29 Şubat Perşembe Neler Oldu? 📢

29 Şubat Perşembe Neler Oldu? 📢

29 Şubat Perşembe Neler Oldu? 📢

🔞 Youtube’ye RTÜK Geliyor

25 Kasım Cumartesi Neler Oldu? 📢

RTÜK, artık YouTube gibi sosyal medya platformlarındaki içerikleri denetlemek ve gerekli görülen durumlarda yayın yasağı gibi yaptırımlar uygulamak için çalışmalar yapıyor. Bu düzenlemeyle, RTÜK’ün sadece YouTube’a değil diğer sosyal medya platformlarına da yaptırım uygulayabileceği öngörülüyor. Geçtiğimiz günlerde bir YouTube kanalında bir hakem hakkında yapılan olumsuz yorumlar nedeniyle başlatılan ön inceleme, bu konuda bir örnek teşkil ediyor. RTÜK, gelecekte sosyal medya platformlarının denetim süreçlerine tabi olması beklenen hukuki düzenlemelerin ardından bu tür yayınları denetlemeye devam edeceğini açıkladı.

 

💻 Apple Vision Pro Bilgisayar İçin VR Desteği Alabilir

Mark Zuckerberg

Apple’ın karma gerçeklik başlığı Vision Pro, yakın zamanda bilgisayarlar için VR desteğine kavuşabilir ve hatta Steam VR oyunlarını destekleyebilir. Ancak, bu deneyimi yaşamak için oldukça yüksek bir maliyet ve karmaşık bir kurulum gerekebilir. ALVR adlı açık kaynak kodlu program sayesinde, bilgisayardaki sanal gerçeklik oyunları Vision Pro gibi başlıklara aktarılabilir hale gelebilir. Ancak henüz bu yazılımın stabil bir versiyonu bulunmamakta ve Vision Pro’yu desteklemesi için birkaç teknik gereksinimi karşılamak gerekiyor. Ayrıca, bu deneyimi yaşamak için güçlü bir oyun bilgisayarına ve Xcode’lu bir cihaza ihtiyaç duyuluyor. Valve Index kumandası gibi fiziksel bir kumanda kullanmak da gerekebilir. Bu nedenle, şu aşamada bu kadar masraf ve zahmete girip başlık takarak oyun oynamak yerine daha ucuz ve kolay seçeneklerin, örneğin Meta Quest 2 gibi cihazların tercih edilebileceği belirtiliyor.

 

🧨 Nükleer Bomba Alanlarına Solar Çiftlik projesi

29 Şubat Perşembe Neler Oldu? 📢

ABD Enerji Bakanlığı (DOE) ve Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi (NNSA), nükleer bomba testlerinin yapıldığı tarihi alanları temiz enerji üretimi merkezlerine dönüştürerek çevresel bir devrim başlatıyor. Nevada Ulusal Güvenlik Alanı’nda (NNSS) yapılan nükleer bomba testleriyle ünlü olan bölge, güneş enerjisiyle çalışan solar çiftlikler için potansiyel bir alan haline getiriliyor. Altı güneş geliştiricisi, projeye ilgi göstererek bu fikri destekledi. Projenin geleceği belirsiz olsa da, NNSS’nin solar çiftliklere dönüştürülmesi, çevreci bir gelecek için umut vaat ediyor. Bu girişim, DOE ve NNSA’nın çevresel koruma alanında da etkili olduğunu gösteriyor ve temiz enerji üretimini teşvik etmeyi, iklim değişikliğiyle mücadeleyi ve ekonomik büyümeyi desteklemeyi amaçlıyor. Bu projenin en büyük avantajlarından biri, minimum insan müdahalesiyle maksimum çevresel fayda sağlamasıdır. Bu inisiyatif, kirletilmiş arazilerin temiz enerji kaynaklarına dönüştürülmesiyle sürdürülebilir kalkınma fırsatlarının nasıl yaratılabileceğini gösteriyor. Bu solar çiftliklerin, temiz enerji alanında daha fazla yenilik ve ilerleme getirebileceği umut ediliyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.