Keyif Al #1: Mitolojik İnciler

mitolojik inciler

Keyif Al #1: Mitolojik İnciler Podcast Serisi

 

Yaşadığımız hayat bazen yorucu, sıkıcı, tatsız ve renksiz olabiliyor. Gündelik hayat sorumlulukları yoğunlaştıkça motivasyonumuzu kaybedip verimsiz ve depresif ruh hallerine bürünmemiz oldukça doğal ve olağan durumlar.

Herkesin bu gibi motivasyon kırıcı durumlarda yaptığı, kendine bir liman olarak gördüğü aktiviteleri vardır elbette. Bu kişiden kişiye değişten bir durum ve herkeste farklı tezahürleri var. Kimisi bir kitaba sığınır ve kendini o bunalım halinden kurtarır kimi podcast dinleyerek kendine döner kimi ise bu durumdan alışveriş yaparak veya şehir değiştirerek kurtulur.

Yaşanan bu durumlardan çıkmak kişiden kişiye değişebileceği gibi bu durumun seviyesi ve kişileri etkileme durumu da kişiden kişiye değişir. Kişi burada neyi istediğini bilmeli ve süreç içerisinde profesyonel destek alması gerekiyorsa bundan asla çekinmemelidir. Çünkü bu tür durumlar insan hayatında oldukça izler bırakan bir hale de gelebilir. Bunu küçümsememek kişinin yapacağı ilk ve en önemli adımdır diyebiliriz.

Girişim Haberleri olarak bu tatsız ve sıkıcı durumlardan geçmenin ne demek olduğunu biliyor ve anlıyoruz. Bu sürece yardımcı olabilmek için de kişilerin öğle aralarında, yemek molalarında, hafta sonlarının bir bölümünde veya her nerede istiyorlarsa içinde bulundukları durumu bir an olsun keyiflendirecek bir konseptle sizinleyiz.

Bu konseptle birlikte sizlere bu anlarınızı geçirebileceğiniz birbirinden keyifli içerikler, etkinlikler ve aktiviteler sunuyor olacağız.

Bu haftanın keyif al yazısına taşıyacağımız aktivitesi; Mitolojik İnciler podcast yayını.

mitolojik inciler

 

Mitolojik İnciler

Mitolojik İnciler, Pandora nickli yayıcının eseri. Podcast yayınına pandemi ile başlayan Pandora, Yunan Mitolojisindeki isimleri, tanrıları, canavarları, mitolojik karakterleri kendine has üslubuyla dinleyicisiyle buluşturuyor. Mitolojik incilerin mitoloji meraklılarından oluşan bir kitlesi var. Pandora podcastini kaydederken oldukça akıcı ve açık bir şekilde anlatıyor. Önceden bir mitoloji bilginiz veya ilginiz yoksa bile problem olmayacaktır. Pandora’nın üslubu, hikayeyi anlatırken içimizi okumuşçasına yaptığı yorumlar gibi özellikleriyle çabucak geçip giden bir podcast dinlemiş oluyoruz.

mitolojik inciler

Bu podcast serisinin en dikkat çekici özelliklerinden biri de Türkiye topraklarından izler barındırması. Pandora bu hikayeleri anlatırken verdiği detaylardan görüyoruz ki İstanbul’dan İzmir’e, Hatay’dan Erzurum’a uzanan bir serüven bu aslında. Hikayelerin içeriklerinden ve günümüzdeki karşılıklarından da bahseden Pandora bize oldukça iyi aktarıyor.

Mitolojik İnciler ile verilebilecek bir sürü detay ve bilgi var aslında. Fakat daha fazla detay vererek heyecanı kaçırmak istemiyorum. Bu yüzden podcast ile ilgili Pandora’ya birkaç soru sorduk ve kendisi de bizi kırmayıp yanıtlamak istedi. Böylece sizler için de ufak bir fikir de oluşur.

mitolojik inciler

Podcaste ne zaman başladın?

 

Birçok girişim gibi Mitolojik İnciler podcast de pandemi döneminde doğdu. 2020’nin ortalarıydı sanırım. Mitoloji çok seviyorum, ancak öykülerin tadı en çok biriyle konuşunca ve onunla beraber öyküye kafa yorup felsefik çıkarımlar yapınca, varoluşsal düşüncelere daldıkça çıkıyor. Ancak çevremde mitolojiye benim kadar ilgisi olan pek arkadaşım olmadığı için bir öykü anlattığımda birden “şimdi nereden geldi bu aklına allaşkına!” gibi bi hava olabiliyordu. Ben de kendim gibi mitolojiseverlerle buluşmak için böyle bir kanal açtım.

 

Yüzünü ve gerçek adını neden gizliyorsun?

 

Şimdilik göstermeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Hem öyküler yeterince zengin, öykülerde bi dolu karakter var. Onlara odaklanınca bana sıra gelmez zaten. “Ben buyum, şuna benziyorum” deyince herkesin kafasında bir imaj oluşuyor ve bizi kalıplara sokuyor sanki. Böyle anonim olunca daha her kostüme bürünebilir gibi hissediyor insan kendini.

 

Neden Pandora?

 

Mitolojide yakın hissettiğim birçok farklı karakter var. Hecate’den Hestia’ya, Artemis’ten Hera’ya hatta Hades’e kadar. Ama Pandora görece nötr ve masum bir karakter. Bir de isminin anlamı çok güzel. “Tanrıların armağanı” demek. Pandora, ilk kadın olarak inanılmaz özenilerek yaratılır, çok güzeldir ve tanrıçalar ona güzelliklerinden ve mücevherlerinden armağan ederler. Böyle narsistik bir yanı da var yani ismimin 😉

 

Hangi mitolojileri anlatacaksın?

 

Yunan mitolojisiyle başladık. Bu mitolojideki en ünlü öyküleri ve benim en çok sevdiklerimi anlatıp içimin rahat edeceği bir yere getirdikten sonra Mısır’a geçeceğim. O bitince de İskandinav mitolojisine. Yunan mitolojisini olabildiğince detaylı anlatmaya çalışıyorum çünkü Yunan mitolojisi sadece Yunanların değil, aynı zamanda Anadolu’nun. Çoğu hikaye Anadolu topraklarında doğmuş veya burada olgunlaşmış. O tanrıların tapınakları, heykelleri bu topraklarda. O yüzden bu mitolojiyi bizim de sahiplenmemiz gerekiyor.

 

Dinleyicilere söylemek istediğim:

 

Dinlemek, özellikle çağımızda çok zor yapılan bir eylem, çünkü çok sabırsızız. Oynatma hızına 1.5-2’ye alarak dinleyebilen hatta direkt izlemek isteyen bir nesil olduk. Buna rağmen podcasti ilgiyle dinleyip ben tembellik ettiğimde instagramdan dürtüp yeni bölüm soran herkese herkese çok teşekkür ederim.

 

 

Mitolojik İnciler podcast serisine spotify, apple podcast gibi podcast kanallarından ulaşabilirsiniz. Bu podcast serisi ile umarım yoğun temponuzdan bir an bile uzaklaşıp rahatlayabilirsiniz.

mitolojik inciler

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Top 5 hacking events in history

Servislet’e 12 milyon dolar yatırım yapıldı

Viral Pazarlama Nedir?

IdeaSoft CEO’su Seyhun Özkara: “E-ticaret 2022’de Yüzde 50 Büyüyecek”

Lean Startup Nedir?

Benchmarking Nedir?

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.