//

14-21 Nisan 2024 Yatırım Alan Girişimler

14-21 Nisan 2024 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz. Kaçırdıysanız bir hafta önceki yatırım raporuna buradan ulaşabilirsiniz.

 

1) Postuby

Postuby, 900 bin dolar köprü yatırım aldı. Yatırım Alesta Yatırım liderliğinde Erkin Fındık ve Birol Özkan’ın katılımıyla gerçekleşti. Şimdiye kadar versiyon 1 ve 2 çıkaran girişim aldığı yatırımla versiyon 3’ü çıkaracak.

14-21 Nisan 2024 Yatırım Alan Girişimler

Postuby Nedir? 

Postuby, sosyal medya içeriklerinin yapay zeka desteğiyle hızlı ve kolay bir şekilde oluşturulmasını sağlıyor. 2022 yılında kurulan platform özellikle küçük işletmelere ve girişimlere odaklıyor. Bugün 50 binin üzerinde kullanıcısı mevcut.

 

2) Materix

Materix, yatırım aldı. Yatırım Founder One’dan geldi. Yatırmın finansal detayları ise açıklanmadı. 

14-21 Nisan 2024 Yatırım Alan Girişimler

Materix Nedir?

Materix, sürdürülebilir nano kaplama üreten bir yerli girişim.Tevfik Altın tarafından 2022 yılında kurulan şirket, nano kaplama teknolojisiyle yüzeyleri koruyarak temizlik sıklığını, su kullanımını ve temizleyici kimyasal kullanımını azaltıyor. Bu teknoloji, şeffaf tabakalar oluşturarak yüzeylere hidrofobik, fotokatalitik, koruyuculuk ve anti-bakteriyel özellikler kazandırıyor. Özellikle güneş paneli yüzeylerinde kullanıldığında, toz, kar ve buz için itici özellikler sağlayarak enerji verimliliğini artırıyor. Materix, otomotiv, beyaz eşya ve tekstil gibi sektörlere yönelik çözümler sunuyor. Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Genel Müdürü Ali Şahin, Materix’in yenilikçi teknolojisinin kaynak tasarrufu ve enerji verimliliği sağlayarak sürdürülebilir bir gelecek için önemli bir rol üstlendiğini vurgulayarak, yatırımlarının çevresel sürdürülebilirlik ve toplumsal fayda yaratma hedeflerini yansıttığını belirtti.

 

3) Mage Games

Mage Games, 3,5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım Actera liderliğinde ve Ludus Ventures’ın katılımı ile gerçekleşti. 

14-21 Nisan 2024 Yatırım Alan Girişimler

Mage Games Nedir?

Mage Games, oyun stüdyolarının üretim sürelerini hızlandırarak yüksek kaliteli oyunlar geliştirmelerini sağlayan bir platform sunuyor. Aynı zamanda mobil oyunlar geliştirip yayınlıyor.

 

4) Teamso

Teamso, 1 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırım SLPLUS Holding tarafından geldi. Alınan yatırım şu anda yürütmekte olduğu performans yönetimi, ölçme-değerlendirme ve aday takip sistemi konularındaki çalışmalar için kullanılacak.

14-21 Nisan 2024 Yatırım Alan Girişimler

Teamso Nedir?

Emin Budak ve Gökhan Çokkeçeci tarafından 2022 yılında kurulan Teamso, şirketlerin İnsan Kaynakları departmanlarının dijital dönüşümünü sağlıyor. Özlük, izin, harcama, demirbaş, araç, puantaj, vardiya, rapor ve toplantı gibi süreçleri dijital olarak yönetmeye olanak tanıyor. Teamso’nun kullanımıyla İK departmanları, kağıt ve sarf malzeme tüketiminden kaynaklanan maliyetleri büyük ölçüde azaltırken iş gücünü daha verimli bir şekilde kullanabiliyor. Şirket, ürününü sürekli olarak geliştirerek dijitalleştirdiği İnsan Kaynakları süreçlerinin çeşitliliğini artırmayı ve yapay zeka destekli çözümlerle gelişimini sürdürmeyi hedefliyor. Amacı, “hepsi bir arada” bir dijital İnsan Kaynakları departmanı oluşturmak.

5) Fingate.io

  Fingate.io, 1,2 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım Koç Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan geldi. 

14-21 Nisan 2024 Yatırım Alan Girişimler

Fingate.io Nedir?

  Alper Akcan, Tolga Ulutaş ve Emre Hayretçi tarafından kurulan Fingate.io, 3 yıldır servis bankacılığı ve açık bankacılık alanlarında faaliyet gösteriyor. Bankaların ürün ve hizmetlerine, banka dışı kanallardan da erişim imkanı sağlayan şirket, AlışVeriş Kredim ve ParaPlus isimli ürünlere sahip. AlışVeriş Kredim, kullanıcıların hızlı, çeşitli seçeneklere sahip ve gelişmiş bir kullanıcı deneyimi ile ürünlere ve hizmetlere erişimini sağlayan bir hizmet olarak öne çıkıyor. ParaPlus uygulaması ise birden fazla kredi kartı kullanan tüketicilerin tüm kartlarını tek bir uygulama aracılığıyla yönetmelerini sağlıyor.

6) RobetEye

  RobertEye, 12,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırım ARZ Portföy tarafından gerçekleşti. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Alınan yatırım  sınır güvenliği çözümlerini geliştirmek, uluslararası pazarda büyümek, yeni ürünler geliştirmek için kullanılacak. 

14-21 Nisan 2024 Yatırım Alan Girişimler

RobotEye Nedir?

Ferit Çakıcı ve Barış Ünver tarafından 2023 yılında kurulan şirket, sınır güvenliği sorunları yaşayan bölgelerde savunma ve güvenlik sistemlerinin geliştirilmesine odaklanıyor. RobotEye, geniş ve zorlu arazilerde etkili bir şekilde çalışan akıllı gözetim ve keşif sistemleri sunmayı hedefliyor. Geleneksel insana dayalı sınır güvenliği sistemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda devreye girerek iletişim altyapısının zorlu bölgeler için çözümler geliştiriyor. Özellikle Akıllı Fotokapan – Solo adlı patentli ürünü, uydu bağlantısı ve yapay zeka kullanarak kritik geçiş noktalarının kontrolünü sağlıyor ve sınır ötesi bölgelerde görev yapan birliklerin güvenliğini artırıyor. RobotEye’ın Eye adlı sistemleri, taktik ve özel operasyon birimlerine arazide durumsal farkındalık sağlamak üzere tasarlandı. Bu sistem, iletişim altyapısından bağımsız olarak çalışabilir ve sızma veya sabotaj tehditlerine karşı koruma sağlar. RobotEye, yapay zeka destekli savunma teknolojileri alanında Anduril Industries, Helsing, Shield AI ve Lambda Automata gibi şirketlerle rekabet halindedir.

 

7) PulpoAR

PulpoAR, 100 bin dolarlık devam yatırımı aldı. Yatırım StartersHub tarafından geldi. 

14-21 Nisan 2024 Yatırım Alan Girişimler

PulpoAR Nedir?

PulpoAR, dünya çapında parekende şirketlerine sanal deneme teknolojisi sağlayan bir girişim. Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirdiği artırılmış gerçeklik ve yapay zekâ algoritmalarını kullanarak güzellik markaları ve e-ticaret sektörlerindeki fiziksel mağaza deneyimini dijital platformlara taşıyan PulpoAR, şirketlerin online cirolarını artırmasına ve müşteri memnuniyetini artırmasına yardımcı oluyor. StartersHub Yönetici Direktörü Arda Aşkın, PulpoAR’ın global markalarla iş birliği yaparak agresif bir büyüme sağladığını belirterek, Türkiye’nin önde gelen erken aşama teknoloji yatırım fonu olarak girişimleri desteklediklerini ve büyüme süreçlerinde güçlü bir şekilde yanlarında olduklarını ifade etti. PulpoAR, teknolojik yenilikleriyle sektörde önemli bir yer edinmeye devam ediyor.

 

8) Academic Sight

Academic Sight, yatırım aldı. Yatırım Almanya merkezli Robodex’ten geldi. Yatırımın finansal detayları ise açıklanmadı. Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre, alınan yatırım hem maddi hem de ayni olarak gerçekleşecek. 

 

 

14-21 Nisan 2024 Yatırım Alan Girişimler

Academic Sight Nedir?

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) girişimlerinden Academic Sight, manuel insan gözlemine dayalı kalite kontrol sistemlerini, yapay zeka ile insan gözleminden kamera gözlemine taşıyan InspectAI adlı bir program geliştirdi. Bu program, presten çıkan parçaların yüzeylerinde bulunan kalite kusurlarını, yapay zeka destekli kameralar aracılığıyla tespit ederek insan gözlemine ihtiyaç duymadan kalite kontrol süreçlerini iyileştiriyor. Metal, çelik, deri, cam, mermer gibi yüzeylerin yanı sıra tekstil ve mobilya üretiminde de kullanılabilen program, Academic Sight’ın Bilişim Vadisi Mobilite Hızlandırma Programı’nın yeni döneminden mezun olan girişimler arasında yer alıyor.

 

9) Midas

  Midas, Seri A yatırım turunda 45 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu Portage Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna katılım gösterenler arasında International Finance Corporation, Spark Capital, Earlybird Digital East Fund ve Revo Capital yer aldı.

14-21 Nisan 2024 Yatırım Alan Girişimler

Midas Nedir?

Midas bir yerli yatırım uygulamasıdır. 2022’de 11 milyon dolarlık tohum turuyla finanse edilen Midas, Türk ve Amerikan hisse senedi alım satımına odaklanan bir platform olarak öne çıktı. 2021’de günlük işlem hacmi 1 milyon doları geçmiş, 2022’de ise 1. yılını kutlarken 100 bin kullanıcıya ulaşmıştı. Yıl sonuna gelindiğinde ise kullanıcı sayısı 500 bini aşmıştı. Borsa İstanbul’da ürünlerini sunmaya başlayan Midas, aylık aracı hacminde yüzde 0.60 bandında paya sahip ve ortalama olarak 2 milyar TL aralığında işlem aracılığı yapıyor. Midas’ın büyüme stratejisinde önemli bir hedef ise farklı ürünler sunmak. Midas, her yıl yaklaşık dört kat büyüme göstererek bu yıl 2 milyon kullanıcıya ulaştı. Gelecek dönemde duyurulacak olan yeni ürünler arasında en büyük öneme sahip olanı ise 2022’nin sonlarından beri gündemde olan kripto para borsası uygulaması.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.