Nike’dan Geri Dönüştürülen 20000 Ayakkabıyla Saha

Nike

Sürdürülebilirlik kavramı özellikle günümüzde daha önemli bir kavram haline geldi. Birçok marka da sürdürülebilirlik kavramının önemini fark ederek pek çok proje üretti. ABD merkezli Nike’da 20.000 tane ayakkabıyı geri dönüştürerek bir basketbol sahası tasarladı.

Nike Move to Zero

Accept & Proceed isimli şirket ile anlaşan Nike, başlattığı Move to Zero kampanyası ile 20.000 ayakkabayı geri dönüştürerek bir basketbol sahası tasarladı. Ayakkabılar, bir kenara atılıp unutulması veya çöpe atılması yerine geri dönüştürülerek basketbol sahası üretilmiş oldu. Belgrad’da tasarlanan bu basketbol sahası, enerjik renkleri ile de ayrı dikkat çekiyor. Basketbol sahasının görüntüsü ve tasarımı ise şu şekilde:

Nike Move to Zero Projesiyle Basketbol Sahası Fikri!

Accept & Proceed’den Nigel Cottier: “Tasarımın yalnızca oyuncuların hareketlerini bilgilendirmekle kalmayıp topluluğu da etkileyeceğini düşünmek oldukça heyecan verici.” diyerek düşüncelerini belirtti.

Accept & Proceed’den Matthew Jones ise “Nike’ın Move To Zero markası için görsel kimliğimiz Yeni Belgrad’daki saha ve oyun alanı tasarımımızda hayat buldu ve tasarımın, topluluğun ve gezegenimize karşı sorumluluğun bu projede bütünleyici unsurlar olduğunu bilmekten inanılmaz ilham alıyorum.” dedi. (Orijinal: “Our visual identity for Nike’s Move to Zero brand came to life within our court and playground design in New Belgrade and I feel incredibly inspired to know that design, community and responsibility towards our planet were all integral elements in this project.”)

Markaların da sürdürülebilirliğe önem vermesiyle birlikte markalardan çeşitli projeler gündeme gelmeye başladı. Nike’da Move to Zero kampanyası ile Belgrad’da tasarladığı capcanlı renkleriyle bir basketbol sahası tasarlamayı başararak geleceğimiz için adım atan markalar arasında yer buldu.

İlham Almaya Devam Edin 🙂

Endeksa’dan Hızlı, Kolay ve Yenilikçi Mortgage Deneyimi!

Facebook Adını Mı Değiştiriyor?

Instagram IGTV Özelliğini Kaldırdı, Yeni Bir Özellik Getirdi!

Hayır Diyebilmenin 6 Yolu

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Aşkın Nur Ersoy

Öğrenmeyi ve yeni bilgiler edinmeyi seven, edindiği yeni bilgileri hemen denemek için can atan ve farklı yerleri keşfetmeyi, her keşfettiği yerden yeni deneyimler almayı seven bir üniversite öğrencisiyim. Düzenli olmayı seven ve risklere dikkatli yaklaşan bir kişi olsam da, “Gemi Limanda Güvendedir Ama Gemiler Limanda Beklemeleri İçin Yapılmaz.” sözünü de hayatımın bir parçası haline getirerek yeni fikirleri dinlemeyi ve uygulamayı severim.

2 Comments

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.