/

Facebook Adını Mı Değiştiriyor?

Sosyal medya devlerinden Facebook’un, bünyesinde barındırdığı WhatsApp , Instagram, Messenger ve Oculus’la birlikte şirkette isim değişikliğine gitme ve markalaşma planını değiştirme kararı aldı.

Facebook

Birkaç hafta önce WhatsApp, Instagram, Facebook ve Messenger’ın çöküşü skandalından sonra yaşanan yetersiz açıklamalar sonucu artık Facebook’un sadece bir sosyal medya platformu olarak anılması istenmediğinden ve bu isim değişikliğinde önemli rol oynayan geçen yaz Zuckerberg tarafından açıklanan internetin sanal gerçeklik versiyonu metaverse’ten hareketle şirketin isminde değişikliğe gidilecek.

Metaverse nedir, neyin nesidir?

Metaverse Facebook’un tanımına göre ”sanal ve artırılmış gerçeklik gibi teknolojileri kullanan, birbirine bağlı sanal deneyimlerin yeni bir aşaması”

Facebook

 

Metaverse tanıtılırken Zuckerberg şu açıklamalarda bulunmuştu;

Büyük bir odak noktası olacağını ve bunun mobil internetten sonra internetin evrimleşme şekli için bir sonraki bölümün büyük bir parçası olacağını düşünüyorum. Bence bu bizim şirketimiz için de bir sonraki büyük bölüm olacak. Facebook’un geleceğinin, kullanıcıların içinde yaşayacağı, çalışacağı ve oyun oynayacağı sanal metaverse’de yatıyor.

Zuckerberg, metaverse’ü yani kurgusal evreni geliştirmek ve inşa etmek üzere Avrupa Birliği’ne üye olan ülkelerden 10 bin kişiyi işe alacağını duyurmuştu.

Facebook

Son birkaç yıldır isim değiştirme üzerine olduğu ortaya çıkan planlarını daha da hızlandıran Mark Zuckerberg’in, olası yeni şirket isimlerini  28 Ekim’de yapmayı planladığı Connect isimle konferansta açıklaması bekleniyor. The Verge’de yer alan habere göre bu isim değişikliği Connect konferansından önce de gerçekleşebilir. Facebook, isim değiştirme söylentileri hakkında henüz bir yorumda bulunmadı. Konuşulanlara göre şirketin üst düzey yöneticisi bile yeni ismi bilmiyor.

İsim değişikliğinde bu bir ilk değil

Hatırlarsanız 2015 yılında Google, çeşitli Google girişimlerini kontrol etmek amacıyla 2015 yılında Alphabet Inc’i ana holdingi olarak kurarak Google’ın tüm ana birimlerini tek bir çatı altında topladı.

Facebook

 

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.