Twitter’a Tiktok Benzeri Video Özelliği ve Tek Seferlik Uyarı Sistemi Geliyor!

twitter

2021 yılını birçok değişim ve yenilikle hareketli geçiren Twitter, yeni CEO’su Parag Agrawal ile yeni bir döneme girerken bünyesindeki değişimlere devam ediyor.

Tiktok’ta başlayan ve ardından Youtube Shorts, Instagram Reels adları altında gördüğümüz akıştaki kısa videolar artık Twitter’da da yerini alacak.

 

Akışta TikTok’ta benzeri videoların bulunduğu bir sekmenin belirli ülkelerde testlerinin başladığını açıklayan Twitter, özelliğin hem iOS hem de Android cihazlar üzerinde test edildiğini de ekledi.

twitter

Özelliğin detayları henüz belirsiz olsa da videoların görülebileceği Keşfet kısmı ‘Trendler’ ve ‘Sizin İçin’ adlı iki alt kategoriye daha bölünmüş olarak görülebileceğine dair iddialar var. Bu özellik henüz test aşamasında olduğundan, Twitter’ın bunu kalıcı hale getirmesi ve dünya genelinde kullanıma sunup sunmayacağı konusu ise muamma. Twitter kullanıma sunacağı bu yeni özelliği ile sahip olduğu mikro blog tanımını bir kenara bırakarak artık Instagram gibi video odaklı bir platforma dönüşebileceği de ihtimaller arasında.

Tek Seferlik Uyarı

Twitter ayrıca, kullanıcıların gönderilerini eklerken ‘Şiddet, Çıplaklık veya Hassas’ etiketleriyle gönderilerin durumlarını  işaretleyebilecekleri tek seferlik yeni bir uyarı uygulamasını test ettiğini duyurdu.

Şu anda test aşamasında olan özellik, yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’ndeki küçük bir kullanıcı tabanında test ediliyor.  Ancak özelliğin önümüzdeki yıl yaygın olarak kullanıma sunulması bekleniyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir.Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Trello Nasıl Kullanılır?

Kuluçka Merkezi Nedir? Türkiye’nin En İyi 7 Kuluçka Merkezi

Start-Up Nedir?

Metaverse dünyası iş yazılımlarının içine giriyor!

Whatsapp’ta Mesajlara Emojiyle Tepki Verme Özelliği!

UI&UX ARAYÜZ TASARIMI NEDİR

Genç Başarı Eğitim Vakfı, GençBizz Lise Girişimcilik Programı kapsamında gençlere yol gösteriyor. 

Eğitim Girişimciliği Nedir? Örnekleri Nelerdir? 2021

 

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.