///

YouTube Music’ten Yeni Podcast Yeniliği

YouTube Music

Geçtiğimiz günlerde Google Podcast uygulamasının sonlandırılacağı ve Youtube Music’e tüm odağın yönlendirileceğinin duyurulmasının ardından ilk hamle geldi. Bundan böyle YouTube Music’te bulunan podcastler otomatik olarak indirilebilecek.

Geride bıraktığımız hafta, Google Podcast‘in kapatılacağının duyurulmasının ardından ilk hamle hızlı geldi. YouTube Music kullanıcıları, artık otomatik podcast indirme özelliğine sahip.

Youtube Music kullanıcılarının bu özelliği kullanabilmeleri için yapmaları gereken tek şey, beğendikleri podcastin sayfasına gidip, açılan sayfada yer alan kütüphaneye kaydet seçeneğini seçmek.  Bu seçenekle birlikte, otomatik indirme seçeneğinin aktifleştirilmesi mümkün hale gelmiş oluyor. Ve en son dinlenilen bölüm, cihaza indiriliyor. Bu özelliğin getirilmesiyle kullanıcıların, internet erişimi olmadan tüm podcast’leri dinleyebilmesi mümkün hale geldi.

Şu an itibarıyla, YouTube Music platformunda erişilen hiçbir podcast bölümünün ototmatik olarak silinmediği görülüyor fakat bunun aksi bir durum, yeni bir bölüm kullanıcıda olduğunda ya da podcastin en son dinlenilen zamanın ardından belirli bir zaman dilimi geçerse, mümkün olabiliyor.

Bununla birlikte, otomatik silme ayarlarına dair herhangi bir seçenek, şu an için uygulamada mevcut değil. Podcast platformlarıyla birlikte, YouTube Music’te de dinlemesi tamamlanmış bölümlerin hangi zaman aralığından sonra kaldırılmasının belirlenebileceği bir “tamamlanan bölümleri kaldır” seçeneği, uygulamada  görülmüyor. Bu seçeneğin sunduğu imkan, bölümlerin otomatik olarak, hangi zaman aralığı işaretlendiyse, ondan sonra kaldırılmasını seçenek olarak sunuyor. Bununla beraber, tamamlanmamış bölümlerin kaldırılmasına yönelik bir seçenek de bulunuyor.

Ayrıca otomatik indirmeler, her telefon ve seri için, bununla birlikte indirilecek podcast’e göre de, farklılık gösterebiliyor ve ayrı uygulama ve kullanıcı deneyimleriyle ayarlanabiliyor. Daha öncesinde Google Podcasts, indirme işlemleri için hızlı bir şekilde otomatik indirme sayfası getirirken YouTube Music, daha uzun bir süreç gerektiriyor. Yeni otomatik podcast indirme özelliği, Android ve iOS sürümlerinde, Youtube Music 6.21 sürümünde yer alıyor.

YouTube Music için önümüzdeki dönem içerisinde beklenen yeni özellik, her türlü içeriğin takibinin daha rahat yapılmasını sağlayan, RSS aracılığıyla abone olma tercihi seçeneği. Bu özellikle birlikte, podcastler, video sürümleri olmaksızın, daha rahat takip edilebilecek ve dinlenecek. Önümüzdeki dönemde süreç içerisinde yer alacak tüm yenilikleri ve gelişmeleri sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.