Keyif Al #5: Sanal Dünya Turu, Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Yer!

sanal dünya
  1. Kizhi’de Kış, Karelya Cumhuriyeti, Rusya

Onega Gölü’nün kuzey kesiminde, tüm dünyada bilinen bir ada vardır: Kizhi.

Nadir hayvan ve bitki türlerini koruyan bir doğa rezervi de bu adada bulunmaktadır. Ancak kesinlikle adanın en önemli simgesi mimari kompleksi olan Kizhi Devlet Açık Hava Tarih, Mimarlık ve Etnografya Müzesi’dir. Sanal dünyada, bu muhteşem yerlere beraber bakalım.

https://www.airpano.com/360photo/kizhi-winter/

kizhi

kizhi

 

  1. Volchano Klyuchevskaya Sopka, Kamçatka, Rusya, 2015

Bir yanardağ patlaması, bir ömür boyu sadece birkaç kişinin görebileceği eşsiz, doğal bir fenomendir. Ve Avrasya’daki en yüksek yanardağ için ise bu gerçekten söylenebilir. Nefes kesici görüntüsünün yanısıra bu yanardağ gerçekten de nefesinizi kesebilir çünkü helikopterle yaklaşmak istediğinizde havada çok az oksijen vardır, bu da nefes almayı zorlaştırır ve 5000 metrede sıcaklık -50°C’ye (-58°F) düşer. Tüm bunları bir kenara bırakırsak doğanın kaynayan kazanları olan volkanlar birer doğa harikasıdır.

https://www.airpano.com/360photo/kamchatka-klyuchevskaya-sopka/

Volchano

Volchano dünya

Volchano

  1. Chengdu Dev Panda Yetiştiriciliği Araştırma Üssü, Çin

Dev pandanın (lat. Ailuropoda melanoleuca) doğal yaşam alanı, Çin’in merkezindeki sadece birkaç sıradağdır. Oldukça uzun bir süre boyunca türler “tehlike altında” olarak kabul edildi: 1976 yılına kadar kaçak avlanma ve ormansızlaşma, vahşi doğada sadece 1.000 hayvanın kalmasına neden oldu. Dev Panda Yetiştiriciliği Chengdu Araştırma Üssü, çalışmalarına 1987 yılında başlamıştır ve Chengdu’nun eteklerinde yer almaktadır. Üssün ilk sakinleri, vahşi doğanın tehlikeli koşullarından kurtarılan altı panda ayısıydı. 30 yıllık çalışma için burada 176 bambu ayısı doğdu ve şu anda üssünde yaklaşık yüz yetişkin hayvan yaşıyor.

https://www.airpano.com/360photo/china-pandas-1/

panda

dünya

  1. Norveç’te Kuzey Işıkları

Herkesin hayatında bir kez bile görmek istediği kuzey ışıklarını Norveç’te görmek mümkün. Kuzey Kutup Dairesi’nin kuzeyinde, Norveç Denizi’nin sert sularında yer alan Lofoten takımadaları, vahşi doğası, görkemli dağları, derin fiyortları, gürültülü kuş yerleşimleri, en saf suyu ve uzun kumlu plajları ile tanınır. Bu topraklar Vikinglerin yaşam alanıydı ve hala yaşamlarına dair bazı kanıtlara sahipler. Küçük Borg köyünde, arkeologlar şimdiye kadar bulunan en uzun Viking konutunu ortaya çıkardılar. 83 metre uzunluğundaki ev restore edilerek efsanevi Vikinglerin tarihi müzesi olarak hizmet veriyor.

https://www.airpano.com/360photo/norway-polar-lights/

norveç

norveç

 

  1. 70 Adalar, Palau

Palau’nun bulunduğu yer: Endonezya’nın 1.000 km (621 mi) kuzeyinde, Filipinler’in 1.000 km (621 mi) doğusunda, Japonya’nın 3.000 km (1.864 mi) güneyinde.

Palau, yaklaşık 20.000 kişilik nüfusa sahip üç yüz adadan oluşan bir ada ülkesidir. Çoğu insan en büyük iki bitişik adada yaşamaktadır. Dalgıçların favori noktası olan The Blue Holes yani Mavi Çukurlar ise göreni büyüleyen bir güzelliğe sahiptir.

Hem gökyüzünden hem de sualtından harikalara sahip olan, dünyada harikası 70 Adalar’ı diğer bir adıyla Ngerukewid’i hep beraber keşfedelim.

https://www.airpano.com/360photo/palau-70-islands/

palau

palau

 

  1. Cape Town, Güney Afrika

Güney Afrika’nın en güzel şehirlerinden biri olan Cape Town’un şehri çevreleyen dağlarının yarattığı muazzam manzaraya beraber bakalım.

https://www.airpano.com/360photo/cape-town/

cape town

 

  1. Ermenistan: Taştaki Güzellik

Ermenistan genellikle “taşlar ülkesi” olarak anılır. Taşlar yerel manzarayı yaratır ve taşlar da ustalara eşsiz ve muhteşem mimari şaheserler yaratma konusunda ilham vermiştir. Binalar çevredeki doğaya mükemmel bir şekilde uyarlanmıştır, Ermenistan’ın güneybatısındaki Yeghegnadzor yerleşiminin yakınında bulunan Noravank Manastırı örneğinde görülebilir.

https://www.airpano.com/360photo/armenia-2/

ermenistan

ermenistan

 

  1. Caroline Atoll. Kiribati

Bu atol, Tahiti’nin yaklaşık 837 km kuzeyinde yer alıyor, bununla beraber saat olarak Tahiti’den 24 saat ileriyi gösteriyor. Yani Tahiti’de Pazartesi ise, Caroline’de günlerden Salı ve teknik olarak burada olanlar zamanda dünyadaki herkesin önünde olmaktadır. Kendi dünyasına sahip olan Caroline’a bir göz atalım.

https://www.airpano.com/360photo/caroline-atoll-kiribati/

caroline

caroline

  1. Tacikistan

Tacikistan, Orta Asya’da küçük bir ülkedir ancak 141.000 km²’lik bir alanda önemli sayıda tarihi ve doğal mirasa ev sahipliği yapmaktadır. UNESCO Dünya Mirası listesinde Tacikistan’a ait birçok öğe yer alıyor ve Fann Dağları da bunlar arasındadır. Pamir-Alay, Zarafshan silsilesi ve Hissor (aynı zamanda Gissar olarak da bilinir) arasındaki sınırda uzanan, ünlü antik Semerkant kentine yakın, göller ve karla kaplı zirvelerden oluşan muhteşem bir ülkedir.

https://www.airpano.com/360photo/tajikistan/

tacikistan

tacikistan

 

  1. Komodo island, Indonesia

Endonezya’nın ünlü adalarından biri olan Komodo, adaya da adını veren Komodo ejderyalarıyla ünlenmiştir. Aslında kertenkele ailesinde olan Komodo ejderhası adada koruma altında olan bir hayvan türüdür.

https://www.airpano.com/360photo/komodo-islands/

komodo

komodo

komodo

İlgilinizi Çekebilecek Diğer Keyif Al Yazılarımız

Keyif Al #1: Mitolojik İnciler

Keyif Al#2: Bozcaada Gezi Planı

Keyif Al #3: Şehirden Kaçamak: Kemerburgaz Kent Ormanı

Keyif Al #4: Uçmakdere Sürüş Rotası

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.