SpaceX, Canlı Yayınlarını Artık X Platformu Üzerinden Yapacak

Space X

SpaceX, artık canlı yayınlarını Youtube üzerinden yapmayacak

 

Yapılacak bu değişiklikle birlikte SpaceX, şirketin medya dağıtım stratejisinde önemli değişikliğe gidecek gibi görünüyor.

Geçtiğimiz hafta şirket, Youtube’daki canlı yayın faaliyetlerini tamamen sonlandırdı. Canlı yayınları, X’te eski adıyla Twitter’da sunmaya başladı. SpaceX’in Starlink Grup 6-12 ve Crew-6 adlı uzay görevlerinin canlı yayınları Youtube’da yapılmadı. Bu görevler, NASA’nın Commercial Crew Program kapsamında yürütülen bir mürettebat rotasyon misyonunu içeriyordu. Crew-6 görevi’nin tamamlanmasından hemen sonra, SpaceX canlı yayını hem X hem de YouTube üzerinden gerçekleştirdi.

SpaceX uzun bir süredir canlı yayın platformu olarak YouTube’u kullanıyordu ve fırlatma ve uzay görevlerini buradan yayınlıyordu. Ancak şirketin bu Youtube’u bırakıp X’e yönelmesi ile birlikte SpaceX’in X üzerindeki medya faaliyetini artırmak konusunda oldukça hevesli olduğu anlaşılıyor. SpaceX’in medya içeriğini daha fazla kontrol etmesi ve bunu yaparken kendi sosyal medya platformu X’e yatırım yapması oldukça önemli görülüyor.

SpaceX’in odağını X’e yöneltmesi, gelecekte diğer şirketlerin de benzer değişiklikleri yapma ihtimalini düşündürüyor.

Ancak konu hakkında SpaceX resmi bir açıklamada bulunmadı.

Space X

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Kerem Seleoğlu

ODTÜ işletme öğrencisi Kerem Seleoğlu, Girişim Haberleri bünyesinde içerik üreticiliği yapıyor.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.