Keyif Al #9: Adrenalin Severlere Yamaç Paraşütü

paraşüt

Keyif Al 9#: Adrenalin Severlere Yamaç Paraşütü

Uçmak insanoğlunun her zaman hayallerini süslemiştir. Günümüz dünyasında da güvenli bir şekilde gökyüzünün tadını çıkarmak mümkün. Çoğumuzun ölmeden önce yapacaklar listesinde bulunan uçmayı en heyecanlı şekilde yamaç paraşütü ile gerçekleştirebilirsiniz. Birbirinden güzel manzaralarıyla yamaç paraşütü yapılan yerleri sizin için bir araya getirdik.

keyif al

 

Yamaç paraşütü, 1980’lerin başında hava sporlarıyla ilgilenen insanlar tarafından keşfedilen bir ekstrem spor türüdür ve yamaçlardan ücretsiz paraşütle kaçmanızı sağlar. Yamaç paraşütü, özel bir kalkış veya iniş pisti gerektirmediği için genellikle diğer ekstrem sporlara göre daha erişilebilirdir. Yamaç paraşütü aynı zamanda dünyanın en hızlı gelişen hava sporudur.

 

  1. Bursa Yamaç Paraşütü

bursa

Birbirinden güzel 10 farklı uçuş noktası ile beraber insanları gökyüzüyle buluşturan pilotların bulunduğu bu siteye göz atmalısınız. Bunların yanısıra Yamaç Paraşütü Okulu ile de eğitimler alabilirsiniz. https://www.ypokulu.com/index.html

Lokasyonlar: Zeyniler | Gürsu | Fadıllı | İnegöl | M.Kemalpaşa | Gürle | Eğerce | Uludağ 2000m | İnegöl 2222m | Yenişehir

bursa

https://www.ucangiller.com/index.html

https://www.yamacparasutubursa.com/

Yamaç Paraşütü Kuralları

  • Yamaç paraşütü yaparken dikkat edilmesi gereken ilk şey rüzgardır. Rüzgara aldırmadan yamaç paraşütü yaparsanız paraşütünüz kapanabilir veya kendinizi kontrol etmekte zorlanabilirsiniz.
  • Tüm uçuşlarda kask takılmalıdır. Ayrıca uçuş sırasında görüş mesafesi 1800m’den az olmamalıdır.
  • Seçilen uçuş alanları uçuşa uygun olmalıdır. Ağaç veya çalı gibi engeller olmamalıdır.
  • Kalkış ve iniş alanları, rüzgar örtüsü vb. dikkate alınmalıdır. Ayrıca uçuş alanında ilk yardım çantası bulunmalıdır.
  • Hamileler, astım hastaları, kalp hastalığı ve epilepsi hastaları dışında 100 kilonun altındaki herkes yamaç paraşütü yapabilir.

 

  1. İstanbul Yamaç Paraşütü

İstanbul, Türkiye’nin Marmara bölgesinde yer almaktadır ve ülkenin en kalabalık şehridir. İstanbul’da yamaç paraşütü denemek için Silivri gibi bölgelere gidebilirsiniz. Dilerseniz İstanbul’dan Sakarya’ya araba ile geçerek Sakarya’da yamaç paraşütü deneyimi de yaşayabilirsiniz.

istanbul

 

Yamaç Paraşütü Lokasyonları:

Uçmakdere Yamaç Paraşütü | Ganos Tepesi Yamaç Paraşütü | Ormanlı Yamaç Paraşütü | Karaburun Yamaç Paraşütü | Ölüdeniz Yamaç Paraşütü | Rize Yamaç Paraşütü | Kartepe Yamaç Paraşütü | Serdivan Yamaç Paraşütü

https://www.yamacparasutuistanbul.com/

istanbul

Yamaç paraşütü Türkiye’de ve dünya çapında oldukça gelişmiştir. Bu sporu denemek istiyorsanız zamanlama açısından dikkat etmeniz gereken birkaç şey var. Yamaç paraşütü için mevsim çok önemli değil ama çok rüzgarlıysa yapmamalısınız. Hava çok rüzgarlı olduğunda, rüzgar yönünde yolunuzu kaybedebilirsiniz ve büyük olasılıkla kendinizi kontrol edemezsiniz.

 

  1. Fethiye Ölüdeniz Yamaç Paraşütü

Nefis kesici Ölüdeniz manzarasını gökyüzünden izlemek isteyenler için işte yamaç paraşütü.

fethiye

fethiye

https://skywalkers.com.tr/

https://www.babadagyamacparasutu.com.tr/

 

  1. Alanya Yamaç Paraşütü

Antalya’nın en güzel ilçelerinden Alanya’da yamaç paraşütü yaparken kendinizi özgür hissedebilirsiniz.

alanya

Bunu deneyen çoğu insan size yamaç paraşütünün oldukça harika hissettirdiğini söyleyecektir! Yamaç paraşütü, en ham, en basit ve en saf haliyle uçuştur. Sınırlı yapı ve duvarların ve zeminin yokluğu, çevrenizle bir bütün hissetmenizi sağlar. Genellikle paraşütle atlama ve bungee jumping gibi ekstrem sporlarla aynı kategoride toplanmış olsa da, aslında çok daha rahatlatıcı ve çok çeşitli insanlara hitap ediyor.

alanya

https://alanya-yamac-parasutuulusky-tandem-paragliding-corporate-office.business.site/

 

  1. Pamukkale Yamaç Paraşütü

Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Pamukkale, yamaç paraşütü yapmak için mükemmel noktalardan biri.

pamukkale

Yamaç paraşütü, uçuşun en basit biçimlerinden biridir ve dahil edilmesi en kolay olanıdır. Sadece uçuş becerisi ve heyecanını değil, aynı zamanda açık havanın ve muhteşem tepe manzarasının da keyfini çıkaranlar için popüler bir hobidir.

Ancak, diğer uçuş biçimleri gibi, yamaç paraşütünü de öğrenmek ve ustalaşmak zaman alır. İlgili tehlikeler vardır ve kontrol kaybı, ani hava değişimi veya yanlış kullanılan ekipman ölümle sonuçlanabilir.

pamukkale

https://pamukkaledragonfly.com/

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlgilinizi Çekebilecek Diğer Keyif Al Yazılarımız

Keyif Al #8: Türkiye’de Bulunan En Güzel 5 Yürüyüş Rotası

Keyif Al #7:Türkiye’nin En Güzel 4 Müzesi

Keyif Al #6: İstanbul’da Bulunan En İyi 5 Buz Pateni Pisti

Keyif Al #5: Sanal Dünya Turu, Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Yer!

Keyif Al #4: Uçmakdere Sürüş Rotası

Keyif Al #3: Şehirden Kaçamak: Kemerburgaz Kent Ormanı

Keyif Al #2: Bozcaada Gezi Planı

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.