2021 Arya Alışveriş Festivali Nasıl Geçti?

Arya Alışveriş Festivali Nedir?

Arya Alışveriş Festivali; kadın girişimcilerimizin girişimlerini Arya platformuna tanıtmasını sağlayan, aynı zamanda satış yapmalarını da sağlayan bir kadın girişimci festivalidir. Bizler de sizin için Arya Alışveriş Festivali’ni gezdik ve değerli kadın girişimcilerimizle röportajlar yaptık. Bizim için ilham dolu ve çok keyifli bir yolculuk oldu. Şimdi ise değerli kadın girşimcilerimizi ve ilham veren girşimlerini sizlere tanıtma zamanı! Keyifli okumalar…

Arya Alışveriş Festivali’nde Bulunan Girişimler

1. Hecha Türkiye

  • – Arya Alışveriş Festivali nasıl gidiyor?

-Arya Alışveriş Festivali bizim için çok güzel geçti. Çok güzel insanlarla tanıştık. Markamıza olan ilgi de çok güzel, renkli bir gün. Burda olduğumuz için gerçekten çok mutluyuz.

  • – Girişimden bahsedebilir misiniz?

-Hecha 15 yıllık bir marka, yerli üretim. Ömür boyu garanti veren, ürünlerinin arkasında olan, mutfağa lezzet ve sağlık getirmeyi amaçlayan bir marka. 


Hecha Türkiye Kimdir?

İspanyolcada “Mükemmel pişirilmiş!” anlamına gelen HECHA, yüzlerce yıldır kullanılan geleneksel döküm demir tencere, ızgara ve tavalarda pişirme yöntemini, modern ve yaratıcı bir anlayışla buluşturuyor. Seçkin yeme kültürüne sahip, sağlıklı ve çarpıcı tatlar arayan gurmeler ile yediği yemeğe ve lezzete önem veren herkes için çok pratik pişirme imkanı sunuyor. Çünkü demir döküm ürünleri daha çabuk ısınıyor. Yüksek ısıyı ürünün bütününe kusursuz bir şekilde dağıtıyor. Demir dökümde pişen hiçbir yemekte lezzet kaybı olmuyor.


Dilerseniz hecha Türkiye’nin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Hecha Türkiye’nin Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

2. Burcu Sculptures

  • – Arya Alışveriş Festivali nasıl gidiyor?

-Güzel gidiyor. Yılbaşı öncesinde insanlara burada yeni ürünler tanıtmak çok güzel ve heyecanlı.

  • – Girişiminizden kısaca bahsedebilir misiniz?

-Tabii ki. Ben 2012 yılından beri heykel yapıyorum. Bronz heykellerim var. Aynı zamanda 7 tane yoga serim var. Yoga figürlerini kendimce, insan figürleriyle beraber harmanladım ve bir yoga serisi yaptım. Bunun dışında bir de göz serim var. 3 tane de göz temalı heykelim var. Şimdi de denge üzerine çalışıyorum. Kadın ve erkek arasındaki dengeyi anlatan heykellerim var. Instagram hesabımdan da daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.


Burcu Sculptures Kimdir?

Burcu Sculptures, Burcu Hanım’ın ürettiği heykellerden oluşuyor. Birçok heykel üreten Burcu Hanım’ın; yoga figürleri, göz serileri gibi farklı alanlarda serileri var. Bununla birlikte şu sıralar da kadın ve erkek arasındaki dengeyi anlatan heykeller üzerinde çalışıyor.


Dilerseniz Burcu Sculptures’ın Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

3. Kadınların Elinden

  • – Arya Alışveriş Festivali nasıl gidiyor?

-Gerçekten çok güzel gidiyor. Arya ekibine bizlerin burada olmasını sağladığı için çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel ve bol kazançlı bir gün oluyor.

  • – Girişiminizden kısaca bahsedebilir misiniz?

-Girişimimiz Kadınların Elinden, Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin kurmuş olduğu sosyal bir girişim aslında. Bir doğal gıda şirketi. Bizim 120, 130 kalem ürünümüz var ve bunların hepsi ayrı ayrı yörelerden Anadolu’nun ayrı ayrı kadın kooperatiflerinden üretilip bizlere gönderiliyor. Biz de bütün dünya ve Türkiye ile bu ürünleri buluşturuyoruz.


Kadınların Elinden Kimdir?

Kadınların Elinden, kendi yaşadığımız topraklarda yazılan hikayeleri keşfetmek, gün yüzüne çıkarmak, tüm Türkiye’ye ve hatta sınırların da ötesine ulaştırmak için bir yola çıktı. Yedi farklı bölgeden yüzlerce köye konuk oldular, üreticinin paylaştığı eşsiz öyküleri dinlediler, çok değerli anılar biriktirdiler. Anadolu kadınının yaşam mücadelesinden ilham alırken zihinlerinde bir fikrin filizlendiğini gördüler: Kadınların Elinden.


Dilerseniz Kadınların Elinden’in internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Kadınların Elinden’in Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

4. Tiny Little Love

  • – Arya Alışveriş Festivali nasıl gidiyor?

-Arya Alışveriş Festivali hareketli ve güzel gidiyor.

  • – Girişiminizden kısaca bahsedebilir misiniz?

-Girişimimizde 5 yaşa kadar bebek, çocuk ürünleri tasarlıyoruz. Organik pamuklu kumaşları kullanıyoruz. Sürdürülebilir bir markayız. Türkiye’de de yeni yeni öne çıkmaya başlayan bir akım açıkçası. Uzun süreli dayanıklı kıyafetler tasarlayıp; bizim çocukluğumuzdaki gibi çocuklar senelerce, büyüyünce de giysin mantığında kıyafetler üretmeye çalışıyoruz.


Tiny Little Love Kimdir?

Tiny Little Love, cinsiyet ayrımının çocuk mağazalarında bile var olması ve rahat modellerin sadece erkek reyonunda bulunması eksikliğinden doğdu. Özünde bu karşı çıkışla kurulan markamızın etik değerleri dikkate almaması beklenemezdi. Biz de alışveriş deneyiminizi olabildiğince anlamlı hale getirmeye çalıştık.


Dilerseniz Tiny Little Love’ın internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Tiny Little Love’ın Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

5. Pesche

  • – Arya Alışveriş Festivali nasıl gidiyor?

-Merhaba Pesche’den Zekiye ben. Çok mükemmel gidiyor.

  • – Girişiminizden kısaca bahsedebilir misiniz?

-Tabii ki de! Biz Pesche olarak kendimizi ve sevdiklerimizi şımartıyoruz. El dokuması peştemal ürünleriyle birlikte ev ve tekstil ürünleri satıyoruz.


Pesche Kimdir?

Pesche, evlerinizin dekorasyonunda kullanabileceğiniz ürünler ve kendinizi iyi hissetmeniz için tasarlanan kişisel ürünler üreten bir markadır.


Dilerseniz Pesche’nin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Pesche’nin Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

6. Mellys’ Nature

  • – Arya Alışveriş Festivali nasıl gidiyor?

-Arya Alışveriş Festivali çok güzel gidiyor. Özellikle pandemi sonrası dışarıda hayatın tekrardan başlamasıyla beraber fiziksel bir alanda insanlarla iç içe olmak, ürünlerimizi anlatmak çok değerli. Bugün de çok keyifli oldu. Markamızı insanlara bu şekilde tanıtabildiğimiz için mutlu ve keyifliyiz.

  • – Girişiminizden kısaca bahsedebilir misiniz?

-Mellys’ Nature markamızın ürünleri yüzde yüz doğal. İçerisinde eser miktarda dahi olsa koruyucu içermiyor. Bitkisel, hammadde ve elde ediliş yöntemleriyle sürdürülebilir, ürünlerini hayvanlar üzerinde test etmeyen doğal bir aromaterapi kozmetik markası.


Mellys’ Nature Kimdir?

Formüllerimizde kullandığımız pharma grade uçucu yağlarımız, Amerika Birleşik Devletlerindeki en önemli üniversitelerde analiz edilmiş olup, kalitesinin onaylandığı tüm sertifikalara sahiptir. Ürünlerimizi ise kalitesinden emin olduğumuz yağlar ile buluşturduğumuzda önce vicdanımız ve kalbimiz rahat ediyor, sizlere kaliteli ürünler sunabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Formüllerimizi oluştururken; gücümüzü doğadan alıyor, doğanın bize sunduklarını bilimsel verilerin süzgecinden geçirerek bütünsel bir bakış içerisinde sizlere sunuyoruz. Mellys’ Nature ailesi olarak hayvan dostu bir marka olmak da en önemli ilkelerimizden biri. Hayvan dostlarımızı çok seviyor ve hiçbir ürünü onlar üzerinde test etmiyoruz.

Mellys’ Nature olarak; yeni dünya düzeninde artan sentetetik kimyasalların kullanımına karşı durmaktan da gurur duyuyoruz.


Dilerseniz Mellys’ Nature’ın internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Mellys’ Nature’ın Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

7. Farmhood

  • – Arya Alışveriş Festivali nasıl gidiyor?

-Ben Arya Alışveriş Festivali’ne katılmak için çok heyecanlıydım. 2 sene önce Arya’yı keşfettim. Arya’ya katılım sağlamak için pandeminin bitmesini bekliyordum. Mentorship konusunda çok güvendiğim bir yer ve uzun süredir bu etkinliği dört gözle bekliyordum. Bu yüzden çok memnunum şu anda burada olmaktan. Ayrıca ürünlerime çok ilgi olması nedeniyle de çok mutluyum. Biz çok teknolojik bir ürün yapıyoruz. İnsanların teknolojiyi öğrenmek istemeleri, sadece tadına bakmamaları da benim çok hoşuma gitti.

  • – Girişiminizden kısaca bahsedebilir misiniz?

-Adım Selin Arslan. Farmhood girişiminin sahibiyim. Biz gıda teknolojileri üzerine saf gıda atıştırmalıkları üretiyoruz. Sadece ileri teknolojiler kullanarak bu ürünleri yapıyporuz. İlk ürünümüz de Freeze Dried. Freeze Dried, meyve ve sebze cipsleri. İçlerinde herhangi bir katkı, koruyucu, ilave madde yok. Sadece yüzde yüz meyve ve sebzeden oluşuyorlar. Bu teknoloji sayesinde biz bu ürünlerin raf ömrünü 20 seneye kadar çıkartabiliyoruz. Çünkü içlerinde hiç su yok. Geleneksel gıda kurutma teknolojilerinden farklı olarak, yüksek ısı verilmeden düşük sıcaklık ve düşük basınç altında kurutuluyor. Bu sayede bütün besin değerlerini, rengini, şeklini koruyabiliyor. Bu sayede çıtır çıtır atıştırmalık gibi oluyor. Hem yemeklerde kullanılıyor, hem de dilediğiniz yerde tüketebileceğiniz atıştırmalıklar halinde kullanılıyor. Bu şekilde çok sağlıklı ve herkese hitap eden bir ürün elde ediyoruz.


Farmhood Kimdir?

Farmhood markası ülkemizin zengin tarımsal kaynaklarını doğallıklarından uzaklaşmadan daha katma değerli bir şekle getirme hayali ile oluştu. Bu amacımızı şehirde yaşadığımız için eksikliğini hissettiğimiz ihtiyaçlarımız ile birleştirince ortaya alışılmışın dışında atıştırmalıklar üretme fikri çıktı.

Katkı maddesi, koruyucu ya da şeker ilave edilmemiş sağlıklı atıştırmalıklara ulaşmanın ne kadar zor olduğunu, sağlıklı olarak yansıtılan bazı ürünlerin aslında pek de öyle olmadığını yavaş yavaş öğreniyoruz.


Farmhod’un internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Farmhood’un Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

8. Beetle Beez

  • – Arya Alışveriş Festivali nasıl gidiyor?

-Merhabalar öncelikle, Arya Alışveriş Festivali çok güzel bir organizasyon. Bütün kadınların bir arada olduğu, ürettiği ve sonucunda da birbirlerini desteklediği çok güzel bir ortam. Umarım her yıl olur. Bizler çok memnunuz. Bir sürü yeni insan tanıdık. Satışlardan ziyade network açısından çok daha önemli bir etkinlik oldu.

  • – Girişiminizden kısaca bahsedebilir misiniz?

-Biz çok yeni bir girişimiz. 2 kadın girişimci, 2 abla kardeşiz aynı zamanda. Tabii ki de hiç kolay değil. Hem kadın olarak kolay değil hem de küçük işletme, üretici olmak kolay değil bu sektörde. Ama bir şekilde kadınların gücünü, çalışınca her şeyin mümkün olduğunu gördük en azından. 1 yılda çok güzel yerlere geldik. Daha da iyi olacak inşallah. Markamızın adı Beetle Beez. Çocuk sektöründe 2-10 yaş tamamen tasarım ürünler yapan bir firmayız.


Beetle Beez Kimdir?

Mutlu ve özgür çocuk… İşte Beetle Beez bu kelimelerle anlam bulur…

Önce hayal ettik çocuklar gibi… Sonra onları izledik, dinledik, dinlemekten öte duyduk, onlardan öğrenmeye çalıştık ve hayal güçlerinden ilham alarak “Beetle Beez” dünyasını yarattık.

BeetleBeez, insan ve çevreye saygılı, doğa dostu, yerel üretimi destekleyen çocuk giyim markasıdır. Doğaya ve çocuklara zarar vermeyecek en kaliteli materyaller ile zamansız, rahat ve uzun vadeli kullanım amaçlar. Çocukların gözümüzden dünya yansımalarına, sanatın ve renklerin eşlik ettiği, yaratıcılığı sınırlandırılmadığı, doğanın sevildiği ve en önemlisi çocukların MUTLU ve ÖZGÜR hissedilen bir dünya sunar.


Beetle Beez’in internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Beetle Beez’in Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

9. Umay Seramik

  • – Arya Alışveriş Festivali nasıl gidiyor?

-Arya Alışveriş Festivali gayet iyi gidiyor. Katılımcılar ve gelen kitle de gayet güzel. Büyüyerek devam edeceğine ben inanıyorum. Ve bu oluşumda yer almaktan çok mutluyum.

  • – Girişiminizden kısaca bahsedebilir misiniz?

-Ben 8 senedir seramik yapıyorum ve seramiklerimin artık talepler doğrultusunda da satışa dönüşeceğini öngördüğüm için bu yolda ilerlemeye karar verdim. Böylelikle Arya Woman oluşumuna katıldım ve bu oluşumda bulunmaktan dolayı da çok mutluyum. Dilerim ciddi bir marka olarak yolumuza devam ederiz.


Umay Seramik Kimdir?

Birbirinden farklı ve ilham dolu tasarım seramikleriyle dolu bir markadır.


Umay Seramik’in internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Umay Seramik’in Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

10. Mons Bons

  • – Arya Alışveriş Festivali nasıl gidiyor?

-Gayet keyifli gidiyor. Ben çok yeni üye oldum, daha iki hafta oldu ve bütün buradaki kadın girişimcilerle ve burada görevli olan insanlarla tanışma fırsatını bugün bulabildim. Bu yüzden çok mutluyum. Bu kadar böyle kendi hayalleri peşinde koşan kadınları görmek de beni çok mutlu etti. Ben de çok ilham aldım bu durumdan. Bu yüzden çok keyifli ve güzel gidiyor.

  • – Girişiminizden kısaca bahsedebilir misiniz?

-Ben köpekler için aksesuar ve ürünler tasarlıyorum. Aynı zamanda köpek sahipleri için de tasarımlar yapmaya başladım. 2022 yaz ayında ise köpek sahiplerine de yönelik; köpeklerini gezdirirlerken giyebilecekleri rahat parçalar, daha kıyafet odaklı tasarımlar yapmayı planlıyorum. Onun dışında home dekor kısmına da girdim. Aynı zamanda kârımın da yüzde 15’ini sokak hayvanlarına bağışlıyorum. Asıl hayallerimin doğrultusunda olan amaç da buydu benim için. Markamın adı ise Mons Bons.


Mons Bons Kimdir?

Mons Bons, Berlin’de hayallerim doğrultusunda kurulan, köpek ve sahiplerine yönelik kıyafet ve aksesuar tasarlayan bir marka. Bütün tasarımlarımda hayvan sevgisinden ilham alarak kalite, konfor ve tatlılığı bir araya getirmeye çabalıyorum, ve hiç bir tasarımımda hayvansal malzeme kullanmıyorum.


Mons Bons’un internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Mons Bons’un Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

11. Lanu Fragrance

  • – Arya Alışveriş Festivali nasıl gidiyor?

-Bu sene ilk defa bir etkinliğe dahil olduk. Arya Alışveriş Festivali ile başlamasından son derece memnunuz. Oluşumun parçası olan kadınlar ve markalarla bir arada olmak bizi çok mutlu etti.

  • – Girişiminizden kısaca bahsedebilir misiniz?

-LANU’nun hikayesini size çok kısa bir şekilde anlatacak olursak; Lanu, resmi olarak 2021 Şubat ayında kurulsa da geçmişi 5 seneyi aşkın bir marka aslında. İş insanı Tuba Koca’nın parfümü tutkuyla sevmesi ve mesleğine dönüştürmesi sayesinde temelleri atıldı.

Bu tutkusunu iyi bir eğitim ve altyapıyla desteklemek için uzun bir süre Amerika’da yaşadı ve dünyanın en itibarlı parfüm enstitülerinden birinde eğitimini tamamladı. Burada çok uzun süre sektörün önde gelen isimlerinden de birebir eğitimler alarak kokuların dünyasına profesyonel bir adım attı.

Türkiye’ye döndükten sonra markayı oluşturmak için çalışmalarına başladı. Katettiği yol neticesinde kenmarkasını yaratarak, tasarım atölyesini açtı. Şu an Fenerbahçe’de bulunan tasarım ve satış ofisinde hem kişi ve kurumlara özel parfümlerin tasarımını yapıyor hem de 6 çeşitten oluşturduğu ilk serisinin satışını gerçekleştiriyor.


Lanu Fragrance Kimdir?

TUBA KOCA LANU İLE KOKUNUZU PARMAK İZİNİZE DÖNÜŞTÜRÜYOR.

Lanu Fragrance ile isterseniz kendinize özel isterseniz de Tuba Koca’nın özenle, ilhamla hazırlamış olduğu özel seri parfümleriyle kokular ile buluşabilirsiniz.


Lanu Fragrance’in internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Lanu Fragrance’in Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Umuyoruz ki ilham aldığınız ve zevkle okuduğunuz bir yazı olmuştur sizin için. Bizim için çok keyifli bir yazı ve röportajdı. Girişimci kadınlarımızla gurur duyduk ve onları dinlerken ilham aldık. Arya Woman’a da böyle güzel bir festival düzenlediği için çok teşekkür ediyor, girişimci kadınlarımızın her koşulda arkasında olduğumuzu tekrardan hatırlatarak başarılar diliyoruz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Mockup Nedir?

DC Comics’in 1934 Yılında Başlayan Hikayesi

Duyguları Gösteren Kıyafetler!

Epic Games Store Sepet Özelliğini Kullanıma Açılıyor

Twitter’a Tiktok Benzeri Video Özelliği ve Tek Seferlik Uyarı Sistemi Geliyor!

Trello Nasıl Kullanılır?

Start-Up Nedir?

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.