Guccio Gucci, 1921 Yılında Kurulan Markanın Hikayesi

Guccio Gucci’nin Erken Yaşamı

Guccio Gucci, (Guccio Giovanbattista Giacinto Dario Maria Gucci) 1881 yılının 26 Mart gününde Florence, Tuscany, İtalya Krallığı’nda dünyaya gözlerini açtı. Toskanalı bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen Gucci’nin ailesi San Miniato’dan bir deri ustası olan Gabriello Gucci ve Lastra a Signa’dan Elena Santini idi.

Gucci, gençliğinde Londra’ya taşındı. 1899 yılında Londra’da bulunan Savoy Otel’de kısa bir süre çalıştı. Guccio Gucci burada çalıştığı dönemde zarif üst sınıf otel misafirlerinden ve H. J. Cave & Sons gibi bagaj şirketlerinden çokça ilham aldı. Buradaki çalışmasını bitirir bitirmez tekrar Floransa’ya döndü. Aldığı ilhamla beraber Floransa’da seyahat çantaları ve aksesuarlarını üretmeye başladı.

“The House of Gucci” (Gucci Evi) Doğuşu

Guccio Gucci, 1921 yılında Floransa’da The House of Gucci’yi (Gucci Evi) kurdu. The House of Gucci bir aile işletmesiydi ve deri dükkanı olarak kurulmuştu. Bu yıllarda atlılara eyer, deri çanta ve diğer aksesuarları satmaya başladı. İlerleyip kendilerini geliştirdikçe lüks valizler üretmeye başladı. 1938 yılında Gucci, oğlu Aldo’nun ısrarı üzerine işini Roma’ya da taşıdı. İkinci bir şubesini de Roma’ya Via Condotti’ye açtı. Tek kişilik işi, oğulları şirkete katıldığında sonunda bir aile şirketine dönüştü.

1947 yılında artık Gucci ikonu fark ediliyordu. Bu sıralarda bambu saplı deri çantalar üretildi. 1950’lerde ise kırmızı çizgili örümcek ağlı ticari marka resmen tanıtıldı. Bu bir amblem haline geldi.

Floransa’daki Gucci Müzesi (Gucci Bahçesi olarak da bilinir), şirketin ve Guccio Gucci’nin geçmişine odaklanan bir moda müzesi olarak yapıldı.

Guccio Gucci’nin Ölümü

1951 yılında Guccio Gucci, 3. bir mağazasını da Milano’ya açtı. İşini küçük tutmak istediğinden Gucci hayattayken markası sadece İtalya’da kaldı. Fakat Guccio Gucci’nin ölümünden iki hafta önce, New York Gucci butiği oğulları Aldo, Rodolfo ve Vasco tarafından açıldı. 2 Ocak 1953 tarihinde Guccio Gucci Milano’da hayata gözlerini yumdu. Ölümünden sonra markası 5 oğluna kaldı. Böylelikle Gucci markası, Paris, Beverly Hills, Londra, Palm Beach, ve Tokyo gibi uluslararası lokasyonlarda mağaza açmaya ve ürün yelpazesini çeşitlendirmeye doğru genişledi.

1960’lı yıllarda Gucci’nin şöhreti akıl almaz derecede arttı. Grace Kelly, Peter Sellers ve Audrey Hepburn gibi Hollywood starları Gucci markasını stillerine kattı. Artık Gucci “şık” kelimesiyle eşdeğer anlam taşıyordu. Daha sonralarda “Jackie O” olarak tanınacak olan Gucci omuz çantası fotoğraflanınca, Jackie Kennedy bu şıklığa katıldı. Şirket “GG” logosunu benimsedi.

Gucci’nin oğullarının aklındaki en büyük plan ve hayal bir araba firmasıyla ortaklık yapmaktı. Hayal ettikleri gibi de oldu. Dünyanın büyük otomobil şirketleri arasında bulunan Ford markasıyla anlaşma yaptılar. (Dünyanın büyük otomobil şirketleri arasında bulunan Ford markasının kuruluş hikayesi ve kurucusu Henry Ford’un hayat hikayesini merak ediyorsanız Henry Ford’un İlham Veren Başarı Hikayesi yazımıza göz atmayı unutmayınn.) 1998 yılında da Guccio Gucci’nin yapmış olduğu Genius Jeans 3.134 dolara satılarak Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı.

“House of Gucci” Filmi

Bu sıralarda vizyona giren “House of Gucci” de Gucci ailesini ve Guccio Gucci’nin torunu ve varisi Maurizio Gucci’nin yaşamı ile 1995’te eski eşi Patrizia Reggiani tarafından kiralık katil tutularak öldürülmesini konu alıyor. Lady Gaga (Patrizia Reggiani), Adam Driver (Maurizio Gucci), Jared Leto (Paolo Gucci), Jeremy Irons (Rodolfo Gucci), Salma Hayek (Giuseppina Auriemma), Al Pacino (Aldo Gucci), Jack Huston (Domenico De Sole), Reeve Carney (Tom Ford) gibi ünlü ve başarılı oyuncuların yer aldığı bu film şu sıralar kapalı gişe gösterilmeye devam ediliyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Başarı Hikayelerimiz

DC Comics’in 1934 Yılında Başlayan Hikayesi

Marvel Comics’in 1939 Yılında Başlayan Hikayesi

Airbnb’nin Başarı Hikayesi

Soichiro Honda’nın Başarı Hikayesi

Nurten Öztürk Successful Turkish female business person

Ferruccio Lamborghini’nin Başarı Hikayesi

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.