/

Google Podcasts İçerikleri 2024’te YouTube Music’te Yer Alacak

2024 yılı itibariyle Google Podcasts uygulamasını kapatma kararı aldığını duyuran Google, kullanıcılarına aboneliklerini YouTube Music’e taşıma imkanı sağlayacak.

Google, kullanıcılara aboneliklerini başka bir platforma taşıyabilmeleri için geliştirdiği bir özellik duyurdu. Bu özellik ile kullanıcılar sevdikleri podcastleri YouTube Music üzerinden dinleyebilecekler. Ayrıca podcast yayıncıları içeriklerini YouTube Music üzerinden paylaşabilecekler.

Şirket, Google Podcasts’in kapanma sürecine dair detayları da paylaştı. Yapılan açıklamalara göre kullanıcılar 2024 yılının Mart ayına kadar Google Podcasts uygulamasını kullanmaya devam edecekler ancak Nisan ayının başlarında uygulama hizmetten kalkacak ve abonelikleri taşımak için Temmuz 2024’e kadar zaman tanınacak.

Google Podcasts

Bu geçiş sürecinde her zaman abonelerinin yanında olacağını belirten Google’ın yaptığı açıklamalara göre YouTube Music’e geçmek istemeyen kullanıcılar, aboneliklerini farklı podcast platformlarına aktarabilecek ve dosyalarını destekleyen diğer uygulamalara da transfer edebilecekler.

Google, YouTube’u podcastler için bir mecra haline getirmek adına çalışmalarına devam ediyor. Şubat ayında, podcastleri YouTube Music’e aktarma planlarını açıklayan şirket, bu adım ile Spotify ve Apple Music gibi rakiplerine karşı stratejik çalışma içinde gibi görünüyor.

Google’ın podcast dünyasındaki bu değişimi, içeriği YouTube Music’e taşıma kararı, kullanıcıların podcast aboneliklerini daha esnek bir biçimde yönetmelerine imkan sağlayacak.

Meta, Çocukların Veri Gizliliği Konusunda FTC’ye Karşı Dava Açtı” haberimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.