Duyguları Gösteren Kıyafetler!

Duyguları Gösteren Kıyafetler, Hissettiklerimizi Karşımızdakilerin Görebilmesini Sağlıyor!

Daha önce duyguları gösteren kıyafetler isimli giysiler duymuş muydunuz? Evet artık hislerinizi söylemeden direkt gösterebileceksiniz! Eğer duygularınızı söyleyemiyorsanız, “Duyguları Gösteren Kıyafetler” tam size göre.

Iga Węglińska tarafından tasarlanan bu etkileşimli giysiler, insanın vücudunda meydana gelen tüm psikofizyolojik değişiklikleri gösteriyor. Moda tasarımı ve bilimi birleştiren bu tasarımcı Iga Węglińska, “Emotional Clothing” ismini verdiği bu projesinde, insanın duygu durumuyla birebir etkileşim halinde olan kıyafetler tasarlamış.

Çeşitli akıllı malzemelerden oluşturulmuş ve vücut ısısı, galvanik cilt tepkisi, kalp atış hızı, propriyosepsiyon (iç algı) gibi unsurlara cevap veren bu tasarımların amacı aslında insanların bilişsel katılımı ve farkındalığı kazanmasını sağlamak. Duyguları gösteren kıyafetler, kıyafetleri giyen kişilerin vücudunda meydana gelen psikofizyolojik değişikliklerden aldığı sinyalleri görsel olarak dışarıdan gösteriyor.

Duyguları Gösteren Kıyafetler’in tasarımcısı Iga Węglińska bu tasarımları, Krakow’da Endüstriyel Tasarım Bölümü Güzel Sanatlar Akademisi’nde yaptığı “Human–Object Interaction. Textiles – New Technologies” başlıklı doktora tezi için hazırlamış.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlham Almaya Devam Edin!

Sırt Çantanızda Taşıyabileceğiniz Katlanabilir Scooter

Nike’dan Geri Dönüştürülen 20000 Ayakkabıyla Saha

Ikea, Tekerlekli Küçük Yatak Odaları ile Paris’i Geziyor!

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.