknolojileri dünyada hızla büyüyen sektörler. Ülke olarak tarımsal üretim hacmimizle olduğu kadar tarımsal teknoloji alanında da rekabet fırsatından yararlanmalıyız.” 

Fertima’nın modern bitki besleme sistemleri; tarlalar, bahçeler, topraklı-topraksız seralar gibi tüm tarımsal üretim alanlarında gübreleme süreçlerini otonom hale getirerek gübre solüsyonları ile daha yüksek verim alınmasına yardımcı oluyorlar. Aynı zamanda su ve enerji kullanımını optimize ederek çevresel olumsuz etkiyi azaltıyorlar.

2 2 1

Fertima’nın kurucusu Ferhat KARAKUŞ ünitelerin, 20 yıllık saha deneyimine sahip Fertima mühendisleri tarafından 6 yıllık bir AR-GE sonucu geliştirildiğini belirtti. Bitki besleme ünitelerinin 4 ana model ve onlarca farklı versiyonu bulunuyor. Bu makineler yerli üreticiye; düşük maliyet, hız, teknik serviste kolaylık, Türkçe dil desteği gibi ithal ürünlerin sunamadığı avantajları sağlıyor.

Fertima’nın teknolojileri, çevre dostu uygulamaları benimseyerek iklim değişikliğine karşı mücadeleye katkıda bulunur. Tarımda verimlilik ve sürdürülebilirlik konusundaki artan küresel taleplere de yanıt veriyor. Sürdürülebilir bitki besleme sistemleri, toprak sağlığını korurken, kaynakları daha verimli kullanma ve atıkları azaltma imkanı veriyor.

Fertima’nın kampanyası, tarımda teknolojik dönüşümün bir parçası olmak ve yatırımını güvenilir bir platform üzerinden gerçekleştirmek isteyen yatırımcı için önemli bir fırsat.

Fontr’nin web sitesini ziyaret ederek projeyi inceleyebilirsiniz. Yatırım fırsatlarını ve güncel gelişmeleri, Fontr’nin sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz!

Leadport, Sabancı Arf’tan 90 Milyon TL Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı!” haberimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.