Netflix’in Oyunları App Store’a Mı Geliyor?

Netflix

Geçtiğimiz günlerde Netflix resmen oyun sektörüne giriş yapmıştı. Netflix, bu yeni hizmetini sadece Android üzerinden kullanıcılarına sunmuştu. Ve bu yeni hizmetin iOS ayağı üzerinde çalıştığını bildiğimiz Netflix’in tarafında Bloomberg teknoloji muhabiri Mark Gurman’ın aktardığı bilgilere göre yeni gelişmeler var. Gurman’a göre Apple’ın App Store politikaları Netflix’in kendi uygulamasından oyunları kullanıma sunmasını engelleyebilir.

Netflix Games

“Apple’ın kurallarını değiştirmesi veya Netflix’e muafiyet vermesi gerekecektir.”

Android kısmında oyunlar Netflix uygulamasında özel bir sekmede düzgün bir şekilde paketlenmiş ve Google Play Store’dan ayrı ayrı indirilecek şekilde ayarlanmıştı. Bu indirme şekli ne kadar güzel ve hızlı olsa da hepsi bir arada oyun sektörü için hiç uygun değil. Kullanıcılar, uygulamanın içinden oyuna erişebilmeli, indirebilmeli ve oynayabilmelidir. Gurman’ın en son Power On haber bültenindeki tahminlerine göre Netflix eninde sonunda oyunlarını buluta taşıyacak. Bu durum Android için iyi sonuç verebilir fakat Apple’ın politikaları, bulut oyunlarının gelişmesini neredeyse imkansız hale getirerek hizmetleri önemsiz web uygulamalarıyla yetinmeye zorluyor. Netflix bulut oyunlarını benimsemeye karar verirse, iOS’taki hizmete ne olacağı belirsiz. Netflix kendi uygulamasından oyunları bu yüzden kullanıma Apple’ın politikaları yüzünden sunamayabilir ve Gurman’a göre bu aksaklık Apple’ın politikasını değiştirmesi veya Netflix’e muafiyet vermesiyle çözülebilir gibi görünüyor.

Bu, Netflix’in hizmetinin nihai başarısını, uzun süredir ortak olan ve aynı zamanda büyüyen bir rakip olan Apple’ın ellerine bırakıyor.

Mark Gurman

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız:

Nike’dan Geri Dönüştürülen 20000 Ayakkabıyla Saha

Endeksa’dan Hızlı, Kolay ve Yenilikçi Mortgage Deneyimi!

Facebook Adını Mı Değiştiriyor?

Instagram IGTV Özelliğini Kaldırdı, Yeni Bir Özellik Getirdi!

Hayır Diyebilmenin 6 Yolu

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.