Her CV’de Olması Gereken 7 Temel Bilgisayar Becerisi

bilgisayar

1) MS Office

MS Office, şüphesiz ki ofislerde en yaygın bilinen ve en sık kullanılan programlar arasında yer alıyor. Bu programların etkin ve hızlı bir şekilde kullanabilmek görevlerinizi daha pratik bir şekilde halledebilmenize olanak sağlar. Veri analizi, kayıt ve işlerin hızlı işleyişi tarafında da işler için büyük kolaylık tanımaktadır. İşverenler genellikle Office program bilgisini iyi ve daha üstü derecede bilen kişileri işe almayı tercih etmektedirler.  Hangi pozisyonda yer alırsanız alın, MS Office (Word,Excel,Outlook,Powerpoint) birini veya daha fazlasını kullanabilmek, CV’nize koyabileceğiniz en temel bilgisayar becerisidir.

bilgisayar

 

2) G-Suite

Bazı noktalarda Google’ın ofis programları MS Office programlarının yerini tutuyor. Outlook yerine daha çok Gmail kullanılması bunun bir örneği. Calendar, Docs, Forms, Gmail, Google Drive, Hangouts, Sheets, Sites ve Slides ile yapmak istediğiniz her türlü iş için erişebileceğiniz alet G-Suite’de mevcut. İster takvimi kullanarak ofisteki insanlarla ortak bir planlama oluşturun, isterseniz işiniz için Forms ile veri toplayın.

bilgisayar

3)Çizim Programları

Eğer mühendislik öğrencisi iseniz ya da bu alanda görev almak istiyorsanız bu programlara mutlaka aşina olmasınız. Mühendislik fakültelerinde üniversitenin ders içeriği olarak koyduğu bazı temel çizim programları çizim derslerinde öğretilse de ne kadar fazla alanda kendinizi geliştirirseniz ve CV’nize o kadar çok program eklerseniz bu sizi bir adım daha öne çıkarır.

  • AutoCAD,
  • Solidworks,
  • Catia,
  • Inventor,
  • MasterCAM,
  • Pro/ENGİNEER,
  • 3D Studio Max,
  • Blender,
  • ArchiCAD.

bilgisayar

4) WEB

Eğer programlama veya işin içine yazılım giren herhangi bir işe girmek istiyorsanız en azından bazı bilgisayar becerilerini temel düzeyde CV’nize eklemenin faydası var. Peki hangi araçlar bunun için uygun? HTML, CSS, Javascript, WordPress, Joomla, Content Management Systems (CMS) ve Code libraries gibi programların temel düzeydeki kurslarını alarak kendinizi temel seviyeye getirebilirsiniz.

bilgisayar

5) Sosyal Medya

Markalar ve şirketler artık adlarını, ürünlerini sosyal medya üzerinden duyuruyor. İçinde bulunduğumuz bu dijital çağda artık her şey online iken ve yeni bir sürü tanıtım aracı gelişmişken, şirketlerin sosyal medya kısımlarında iş bulmak daha yaygın bir kavram haline geldi. Böyle bir pozisyona başvurmak, sosyal medya yöneticisi gibi konumlarda bulunmak istiyorsanız CV’nize bu becerileri bunları koymanız artık bir gereklilik gibi gözüküyor.

Bahsi geçen yönetici konumlarında en sık kullanılan programlardan bazıları;

Twitter, Instagram, Facebook, Hootsuite, LinkedIn.

bilgisayar

6)İletişim Araçları

İletişim araçları, şirketlerin ve müşterilerin arasındaki iş ilişkisinin daha etkili ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesine olanak tanır. Yüksek derecede dijital iletişim, işbirliği kısaca müşteri ile etkileşim haline girecek bir işe başvuruyorsanız, kullandığınız araçlardan ve düzeyinizden mutlaka bahsetmelisiniz.

Google Hangouts, Skype, Microsoft Teams ve Basecamp bu araçlardan bazıları.

Pandemi süresince evden çalıştığımız bu dönemde en çok da dijitale bağlıyken bu becerilen olması CV’nize büyük bir artı katacaktır.

bilgisayar

7) Elektronik Tablolar 

Günümüzde elektronik tablolardan yararlanmayan bir şirket dahi kalmadı. Şirketlerin finans, muhasebe gibi departmanlarında görev almak isteyenler için, elektronik tablo işlevlerine aşina olmak ve buna bağlı temel bilgisayar becerileri yine özgeçmişinize eklenmesi gerekenler arasında ilk sıralarda yer almalı.

Bu becerilere örnek olarak Excel, Google Sheets, OpenOffice Calc ve Numbers’ı verebiliriz.

Excel: Excel için şirketlerdeki bel kemiklerinden biri diyebiliriz. Birçok işi tek bir program içinde yapabilmenize yarayan bir tablolama programıdır. Ana görevi sayısal olan tüm verileri listelemek ve tablolalamak olan bu program aynı zamanda rapor ve grafik oluşturur, analizlerinizi kolayca yapmanızı sağar. Verdiğiniz komutlarla kısa yollardan işlemler ve formüllerle işlemlerinizi birkaç saniye içerisinden halledebilirsiniz. Veriler üzerinde verdiğiniz komutlar, yaptığınız işlemler bir şey yapmanıza gerek kalmadan otomatik olarak sonuca yansır. İnternet üzerinden yer alan onlarca kurs ile siz de MS Office programlarını seviye seviye öğrenebilirsiniz.

 

bilgisayar

 

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Apple, 8 Mağazasını Artan Vakalar Nedeniyle Tek Tek Kapatıyor!

Todoist Nasıl Kullanılır?

73- Welcome To Our World

E-Bursum, Microfon Oluyor !

Yemeksepeti’nden Çevreci Adım, Elektrikli Motosikletlere Geçiliyor

AT&T, çevrimiçi reklam platformu Xandr’ı Microsoft’a sattı

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.