//

9-16 Eylül 2023 Yatırım Alan Girişimler

9-16 Eylül 2023 Yatırım Alan Girişimler

  Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Kaçırdıysanız geçen haftanın raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

1) Melo App

  Melo App, kitle fonlamada 4,46 milyon TL yatırım topladı. Fonbulucu üzerinden gelişen kitle fonlama kampanyasında alınan yatırımın bir kısmı 950 bin TL’sinin Goldman Startups, 400 bin TL’sinin ise şirketin mevcut yatırımcıları arasında bulunan Alesta Yatırım’dan geldi. Alınan yatırım B2C ve B2B alanlarında pazarlama ve teknolojik geliştirmeler için kullanacak.

Melo App Nedir?

Melo App, evde hizmet sunabilen freelance güzellik uzmanları ve güzellik salonlarını tek çatıda toplayarak ev, ofis ve otel gibi konumlarda randevu oluşturmanızı sağlayan bir girişim. Girişim şu anda bünyesinde 35 şehirde 3 binden fazla sertifikalı profesyonelle hizmet veriyor.

Melo App, önümüzdeki 2 yılda 150 kurumsal müşteriye ve 200 bin kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor. Şirketin müşterileri arasında Google Türkiye, Philip Morris ve ING Bank gibi şirketler bulunuyor.

 

2) Easycep 

Easycep, yatırım aldı. Yatırım miktarı ise açıklanmadı. Yatırım Fibabanka tarafından yapıldı. Alınan yatırım büyüme yolculuğuna devam etmek için kullanılacak.

EasyCep’ten Yenileme Merkezi Yatırımı

Easycep Nedir?

Easycep, yenilenmiş cep telefonlarının satıldığı bir e-ticaret platformu olarak karşımıza çıkıyor. Şirket geçen yıl seri A turunda 100 milyon dolar değerleme üzerinden 11 milyon dolar yatırım almıştı. 2022 yılında mağaza ve çalışan sayısının yanı sıra aylık telefon yenileme kapasitesini artırmıştı. Şirket bu sayede 15 kat büyümüştü.

 

3) Binalyze

Binalyze, 19 milyon dolar yatırım aldı. A serisinde gerçekleşen yatırım Molten Ventures liderliğinde Cisco Investments, Citi Ventures ve Deutsche Bank Corporate Venture Capital, Earlybird Digital East ve OpenOcean katılımıyla gerçekleşti. Alınan bu yeni yatırım pazardaki konumu güçlendirmek için kullanılacak. 

 

Binalyze nedir? 

Siber güvenlik girişimi olan Binalyze, Emre tınaztepe tarafından kuruldu. Girişim toplamda bu yatırımla beraber 31 milyon dolar yatırım almış oldu. Verizon’ın 2019 yılında gerçekleştirdiği, 41 bin 686 siteyi içeren veri ihlali araştırmasına göre; ihlallerin toplam yüzde 56’sının tespit edilmesi çok uzun zaman alıyor. Bu aylar ve hatta yılları bulan bu olayı kolaylaştırmak için harekte geçen girişim 150,2den fazla dijital kalıntıyı 10 dakikaya varmadan toplayabiliyor. Şirketin müşterileri arasında PWC, KPMG, Garmin, Türk Hava Yolları ve Deloitte gibi şirketler mevcut.

 

4) OtoKonfor

OtoKonfor, Startop Burada adlı kitle fonlama platformu üzerinden 8 milyon TL yatırım aldı. Kitle fonlama 190 milyon TL değerleme üzerinden 707 katılımcıyla gerçekleşti. Alınan yatırımın yüzde 44’ün pazarlama ve tanıtım faaliyetlerine, yüzde 22’si yazılım geliştirmeye, yüzde 22’si personel giderlerine ve yüzde 12’lik kısmı ise yönetim giderlerine ayrılacağı belirtildi.

9-16 Eylül 2023 Yatırım Alan Girişimler

OtoKonfor Nedir?

OtoKonfor, otomobil kullanıcıların her ihtiyacını gidermeyi ve bunları tek bir yerde toplamayı hedefleyen bir girişim. Otokonfor şu hizmetleri şunlar:  araç yıkama, arıza onarım, oto çilingir, akü takviye, yerinde yıkama, çekici, ekspertiz, vergi takibi ve sigorta takibi gibi özellikler yer alıyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.