2021 Mobil Uygulama Kullanımı ve Trend Startuplar

Girişim kurmak için süreç zorlu olarak karşımıza çıksada en doğru girişimcilik tüyoları elde edildikten sonra süreç kendiliğinden işleyecektir. Eğer sizde girişimcilik konusunda ilerleme kaydetmek istiyorsanız, akıllı cihazlar ile bunu yapabilirsiniz.

Covid-19 Pandemi süreciyle global krizin ortaya çıkması, birçok insanı startup’lara yöneltti. Bu nedenle de mobil uygulamalarla ilgili birçok girişim haberleri duyulmaya başlandı. Sizler için bu yazımızda 2021 Mobil Uygulama Kullanımı ve Trend Startupları hakkında bilgileri derledik.

2021 Mobil Ve Çevrimiçi Uygulama Kullanımı

1. Home Office ve Video Konferanslar

Mobil Uygulama Kullanımı ve Trend Startuplar
Mobil Uygulama Kullanımı ve Trend Startuplar

Home Office çalışma yöntemi ve video konferans yöntemi, pandemi sürecinin en popüler çalışma stilleri oldu. Covid-19 küresel salgınının yayılmasıyla birçok girişimci, salgın önlemini almak için uzaktan çalışma yöntemine başvurma kararı aldı. Sosyal mesafenin sağlanması için başvurulan bu yöntem için gerekli olan tek şeyse ; çevrimiçi iletişim programlarını kullanmak. Kullanımı oldukça kolay olan bu çevrimiçi uygulamalar şu aralar çok popüler. Bu yüzden birçok girişimci, yeni bir çevrimiçi uygulama geliştirmek için araştırma yapmaya başladı bile.

2. Online Eğitimler

2021 Mobil Uygulama Kullanımı konusunda popüler olan diğer bir kategori tabii ki online eğitim sistemleridir. Uzun bir müddet okullarsan ve özel derslerden uzak kalmak zorunda kalan gençler ve özel ders almaya çalışan birçok yetişkin derslere ara vermek zorunda kaldı. Ancak birçok girişimcinin dikkatini çeken online eğitimler, yüksek mi kazanç sağlama özelliğine sahip. Eğer sizde girişimcilik konusunda adım atmak istiyorsanız, online eğitimleri sunan bir uygulama geliştirmeyi düşünebilirsiniz.

Üniversite hazırlık, sertifika programları, üniversite ders çalışma ortamı, konferanslar gibi birçok birçok alanda online eğitim ortamı oluşturulabilir. Bazı online eğitim alanları öğretmenler ile öğrencileri bir araya getirerek soru çözmeye yönelik bir ortam oluşturmuştur. Pandemi süreciyle yoğun bir rağbet gören bu uygulamalar girişimcilik konusunda garantili bir adım olabilir. 

3. Tıbbi Destek Sunan Mobil Uygulamalar

Mobil Uygulama Kullanımı ve Trend Startuplar
Mobil Uygulama Kullanımı ve Trend Startuplar

Birçok hastalık tedavi gerektirir. Bir hastalıktan müzdarip olan insanlar, bu konuda araştırma yapmak ve bir bilgi almak için çaba harcamaya çalışırlar. Bu yüzden hastalar bir çok sitede araştırma yapmaya gayret ediyor. Bu sebeple de girişimciler bu bilgi akışı için fikirlerini ortaya çıkarmaya başladı. Dolayısıyla da mobil medikal sektörünün doğmasına de neden oldular. Mobil medikal ; doktorlar ile hastaların bir araya geldiği bir uygulama türü. Bu uygulamalarda hastalık belirtilerinden, doktor görüşmelerine kadar birçok imkan sunulmaktadır. Sağlığın büyük önem taşıdığı şu günlerde, bu uygulamalara olan rağbet gün geçtikçe artmaktadır. 

Sanal sağlık hizmetleri olarakta adlandırılan bu uygulamalar sayesinde; alanında uzman olan doktorlar ile hastalar bir araya gelmektedir. Birçok girişimci, çevrimiçi sağlık hizmetleri konusunda faaliyete geçme kararı aldı. Mobil sağlık, Home fitness, online diyet gibi birçok alanı bulunan Tıbbi Destek Sunan Mobil Uygulamalarla kullanıcılar cezbediyor. 

4.  5G Hizmetler

4,5 G internet kullanımından sonra ön plana çıkan 5 G ülke genelimizde olmasa da 5 G’ye  geçen ülkeler de işletme sahipleri, en hızlı bağlantıyı sağlamak için birbirleriyle yarış halinde. 5 G’nin ülkemiz de 5 G’ye geçmesi halinde önemli bir girişimcilik adımı olarak atılabilir.

5. E-Ticaret Siteleri 

Mobil Uygulama Kullanımı ve Trend Startuplar

Pandemi sürecinde oldukça dikkat çeken E-Ticaret sitelerinin önemini anlatmaya elbette gerek yok. Ancak E-Ticaret sitelerinin kazancı iyi olsa da sunulan ürünlerin kalitesine dikkat edilmeli ve de bir marka oluşturulmalıdır. Küresel anlamda hizmet veren birçok E-Ticaret sitesi bulunmaktadır. Bu sitelerin rekabet düzeyi ölçüldükten sonra girişimcilik tüyoları elde edilmeli ve harekete geçilmelidir. 

Startuplar hakkında girişimcilik haberlerini okumanın yanında, tercih edilen kategoriyle ilgili avantaj ve dezavantajları göz önüne serecek bir araştırma yapılmalıdır. Çünkü startup girişimleri, küresel anlamda birçok başarının temelini oluşturmuştur. Parlak fikirler ile bir adım atarak kendi girişimciliğinizi başlatabilirsiniz. Aklında bir startup fikri olan biri pandemi süreciyle birlikte farklı atılımlara kalkışabilir. Çünkü süreçle birlikte insanların yönelimleri ve bakış açıları değişti. Öyle ki yukarıda bahsettiğimiz gibi mobil sağlık hizmetleri üzerinden bile muayene talebi oluşturmaya kadar bir gelişme yaşandı. Bu yüzden de ortaya atılacak fikrin küresel anlamda faydalı olup olmayacağına da dikkat edilmelidir. Adım atılacak alanla ilgili fırsatlar ve tehditler konusunda araştırma yapılmalıdır. Araştırma sonrasında da girişimcilik konusunda yapılması gereken tüm incelemeler yapılmalıdır. 

İnternet ortamında yer alan girişimcilik haberleri üzerinde yer alan iş önerileri iyi incelenmeli ve bütçeye göre karar verilmelidir. Girişimcilik riski olan bir ifadedir. Tüm risklerle mücadele edebilmek için startup önerilerinin değerlendirilmesi yapılmalı ve tedbirler alınmalıdır. Bu şekilde başarı elde edilecektir. 

Instagram’a Durum Paylaşma ve Ara Ver Adında Yeni Özellikler Geldi

Instagram IGTV Özelliğini Kaldırdı, Yeni Bir Özellik Getirdi!

Hayır Diyebilmenin 6 Yolu

Netflix’in Oyunları App Store’a Mı Geliyor?

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İsmail Karaçengel

Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya
Girişim Haberleri Kurucusu

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.