//

16-23 Eylül 2023 Yatırım Alan Girişimler

16-23 Eylül 2023 Yatırım Alan Girişimler

  Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Kaçırdıysanız geçen haftanın raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

1) Scoutli 

Scoutli, 27 milyon TL değerleme üzerinden 800 bin TL yatırım aldı. Yatırım turu Sercan Akkaş, Can Hiçbezmez, Mustafa Emre Gündüz, Kaan Karapınar, İrfan Ündevli, Gizem Nilay Tuna, Cem Büyükkaya, Fethi Ahmet Özbulut, Ali İlçi ve şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Alesta Elektronik Teknoloji Yatırım A.Ş ve Sertaç Özinal’ın katılımıyla gerçekleşti. Alınan yatırım tohum yatırım turu öncesinde şirketin nakit pozisyonunu güçlendirmek adına alındı.

16-23 Eylül 2023 Yatırım Alan Girişimler

Scoutli Nedir?

Scoutli, Yücel Arda Bayram, Güray Yavuz, Nazlı Özmen ve Umut Berk tarafından kurulan bir girişim. Girişim E-spor takımları için veri analitiği, scouting ve fantezi ligi platformu sunuyor. Computer Vision ve yapay zeka alt yapılı sistemleri sayesinde takımların maç analiz süreçlerini yüzde 60 oranında azaltıyor. bu sene girişim desteğini 5 oyuna çıkarmayı hedefliyor.

 

2)GeziBilen

GeziBilen, Fonangels Kitle Fonlama Platformu’nda 20 milyon TL değerleme üzerinden 2 milyon TL yatırım aldı. Yatırım turu Türkiye’nin 55 ilinden 80’i nitelikli olmak üzere toplamda 440 yatırımcı tarafından gerçekleştirildi. Alınan yatırım Türkiye pazarındaki konumunu güçlendirmek için kullanılacak. 

GeziBilen Nedir?

GeziBilen, bir dijital seyahat planlama platformu. Bir şehri gezdiğinizde platform üzerinden temetik rotalar oluşturabiliyorsunuz. Uygulama daha önce sizin adınıza şehirleri geziyor, fotoğraflıyor, yazıyor, seslendiriyor ve uygulama içi navigasyonla kullanıma sunuyor.

 

3)wamo

Wamo, 1,5  milyon dolar yatırım aldı. Yatırım Re-Pie Portföy Yönetimi ve Finberg’den geldi. Alınan yatırım ekibi geliştirmek ve büyümede kullanılacak.

wamo Nedir?

Wamo, KOBİ’lere yönelik dijital işletme hesabı sağlayacısı olan bir girişim. Girişim Malta ve Londra merkezli olmakla beraber 2018 yılında kuruldu. Girişim KOBİ’lerin işlerini büyütmelerine yardımcı olmayı hedefleyen bir yapı. Ürünleri aracılığıyla, bir işletme hesabına ve bir ortaklar ağına kolay erişim sunmakla birlikte wamo Connect ile birlikte işletmelere muhasebe hizmetlerine ve pazarlama ajanslarına erişim sağlıyor.

 

4)AISField

AISField, yatırım aldı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Yatırım Tüpraş Ventures tarafından gerçekleştirildi. Alınan yatırım enerji sektöründe stratejik iş birlikleri oluşturma ve dijitalleşmeye yönelik çalışmaları için kullanılacak. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

AISField Nedir?

AISField, robotik muayene ve veri yönetimi alanında hizmet sunan bir girişim. Ankara merkezli girişim , tahribatsız muayene alanında robotik teknolojiler, otomasyon ve ileri yazılım çözümlerine odaklanıyor. Ayrıca geliştirdiği yeni robotik teknolojiler ve yazılımsal altyapılar sayesinde birçok yapıya hizmet sunuyor. Girişim enerji üretim tesisleri ve santralleri, depolama tesisleri, petrol, akaryakıt, doğalgaz, savunma gibi çeşitli endüstriyel sektörlerde hizmet sunuyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.