//

1-7 Nisan 2024 Yatırım Alan Girişimler

1-7 Nisan 2024 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

1) Kybele’s Garden

Kybele’s Garden, tohum öncesi yatırım turunda 250 bin dolar yatırım aldı. Yatırım Singapur merkezli Hatcher+ ve ABD merkezli Sente Ventures’ın yanı sıra bir melek yatırımcı da yer alıyor. Alınan yatırım yeni ekip arkadaşları eklemek ve üretim kapasitesini artırmak için kullanacak.

1-7 Nisan 2024 Yatırım Alan Girişimler

Kybele’s Garden Nedir?

Kybele’s Garden, Aygen Savaş Alkan ve Fırat Alkan tarafından kuruldu ve alg biyoteknolojisi sektöründe faaliyet gösteriyor. Şirket, alg biyoteknolojisiyle tarımsal gıda ve kozmetik ürünlerine odaklanıyor, iklim dostu ve sürdürülebilir çözümler geliştiriyor. Kozmetik markası Biorenda aracılığıyla yüz temizleme, krem ve serum gibi ürünler sunuyor. Alg teknolojileri, karbon yakalama ve hava kirleticilerini temizleme gibi özellikleriyle önem taşıyor ve hayvansal bazlı ürünlere kıyasla daha az su kullanıyorlar. Şirket, Tübitak BiGG desteği almış ve alg tabanlı biyoponik üretim verilerini paylaşmıştır. Paylaşılan verilere göre, kuşkonmazda %67, domates ve çilekte ise sırasıyla %200 ve %60 oranında büyüme artışı sağlanmıştır.

 

2) Swatchloop

Swatchloop, yatırım aldı. Yatırım Founder One’dan geldi. Yatırımın finansal bilgileri ise paylaşılmadı.

1-7 Nisan 2024 Yatırım Alan Girişimler

Swatchloop Nedir?

Gökberk Devrim, Güneş Sayıt ve Servet Gül tarafından kurulan Swatchloop, tekstil atıklarının izlenebilirliğini ve geri dönüşüm süreçlerinin yönetimini sağlayarak atık sorununa çözüm getirmeyi amaçlayan bir şirket olarak öne çıkıyor. Şirket, tekstil üretim sürecinin her aşamasında sürdürülebilirlik ilkesini benimseyerek kumaş atıklarının yanı sıra diğer atık türlerini de kapsayan bir atık yönetim sistemi sunuyor. Bu sistemi dijitalleştirerek sektördeki üreticilere ve markalara sürdürülebilir atık yönetimi zinciri kurma ve yönetme imkanı sağlıyor. Swatchloop, sektör paydaşlarını bir araya getirerek atıklarını döngüsel ekonomiye katkı sağlayacak şekilde yönlendiriyor. Şirketin sunduğu çözümler arasında dijital atık izleme, veri tabanlı kontrol paneli ve dijital ürün pasaportu gibi araçlar bulunuyor. Bu yenilikçi yaklaşımlar, tekstil endüstrisinde sürdürülebilirlik ve verimliliği artırarak atık yönetimi süreçlerini optimize ediyor. Ali Şahin, şirketin çevresel sürdürülebilirlik ve toplumsal fayda yaratma hedeflerine olan inancını vurgulayarak Swatchloop’un sektöre değer katacağını ifade etti.

 

3) Wellbees

Wellbees, Seri A yatırımı öncesi köprü yatırımını aldı. Yatırımın finansal detayları hakkında bilgi verilmedi. Sabancı Ventures liderliğinde tamamlanan yatırım turuna 212 ve Enocta ile melek yatırımcılar katıldı. Alınan yatırım büyük bir kısmı pazarlama faaliyetlerine ve istihdam sağlamak için kullanılacak.

1-7 Nisan 2024 Yatırım Alan Girişimler

Wellbees Nedir?

2013 yılında kurulan Wellbees, yeni nesil çalışan esenliği platformu olarak öne çıkıyor. Sosyal, entelektüel, fiziksel, finansal, çevresel, duygusal, spiritüel ve mesleki olmak üzere sekiz boyutta esenliği kapsayan bütüncül bir hizmet sunuyor. Wellbees kullanıcılarının çoğu sağlıklı alışkanlıklar geliştiriyor, sosyalleştikçe kendilerini daha iyi hissediyor ve sosyal bağlarını artırıyor. Şirketlere etkisi ise çalışan bağlılığını artırırken işten ayrılma oranını düşürüyor. Wellbees CEO’su Melis Abacıoğlu, dünya genelindeki çoklu krizlerin çalışanların stresini artırdığını ve şirketlerin esenlik alanına yönelik yatırımlarını artırdığını belirtiyor. Çalışan esenliği pazarının 60 milyar dolar olduğunu ve bu alanın gelecekte sağlık harcamalarının büyük bir kısmını oluşturacağını vurguluyor. Körfez Ülkeleri’nin bu alanda hızlı gelişim gösteren bölgelerden biri olduğunu ve özellikle Dubai gibi global şirketlerin merkezi konumundaki şehirlerde esenliğin İK departmanlarının önemli bir konusu olduğunu belirtiyor. Wellbees olarak, Körfez Ülkeleri’nde hızlı bir büyüme kaydederek Dubai’de bir ofis açtıklarını ve bu pazardaki hakimiyetlerini artırdıklarını ifade ediyor.

 

4) ikas

ikas, Seri A yatırım uyunda 20 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım Dünya Bankası kuruluşu olan IFC ve Re-Pie Portföy liderliğinde gerçekleşti. Alınan yatırım yurt dışı büyümesini hızlandırmak için kullanılacak.

1-7 Nisan 2024 Yatırım Alan Girişimler

ikas Nedir?

2018 yılında Ankara’da kurulan ikas, Avrupa’da Shopify, WooCommerce ve Wix gibi firmalarla rekabet ediyor. Satış ve POS, Ürün Yönetimi, Mağaza Yönetimi, Müşteri, Çoklu Şube, Raporlar, Donanım ve Platform gibi konularda KOBİ’lere yardımcı olan ikas, e-ticaret altyapısıyla işletmelerin dijital dönüşümlerini gerçekleştirmelerine olanak tanıyor. ikas CEO’su Mustafa Namoğlu, yeni finansmanın yurt dışı büyümeyi hızlandırmak için kullanılacağını belirtti. Şirketin hala yolun başında olduğunu ve yapacakları pek çok iş olduğunu vurgulayan Namoğlu, ekibin yaş ortalamasının sadece 28 olduğunu ve bu genç Türk şirketinin yurt dışında neler başarabileceğini göstermeyi amaçladıklarını ifade etti. Namoğlu, bu hedef doğrultusunda şirketin destekçilerine minnettar olduklarını da dile getirdi.

 

5) Vispera

Vispera, 500 bin dolar yatırım aldı. Alınan yatırımla beraber değerlemesi 46.2 milyon dolara ulaştı. Yatırım APY Ventures tarafından gerçekleşti.

1-7 Nisan 2024 Yatırım Alan Girişimler

Vispera Nedir?

2014 yılında Prof. Dr. Aytül Erçil ve Dr. Ceyhun Burak Akgül tarafından kurulan Vispera, şu anda 120 kişilik bir ekiple faaliyet gösteriyor. Perakende sektöründe mağaza içi uygulama, izleme ve denetim süreçlerinin geliştirilmesi amacıyla kurulan şirket, kendi geliştirdiği görüntü işleme/makine öğrenmesi teknolojisiyle sektöre hızlı, güvenilir ve maliyet avantajlı perakende uygulama ve denetim çözümleri sunuyor.

Vispera Eş CEO’su Prof. Dr. Aytül Erçil, şirketin başarı yolculuğundan bahsederek, yüksek teknoloji ve yapay zeka temelli çözümleriyle perakende sektörünün dönüşümüne önemli katkılar sağladıklarını belirtti. APY Ventures’dan aldıkları yatırımın önemine değinen Erçil, bu güçle başarılarını artırarak devam edeceklerine inandığını dile getirdi.

APY Ventures Fon Yöneticisi Mustafa Keçeli ise Vispera’yı öncü bir rol oynayan ve global pazarda büyümeyi hedefleyen başarılı bir şirket olarak değerlendirdi. Yatırımın şirketin başarılı çalışmalarını güçlendireceğine inandıklarını ve başarılarının devamını dilediklerini ifade etti.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.