“Dedim Olabilir” NFT’si 1 Ethereum’a Ninja Squad’a Satıldı. Elde Edilen Gelir Burs Desteğine Dönüştü.

“Dedim Olabilir” NFT’si 1 Ethereum’a Ninja Squad’a Satıldı. Elde Edilen Gelir Burs Desteğine Dönüştü.

NFT rüzgarı esmeye devam ediyor. Elidor’un duvar resmi “Dedim Olabilir” dijital sanat eseri açık artırma da alıcı buldu. Satıştan elde edilen gelirin tamamı ile 14 genç kadına daha eğitim bursu verildi. Elidor’un “Kendi Yolumuzda” projesi ile desteklediği genç kadınların sayısı 246’ya ulaştı.

Elidor’un “Kendi Yolumuzda” projesi kapsamında Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) yararına açık artırmaya çıkan “Dedim Olabilir” duvar resiminin NFT’si 1 Ethereum yani şu anki kurla 55 bin türk lirasına Ninja Squad’ın oldu. Bu dijital eserden elde edilen gelir 14 genç kadına daha burs imkanı sağlanmasını sağladı.

Dedim Olabilir

Ebrar Karakurt’un yer aldığı Elidor’un “Dedim Olabilir” kampanyasının ardından Twitter’da kampanya etiketini kullanan ve çocukken çizdiği resme, “Pembe saçlı kız olur mu?” denilince resmi nasıl yarım bıraktığını anlatan Elanur Yılmaz adlı genç kadının hikayesi bir duvar resmi ile tamamlanmış oldu.

Başarılı bir bilim insanı olan Dr. Elanur Yılmaz’ın yaklaşık 25 yıl önce yarım bıraktığı “Pembe Saçlı Kızlar” resmi duvar sanatçısı KienArt’ın yorumuyla Kadıköy Meydanı’nda hayat buldu. Proje sayesinde Türkiye’de ilk defa bir hızlı tüketim markası, kendi adını taşıyan bir NFT tasarımına imza atmış oldu.

Ninja Squad ise sevincini şöyle belirtti:

“@ElidorTurkiye müzayedesini kazandığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyor ve böyle güzel bir amaca destek vermekten onur duyuyoruz. Gelir, Türkiye’deki genç kadınların hayallerini gerçekleştirmelerine destek olmak için @TOGVakfi’na gidecek.

Türkiye’nin 2 NFT’si İstanbul’da yan yana durabilir mi? #Dedimolabilir ”

 

Kerem Dıramca (Unilever Saç Bakım Kategorisi Pazarlama Müdürü) proje hakkında şunları söyledi:

“Projemiz ile Türkiye’de markalı bir NFT eseri üreten ilk hızlı tüketim markası olduk. NFT satışının sağladığı burs desteği sayesinde 14 genç kadın daha artık hayallerine bir adım daha yakın. Aldığımız tepkiler ve olumlu geri bildirimler ne kadar güzel bir amaca dokunduğumuzu hatırlatır nitelikte. Bizim Elidor olarak çok değer verdiğimiz bir marka amacımız var: genç kadınların hayallerine ulaşmalarını desteklemek.

Genç kadınları hayallerine giden yolda destekleyen Kendi Yolumuzda projesi kapsamında Ebrar Karakurt ile birlikte ‘Dedim Olabilir’ demiştik. Reklam filminin yayına girmesiyle sosyal medyada #dedimolabilir etiketi ile pek çok hikâyeye ses olduk. Genetik bilimci Dr. Elanur Yılmaz’ın dikkatimizi çeken hikayesi sayesinde pembe saçlı kızların olduğu muhteşem bir duvar resmini kapsayan projemiz, NFT’ye dönüşerek açık artırmaya çıktı ve genç kadınlara burs kaynağı sağladı. NFT’mize teklif vererek açık artırmaya katılan ve kampanya boyunca paylaşımlarıyla destek veren herkese teşekkür ediyoruz.”

Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Didem Duru proje hakkındaki heyecanlarını şöyle belirtti:

“19 yıllık geçmişiyle ‘gençlerin öncülüğünde, yetişkinlerin rehberliğinde’ mottosuyla ilerleyen bir sivil toplum kuruluşu olarak dijital dönüşüme, dijitalleşmenin getirdiği yeniliklere hızlı adapte olabilmek bizim önceliklerimizden biri. Elidor ile genç kadınları desteklemek amacıyla çok güzel bir projeye imza attık. Kendi Yolumuzda projesiyle başlayan iş birliğimizi ‘Dedim Olabilir’ NFT’siyle taçlandırdık. Birlikte sivil toplum alanında başarılı bir yeniliğe imza attık.

NFT satışından elde edilen gelirle 14 genç kadına daha eğitim bursu sağlayarak toplam bursiyer sayımızı arttırdık. Ayrıca ilk NFT iş birliğimizin başarıyla sonuçlanması, bir sivil toplum kuruluşu olarak teknolojinin çabalarımıza nasıl katkı sağlayabildiğini de gösterdi. NFT dünyasına böyle bir iş birliğiyle adım atmak, sivil toplumun gelişmesi ve güçlenmesine yönelik yenilikçi bir adım oldu.”

Markaların ve büyük şirketlerin genç kadınların hayallerini destekleyen bu gibi projelerinin gelecekte daha da artmasını umut ediyoruz.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri aktif ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait bir parçaya katılma bir haber ve içerik sitesidir. Girişim’deki en iyi iş haberleri alış’tan büyük çaplı ve yatırım yapmakta. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber ve en çeşitli içerik olarak, okurlarımıza yönelik küçüklerletmek, onlar da bu insanlardan bir kendini hissettirmektir. Bu ekosistemin bir parçası olarak büyümek ve gelişmek bizleri sosyal medya hesaplarımızdan sonra ailemize katılabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.