Keyif Al #3: Şehirden Kaçamak: Kemerburgaz Kent Ormanı

Kemerburgaz Kent Ormanı

Şehir hayatının özellikle de İstanbul’daki hayatın çok yorucu olduğunu biliyoruz. Trafik ve iş yoğunluğu da eklenince iyice bunalabiliyoruz. Bu dönemlerde şehirden uzak ama bir hayli de yakın bi’ kaçamak yapmak ister miydiniz? O zaman sizleri Eyüpsultan’da yer alan Kemerburgaz Kent Ormanına götürüyoruz!

Kemerburgaz Kent Ormanı, İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan, haftasonunda keyifli vakit geçirmek için birçok insanın uğrak noktalarından birisi. 2019 yılından itibaren halka açılmış olan bu alanda yürüyüş alanlarından seyir parkına, 5 çayınızı içebileceğiniz kafelerden piknik ve kamp yapabileceğiniz alanlara kadar bir açık alanda olması gereken her şey düşünülmüş. 

Kemerburgaz Kent Ormanı

 Bu ormanın güzel yanlarından birisi ise mangalın yasak oluşu. Eğer gidecek olursanız dumansız bir hava sahası sizleri bekliyor. 

Kemerburgaz Kent Ormanı’nın aslında tam alanı 5 milyon 526 bin metrekare olsa da sadece 1 milyon 500 bin metrekarelik alanı halka açık. Bu alanı oluşturan mekanlar ise oldukça keyifli. Orman manzarasını izleyebileceğiniz bir seyir kulesi, buz pisti, bisiklet ve atv turu, futbol ve voleybol sahası, çadır, kamp ve piknik alanları, kır kafeleri ve restoranı, midilli ahırları ve çocuk alanları ormanın içinde vakit geçirebileceğiniz konumlardan bazıları. 

 

Mağlova Su Kemeri

Bu alanda görebileceğiniz en güzel yerlerden biri ise bir tarihi eser. Kanuni Sultan Süleyman döneminde İstanbul’un su ihtiyacını karşılamak için Mimar Sinan tarafından yapılan bu su kemeri, onun başyapıtlarından biri olarak görülüyor ve bugün hala aktif olarak İstanbul’a temiz su taşımaya devam ediyor. 

Kemerburgaz Kent Ormanı

Kemere ulaşmak için aracınızla Kemerburgaz Kent Ormanı’na girerken ödeme yapmanız  gerekiyor, daha sonrasında ise geriye tabelaları takip etmek kalıyor. Ormana girdiğinizde gördüğünüz ilk otoparka aracınızı park edebilirsiniz zira açılışından beri pek çok ziyaretçisi bulunan bu ormanda park yeri sıkıntısı yaşanabiliyor. Aracınızı park ettikten sonra yaklaşık kırk beş dakikalık bir yürüyüşün ardından su kemerine ulaşabilirsiniz. Ufak patika yoldan kısacık bir inişten sonra artık Mağlova Kemeri’nin yanı başındasınız. 

Açılış Saati

Saat 09:00’da açılan Kent Ormanı haftaiçi 18:00’da haftasonu ise 19:00’da kapanmaktadır. Haftasonu ziyaretçilerin ilgisini epeyce çeken bir yer olduğu için mümkünse haftaiçi veya haftasonu erken saatlerde gitmenizi öneririz. Ayrıca ek olarak; orman çok büyük olduğu için birçok yerde acil durum butonları bulunuyor. Herhangi bir tehlike veya kaybolma durumuna karşın son derece yüksek tedbirler alınmış, misafirler ve orman özenle korunuyor. 

Son olarak Kemerburgaz Kent Ormanı’na kadar gitmişken Seyir Kulesi’nden alabildiğine uzanan ve iç açan manzarayı seyretmeyi unutmayın! Umarız güzel vakit geçirirsiniz!

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlgilinizi Çekebilecek Diğer Keyif Al Yazılarımız

Keyif Al #1: Mitolojik İnciler

Keyif Al#2: Bozcaada Gezi Planı

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.