Dünyanın İlk SMS’i NFT Olarak Satışa Sunuluyor

NFT

Sosyal medyadan önce gündelik hayatımızın büyük bir parçası olan SMS bugün yazımızın konusu. Dünyada atılan ilk SMS, Vodafone’nun kendi ağı üzerinden 3 Aralık 1992’de “Mutlu Noeller” olarak gönderilmişti. Ve şimdi bu mesaj NFT para birimi (Non-Fungible Token) olarak 21 Aralık’ta Fransa’daki Aguttes müzayede evinde satışa sunuluyor!

Vodafone’nun 1992 yılında kendi ağı üzerinden attığı “Mutlu Noeller” kısa mesajı NFT üzerinden açık arttırma ile satışa çıkarılıyor. Açık arttırmadan elde edilen gelir Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne (UNHCR) bağışlanacak.

NFT

Satış sadece Ethereum ile gerçekleşecek

NFT’yi satın alacak kişi sadece Ethereum ile ödeme yapabilecek ve bu NFT’ye sahip olacak kişi dünyanın ilk SMS’ini gönderen orijinal iletişim protokolünün ayrıntılı bir kopyasına da NFT ile birlikte sahip olacak ve blok zincir üzerinde sahipliğini kanıtlayabilecek. Elde edilecek gelirin ortalama, 100 bin Euro ile 200 bin Euro arasında değişmesi bekleniyor.

Vodafone İngiltere CEO’su Ahmed Essam:

Desteğe ihtiyacı olan insanlara yardım etmek için, geçmişimizdeki büyük bir teknoloji inovasyonunu günümüzün en son teknolojisiyle bir araya getirmekten gurur duyuyoruz. Bu girişim, ‘Birlikte Yapabiliriz’ ruhumuzu somutlaştırıyor.

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri aktif ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait bir parçaya katılma bir haber ve içerik sitesidir. Girişim’deki en iyi iş haberleri alış’tan büyük çaplı ve yatırım yapmakta. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber ve en çeşitli içerik olarak, okurlarımıza yönelik küçüklerletmek, onlar da bu insanlardan bir kendini hissettirmektir. Bu ekosistemin bir parçası olarak büyümek ve gelişmek bizleri sosyal medya hesaplarımızdan sonra ailemize katılabilirsiniz.

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.