DC Comics’in 1934 Yılında Başlayan Hikayesi

DC Comics’in Kuruluşu

Dünyadaki birçok kişinin bildiği en azından adını bildiği iki ezeli rakip DC Comics ve Marvel Comcs… Bu ezeli rakiplerin birbirlerine rakip oluşlarının tarihi kuruluşlarına kadar gidiyor. Bir önceki başarı hikayemizde Marvel Comics’in hikayesini anlatmıştık. Bu yazımzda da gelin sizlerle DC Comics’in kuruluş hikayesini ve bugüne kadar ne zorluklar, başarılar yaşadıklarını öğrenelim. Keyifli okumalar..

DC Comics, 1934 yılının sonbaharında Malcolm Wheeler-Nicholson tarafından Amerikan çizgi roman yayınevi şirketi olarak National Allied Publications adı altında kuruldu. Malcolm Wheeler-Nicholson’ın kurduğu bu yılda hiç kime bu türde çizgi romanlarına alışık değildi. Malcolm Wheeler-Nicholson, bu sektörde tam bir devrim gerçekleştirdi.

DC Comics’in İlk Orijinal Çizgi Romanı

1935 yılının şubat ayında yayınladıkları “New Fun: The Big Comic Magazine #1”, hem şirketin hem de dünyanın ilk orijinal çizgi romanı oldu. Bu çizgi roman 36 sayfadan oluşurken içinde 22 farklı hikaye barındırıyordu. 7. Sdayıda bu çizgi romanın adı “More Fun: The Big Comic Magazine” olarak değiştirildi. New Fun Comics serisinin 6. Sayısında yani 1935 yılının ekim ayında ise DC Comics ilk çizgi roman karakterini yayınladı. Bu karakter LEGER ve REUTHS takma adlarını kullanan iki kişi tarafından yaratılan, Doctor Occult, the Ghost Detective’di.

LEGER ve REUTHS

LEGER ve REUTHS takma adlarını kullanan ikilinin gerçek adları, yazar Jerry Siegel ve tasarımcı Joe Shuster idi. Doctor (Richard) Occult olan bu karakterin yaratıcıları daha sonra Superman karakterini de yarattılar.

Wheeler-Nicholson’ın bir sonraki ve son başlığı olan Detective Comics’in, 1936 yılının aralık ayında bir kapak resmiyle reklamı yapıldı. Daha sonra ise yine aynı yılın mart ayında üç ay geç prömiyer yaptı. Başlangıçta kurgusal dedektif hikayelerine dayanan temalı antoloji, modern zamanlarda en uzun süredir devam eden çizgi roman dizisi haline geldi. İlk sayıdaki kayda değer bir çıkışın asıl nedeni, Malcom-Wheeler-Nicholson, Jerry Siegel ve Joe Shuster’ın katkılarıyla oluşturulan Slam Bradley’di.

Çizgi Romanlarda Altın Çağ Dönemi

Detective Comics’in iyi bir seri olmasının yanısıra çok büyük bir önemi de vardı. DC Comics’in başında bulunan DC, Detecrive Comics’in baş harfleriydi. DC Comics sevenler bu isme çok alıştığından şirketin ismi bu şekilde kaldı. Resimi olarak 1977 yılında da kabul edildi. Detective Comics serisi altında Batman, Action Comics adı altında ise Superman zaman geçtikçe en popüler çizgi roman karakterleri haline geldiler. 1950 yıllarında bu sektör, çocuk ve genç nesil için herhangi bir Amerikan standardına uygun olmadığı düşünüldüğünden eleştirilip taşlanıyordu. Bu zamanlarda bile DC Comics, diğer birkaç şirketle birlikte, hikayelerini westernler ve romantik hikayeler gibi alanlara çeşitlendirerek başarısını sürdürdü.

Çizgi Romanlarda Gümüş Çağ Dönemi

1965 ylında Flash adında yeni bir süper kahraman tanıtıldı. Aslında bu karakter yıllar önce yaratılmıştı ancak geri getirildi ve daha popüler zamanlara yerleştirilmek üzere güncellendi. Bu sefer daha duygusal ve kişisel ilgi uyandıran hikayeler, karakterin canlanmasına yardımcı olan daha iyi storyboard’lar ve sanat eserleriyle birlikte kullanıldı. Şirket, Batman, Superman ve Wonder Woman da dahil olmak üzere diğer tüm karakterlerle aynı şeyi yaptı. Kısa bir süre sonra Justice League toplumu ve Justice League of America kuruldu. Tüm bu süper kahraman karakterleri, çizgi filmler ve canlı televizyon programları aracılığıyla da büyük ilgi gördü.

Bu sırada, ilk başta rakibi DC Comics ile aynı yolu izlemeye pek hevesli olmayan Marvel Comics, kısa sürede pes etti ve kendi süper kahraman grubunu yaratmaya başladı. (Marvel Comics’in başarı hikayesini merak ediyorsanız Marvel Comics’in 1939 Yılında Başlayan Hikayesi yazımıza göz atmayı unutmayınn.)

1990’lı yıllarda çizgi roman popülaritesi azalmaya başladı. Sonuç olarak, çizgi roman endüstrisi yeni bir yaklaşım başlattı ve bununla birlikte daha olgun bir kitleye, aynı zamanda yetişkin okuyuculara hitap etmeyi amaçlayan farklı çizgiler geldi. Ayrıca, bazı önemli ve en popüler karakterlerin ölümünü öne çıkarmayı planlayarak büyük bir kumar oynadılar, örneğin Süpermen’in ölümü.

DC Genişletilmiş Evren

DC Comics daha sonra endüstrilerinin süper kahramanlarını, çizgi roman dünyalarında devrim yaratan DC Genişletilmiş Evren’e (DCEU) başlattı ve popülerlikleri bir kez daha artmaya başladı.

80’lerin sonu ve 90’ların başı, DC Comics’in Time Warner’ın bir yan kuruluşu olarak birleştiğini gördü. Bu büyük satın alma ile Tim Burton’ın öncülüğünde Batman’in başrolde olduğu ilk büyük film 1989 yılında vizyona girmiştir. Büyük bir hit olduğunu kanıtladı ve 90’lar boyunca son derece değişken kalitede başka Batman filmleri gelecekti.

DC Comics markasını sürekli çeşitlendirerek ve geliştirerek, karakterlerini sunarak dikkatleri yeniden kazandı ve Amerikan ile Dünya kültürünün büyük bir parçası olarak varlıklarını sürdürdürdüler.

Önemli Kahramanların Önemli Bilgileri ✨

1. Superman

İlk olarak Action’da göründü.

1938’de yayınlanan Comics #1 – türün öncüsü olan ilk kostümlü kahraman olarak kabul edildi.

2. Batman

İlk olarak 1939’da yayınlanan Detective Comics #27’de göründü.

3. Wonder Woman

İlk olarak 1941’de yayınlanan All-Star Comics #8’de göründü.

4. Green Lantern

İlk olarak 1940’ta yayınlanan All-American’ın 16 numaralı çizgi romanında göründü.

5. The Flash

İlk olarak 1940’ta yayınlanan Flash Comics #1’de ortaya çıktı.

6. Aquaman

İlk olarak 1941’de yayınlanan More Fun Comics #73’te göründü.

7. Cyborg

İlk olarak 1980’de yayınlanan DC Comics Presents #26’da göründü.

Yazardan Marvel Filmini Sırayla İzlemek İsteyenlere Bonus Liste 😎

  • Man of Steel (2013)
  • Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)
  • Suicide Squad (2016)
  • Wonder Woman (2017)
  • Justice League (2017)
  • Aquaman (2018)
  • Shazam! (2019)
  • Birds of Prey (2020)
  • Wonder Woman 1984 (2020)
  • Zack Snyder’s Justice League (2021) -bağlam dışında izlemenizi tavsiye ederiz-
  • The Suicide Squad (2021)

Dilerseniz DC Comics’in internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz DC Comics karakterlerinin her türlü detaylı bilgilerine de buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz DC Comics database’e de buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Başarı Hikayelerimiz

Marvel Comics’in 1939 Yılında Başlayan Hikayesi

Airbnb’nin Başarı Hikayesi

Soichiro Honda’nın Başarı Hikayesi

Nurten Öztürk Successful Turkish female business person

Ferruccio Lamborghini’nin Başarı Hikayesi

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.