/

Çinli Emlak Devi Evergrande, 300 Milyar Doları Aşan Borcu ile İflas Bayrağını Çekti

Evergrande

Uluslar arası çalışmaları ile dünyanın takip ettiği Evergrande, son zamanlarda 300 milyonu aşan borçları ile piyasaların gündemindeydi. Aylardır bu krizle mücadele halinde olan Evergrande, bu gün itibari ile iflasını açıkladı.

Evergrande Nedir?

1996 yılında kurulan Evergrande’nin 280’den fazla şehirde 1.300’den fazla projesi bulunuyordu. Şirket, Fortune 500 listesinde 2020’de 122. sırada yer almıştı. Toplam varlıkları yaklaşık 350 milyar dolar, yıllık satış gelirleri de 110 milyar doları aşan şirkette 200 bin kişi çalışıyordu. Şirketin gıda, elektrikli araç, spor sektöründe yatırımları bulunuyordu.

Evergrande
Çinli Emlak Devi Evergrande, 300 Milyar Doları Aşan Borcu ile İflas Bayrağını Çekti 3

Evergrande’nin bilinen borcu eylül ayı itibarıyla 300 milyar doları aşıyordu. Çinli dev gayrimenkul şirketi son zamanlarda tahvil ödemelerini geciktirdiği için hisselerinde düşüş meydana geliyor, borçlarının akıbeti ise piyasaları etkiliyordu.

Bu kötü gidişe dur demek için şirket, elektrikli araç üretimi sektöründeki bağlı ortaklığındaki hisselerini satma kararı almıştı. Ancak bu karar bu yükün altından kalkmaya yetmedi. China Evergrande Group, resmi olarak 148,13 milyon dolarlık faiz ödemesini temerrüde düşürdü.

Evergrande
Çinli Emlak Devi Evergrande, 300 Milyar Doları Aşan Borcu ile İflas Bayrağını Çekti 4

Çin piyasasına tam anlamıyla yön veren şirket kripto para ve borsa yatırımcılarının yakından takip ettiği bir konumdaydı. Everergrande firması iflasını açıklamasından sonra Çin piyasalarında düşüşler beklenirken, dünya kripto piyasasında Bitcoin’de ve altın piyasalarında düşüş gerçekleşti. Özellikle Bitcoin’in 69 bin dolarlık seviyeden, 66 bin dolar seviyesine düşmesi büyük endişeleri beraberinde getirdi.

Temerrüt ne demek?

Temerrüt, kişinin borçlandığı edimi hukuka aykırı olarak yerine getirmemesi hâlidir. Temerrüt alacaklının ve borçlunun temerrüdü şeklinde iki türlüdür. Gerek alacaklı ifa edilmek istenen edimi kabul etmeyerek; gerekse borçlu yerine getirmekle borçlandığı edimi zamanında ifa etmeyerek borca aykırı davranmış olur.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız:

Nike’dan Geri Dönüştürülen 20000 Ayakkabıyla Saha

Endeksa’dan Hızlı, Kolay ve Yenilikçi Mortgage Deneyimi!

Facebook Adını Mı Değiştiriyor?

Instagram IGTV Özelliğini Kaldırdı, Yeni Bir Özellik Getirdi!

Hayır Diyebilmenin 6 Yolu

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.