Bilgisayarınızda Olması Gereken 7 Program

Bugün sizler için ücretsiz ve kolay kullanımlarıyla herkesin bilgisayarında bulunması gereken 7 programı bir araya getirdik.

Lightshot

Lightshot’la istediğiniz şeyin ekran görüntüsünü alabilir ve bunları düzenleyebilirsiniz. Google ve Yandex’in sunduğu benzer görselleri arama hizmeti Lightshot’da da mevcut. Ayrıca aldığınız ekran görüntüsüne bir web linki almak için resminizi sunucuya yükleyebilirsiniz. Bu uygulama hem Windows hem de Mac için ücretsiz bir şekilde indirilebiliyor.

 

Mozilla Thunderbird

Mozilla Thunderbird bir e-posta uygulaması. Posta hesabı kurulum sihirbazı, ayarları bilmeden sadece e-posta ve parolayla veri tabanımıza bakarak sizin için e-posta ayarlarını buluyor. Adres defteri özelliği ile kişileri tek tıkla defterinize kaydedebilirsiniz. Mozilla Thunderbird’ün en güzel özelliği ise size e-postanızı göndermeden önce “ekteki Word belgesi” gibi sözcükleri arayarak ek’e dosya eklemenizi hatırlatıyor. Son olarak kendi sitelerinde verdikleri bilgiye göre ”Artık büyük belgeleri bir çevrimiçi depolama sağlayıcısına yükleyerek ve dosyayı doğrudan mesaj eki olarak göndermek yerine bağlantıyı paylaşarak transferini hızlandırabilirsiniz.”

program

 

Daum Pot Player

Oldukça aşina olduğumuz VLC Media Player’a ek bir öneride daha bulunmak istedik. Aynı özelliklere sahip olan bu iki program video oynatma konusunda çok başarılı. Pek çok ses ve video formatını destekleyen Pot Player ne yazık ki sadece Windows işletim sistemi üzerinden çalışıyor.

program

Shotcut

Profesyonel ve ücretli bir programa gerek kalmadan videolarınızı Shotcut’la düzenleyebilirsiniz. Bilindik ve pahalı programlar kadar iyi bir iş çıkaran Shotcut, Windows, Mac ve Linux işletim sistemlerini destekliyor.

program

Audacity

Ses kaydetme ve düzenlemede yeniyseniz tam sizin için kullanımı ve arayüzü kolay bir uygulama önerisiyle geldik. Podcast’e yeni başlayanların olmazsa olmaz uygulaması Audacity ile ses kaydı alabilir, ses düzenlemesi ve yazılı yapabilirsiniz. Üstelik hem Windows hem de Mac için ücretsiz bir şekilde kullanıma açık.

program

Zotero

Zotero, alıntılama, araştırma ve kaynak derlemesi gibi hizmetler sunan bir yazılım. Google Chrome ve Firefox gibi tarayıcılarda eklentisi bulunan program tamamen ücretsiz ve ”internet üzerinden araştırma yaptığınızda, coins metadata denen, siteye yerleştirilmiş rdf bilgilerini kendisi otomatik olarak görüyor ve adres çubuğunda bunu gösteriyor.”

program

Dashlane

Gizlilik için bir yere kaydolurken tüm şifrelerinizi farklı oluşturanlardan ve sonrasında unutanlardan mısınız? Artık şifrelerinizi unutmaya son. Şifrelerinizi sizin için tutan Dashlane’ın ücretsiz versiyonuyla 50’ye yakın şifreyi bir kenarda tutabilirsiniz.

program

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Mockup Nedir?

DC Comics’in 1934 Yılında Başlayan Hikayesi

Duyguları Gösteren Kıyafetler!

Epic Games Store Sepet Özelliğini Kullanıma Açılıyor

Twitter’a Tiktok Benzeri Video Özelliği ve Tek Seferlik Uyarı Sistemi Geliyor!

Trello Nasıl Kullanılır?

Start-Up Nedir?

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.