Keyif Al #4: Uçmakdere Sürüş Rotası

Uçmakdere

Uçmakdere Güzergahı

Şehir hayatında özellikle de İstanbul gibi trafiği çok olan bir kentte, vaktimizin pek çoğunu ulaşım araçlarının içinde geçiriyoruz. Ancak bu süreç şehrin sesi ve etraftaki yüzlerce aracın gürültüsünü de göz önünde bulundurursak pekte keyifli geçmiyor diyebiliriz. Araç kullanmaktan keyif alan ancak trafikten ve şehirden bıkmış siz değerli okurlarımıza hem şehirden uzaklaşmak hem de binek aracıyla keyifli vakit geçirmek için bu haftaki keyif al yazımızda sizleri Uçmakdere Sürüş rotasına götürüyoruz.

Uçamkdere

İstanbul’a hemen hemen 2 saat uzaklıkta olan Tekirdağ şehrinden başlayan Uçmakdere sürüş rotası, sizleri Trakya Yarımadası’nın güneyinden başlayarak enfes manzaralar eşliğinde Çanakkale Yarımadası’na ulaştıracak. Rota üzerindeki ilk adres Kumbağ.  Kumbağ ilçesini ardımızda bıraktıktan sonra bir ormanın içerisinde tırmanışa başlıyorsunuz. Yer yer oldukça dikleşen yokuşlar, Avustralya dağ geçitlerini aratmayan asfalt rengi, muhteşem virajlar ve doğa hepsi iç içe.

Bol virajlı Uçmakdere Rotası sizi yamaç paraşütü manzaralarıyla karşılıyor. Bölgenin yüksek noktalarında göz alabildiğine deniz manzarası ile bolca mola vermek kaçınılmaz. Anı yaşamakta bir seçenek olsa da anı ölümsüzleştirmek içinde birkaç fotoğraf çekmemek elde değil. Yolun deniz seviyesine ulaştığı noktalarda ise kadrajınıza çok daha iyi görüntüler sığdırabilirsiniz. Aynı zamanda bisiklet rotası olarak da kullanılan bu yolda pek çok bisikletliye ve motorluya rastlamanız mümkün.

Uçmakdere

Dik yamaçlar ve giderek yükselen tepeler dolayısıyla yamaç paraşütçülerinin adresi olan Uçmakdere rotası size paraşütçülerin uçuş keyfini seyretme imkanı da sunuyor. Ancak etrafta göz gezdirecek o kadar çok şey varken sağa çekip bu görsel şölenin tadını çıkarmak en doğru olanı. Sürüşte bulunan keskin ve tekrarlı virajlar en ufak dikkat dağınıklığında kazaya sebep olabilecek seviyede. Böyle söyleyince kulağa biraz korkutucu gelse de her şeyi zamanında ve dikkatli bir şekilde gerçekleştirdiğinizde, keyifli ve güvenli bir yolculuk garantili.

Uçmakdere

Ancak Uçmakdere rotasında tam gaz geçmek pekte akıllıca değil. Zaman zaman durup kuş seslerini dinlemek, doğayı hissetmek ve tertemiz havanın keyfini çıkarmak yapılması gerekenler arasında. Sürüşte birazcık dikkatli olmakta fayda var çünkü asfaltın kaliteli oluşu ister istemez farkında olmadan hızlanmanıza yol açıyor. Özellikle yağmurlu ve rüzgarlı havalarda birbirine bağlanan virajlarla birlikte kaza yapmamak için oldukça dikkatli olmak önemli bir nokta. Arabanızın yol tutuşunun sınırlarını hemen hemen her yerde test edebileceğiniz bir yol.

Uçmakdere

Uçmakdere Köyü

Muhteşem Marmara kıyılarının eşsiz manzarasını arkada bıraktıktan sonra Uçmakdere köyünde bir çay içmek için durup köylülerle sohbet etmek ve keyifli vakit geçirmek mümkün. Bu ziyaretin ardından yolculuğu tamamlamak üzere tekrar yola koyulup solda eşsiz Mavilik ve sağda katman katman dik yamaçlar eşliğinde yolculuk devam ediyor.

Bu yol üstünde dik yamaçların getirdiği zorlukla birlikte yol üstüne kaya düşme ihtimalide bulunuyor. Yani siz kendinizi yolun akışına bırakmış doğanın keyfini çıkarırken aniden karşınıza bir kaya çıkması mümkün. Dağların zirvelerinden kopup gelen bu kayaçlar eğer yeterince dikkatli olunmazsa keyifle tamamlayacağınız Uçmakdere rotasını tatsız bir hale getirebilir.

Uçmakdere

Rotanın tam ortasına 1 günlük kamp sığdırmak isteyenler için birçok uygun alan barındıran Uçmakdere rotası, aynı zamanda şarap konusunda adı sıkça duyulan Şarköy’den de geçiyor. Şarköy’ün devamında ise ayçiçeği tarlalarının arasından geçerek Çanakkale Yarımadası’nın eşsiz güzelliklerine ulaşmanız mümkün.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlgilinizi Çekebilecek Diğer Keyif Al Yazılarımız

Keyif Al #1: Mitolojik İnciler

Keyif Al#2: Bozcaada Gezi Planı

Keyif Al #3: Şehirden Kaçamak: Kemerburgaz Kent Ormanı

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.