Keyif Al #8: Türkiye’de Bulunan En Güzel 5 Yürüyüş Rotası

Yürüyüş Rotası Keyif Almak İçin Birebir!

Birçok doğal güzelliği ve eşsiz yürüyüş rotasını, manzaralarını bünyesinde bulunduran ülkemizde bulunan en güzel yürüyüş rotalarını sizler için araştırdık! Bu hafta keyif almak için yapmanız gereken iki şey var: Birincisi tabii ki bu yazıyı okumak. İkincisi de bilgileri topladıktan sonra plan ve programınızı hızla yapıp keyif almak için yola koyulmak! Keyifli okumalar…

Likya Yolu

Dünyanın en uzun ve en güzel yürüyüş rotalarından biri olan Likya yolu, Fethiye’den başlayıp Antalya’ya kadar uzanıyor. Likya yolu tam olarak 535 kilometre uzunluğunda bir yürüyüş yolu. Birçok antik kent, doğal güzellikler, tarih kokan mimariler ve eşsiz manzaraları bünyesinde bulunduran bu yolu kesinlikle deneyimlemelisiniz. Tabii ki bu yol üzerinde birçok farklı yürüyüş rotası bulunuyor ve istediğinizi seçerek yola başlayabiliyorsunuz.

Macahel Yaylası

Artvin’den başlayıp Gürcistan’a kadar giden bu yürüyüş rotası Türkiye’de bulunan UNESCO koruması altındaki ilk biyosfer rezerv olarak biliniyor. Yürürken size doğal güzellikleri anlatan, nefes aldığınızı hatırlatan bu yürüyüş rotasının en güzel zamanları bahar ayları.

Frig Vadisi

Frigya medeniyetlerinden, 3 bin yıl öncesinde dayanan dev tarihten bir parça bulabileceğiniz bir yürüyüş rotası olan Frig Vadisi, Kütahya ile Afyonkarahisar arasında bulunuyor. 3 farklı yoldan ilerleyen rotalar Frigya medeniyetinden kalma merkez olan Yazılıkaya’da birleşiyor. 500 km uzunluğundaki bu yol yürürken aynı zamanda tarihin izlerinden bir parça görebilmek için bire bir.

Sülüklügöl

300 yıllık bir geçmişe sahip olan Sülüklügöl, 1200 metre yükseklikte sizlere yeni bir yürüyüş rotası doğuruyor. Bu yürüyüş rotasında bolca şelale, sus sesleri duyacak, balıklar, ağaçlar ve mükemmel manzaralar göreceksiniz. 9 km olan bu rota 1 günde de bitirilebilir. İstanbul’da yaşayanlar için bir nefes olabilecek bu yürüyüş rotası, İstanbul’dan sadece 3 saat uzaklıkta yer alıyor.

Ihlara Vadisi

Kapadokya’nın en güzel yerlerinden biri olan Ihlara bölgesi üzerinde bulunan bu yürüyüş rotası, Melendız Çayı’nın yüzyıllar boyu aşındırarak oluşturmuş olduğu Ihlara Vadisi’nden geçiyor. Bu parkur diğer rotalara göre oldukça kolay. Yaklaşık 1 – 1.5 saat süren bu yolda bolca basamak da bulunuyor.

Umarız bu yazı size ilham olmuştur, planlar şimdi hazırlanmaya başlanmıştır. Bu yürüyüş rotalarından birini veya birkaç tanesini ziyaret ederseniz bizlerle de paylaşmayı unutmayın!

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlgilinizi Çekebilecek Diğer Keyif Al Yazılarımız

Keyif Al #7:Türkiye’nin En Güzel 4 Müzesi

Keyif Al #6: İstanbul’da Bulunan En İyi 5 Buz Pateni Pisti

Keyif Al #5: Sanal Dünya Turu, Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Yer!

Keyif Al #4: Uçmakdere Sürüş Rotası

Keyif Al #3: Şehirden Kaçamak: Kemerburgaz Kent Ormanı

Keyif Al #2: Bozcaada Gezi Planı

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.