Instagram IGTV Özelliğini Kaldırdı, Yeni Bir Özellik Getirdi!

Günlük hayatımızın çok büyük bir parçası olan sosyal medyadaki demirbaşlardan Instagram’dan bir yeni haber geldi. Kullanıcılarına yaklaşık 3 yıl önce IGTV özelliğini sunan Instagram, sessiz sedasız getirdiği güncellemeyle bu özelliği kaldırıldı. 

Instagram

Bu özelliği kaldırmasıyla Instagram’ın 2020 yılında hayata geçirdiği Reels kısmına ağırlık vererek içerik üreticileri için hızlı tüketilebilir projeleri hedeflediğini görüyoruz. IGTV’nin kaldırılmasının sebepleri de çok büyük beklentiler ile hayata geçirilen projenin büyük bir rağbet görmemiş olması ve özelliğin Reels geldikten sonra az miktarda da kullanılıyorken tamamen gözden düşmesi olarak sayabiliriz.

Instagram

Instagram Reels’ın yanında  yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Instagram TV olarak adlandırılan bu özellik kullanıcıların ön izleme süresi 60 saniye olmak üzere 60 dakikaya kadar video yüklemesine ve içeriklerin “dikey bir şekilde” izlenmesine olanak sağlayacak. Daha öncesinde IGTV kapsamında videolara konum ve kişi etiketlenmiyordu fakat Instagram yeni getirdiği özellikle bu sorunu ortadan kaldıracak.

Yeni bir kazanç kapısı

Instagram’ın yaptığı açıklamaya göre Instagram TV üzerinden içerik üreticileri kazanç sağlayabilecek. Facebook’un sadece içerik üreticileri için ayırdığını bildiğimiz 1 milyar dolarlık bütçesi aynı zamanda Instagram TV üreticileri için de kullanılacak.

Instagram

 

Konuyla ilgili daha öncesinde 13ilinmeyenler konseptimizde yer verdiğimiz Ahmet Balat‘ın açıklamalarına göz atalım;

 

 

Ahmet Balat’la yaptığımız röportajı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.