/

Biyoteknoloji Odaklı Yerli Girişim Massive Bio Yatırım Aldı

Biyoteknoloji Odaklı Yerli Girişim Massive Bio Yatırım Aldı

Massive Bio, düzenlenen Seri B yatırım turunda 16,5 milyon dolar yatırım aldı. Revo Capital liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda Kenan Turnacıoğlu, IFC (World Bank), DEG-Deutsche Investitions-und Entwicklungsgesellschaft mbH, TFS Services, ImpactAssets ve SiteGround Capital katıldı.

Biyoteknoloji Odaklı Yerli Girişim Massive Bio Yatırım Aldı

Massive Bio, Dr. Selin Kurnaz, Çağatay Çulcuoğu ve Dr. Arturo Loaiza- Bonilla tarafından 2015 yılında kurulmuştu. Girişimin amacı ise kanser hastalarına en iyi tedavi seçeneklerini bulmak. Massive Bio, dünyanın neresinde ve hangi ekonomik koşullarla yaşıyor olursa olsun kanser hastalarını klinik çalışmalarla buluşturan ve bunu da teknoloji, büyük veri ve servisi bir araya getirip saatler içinde gerçekleştiren tek girişim olarak karşımıza çıkıyor. Kanser hastaları kendi bilgilerini sisteme girdiğinde Massive Bio’nun yapay zekâ algoritmalarını çok iyi kullanarak hastanın verileri ile en uygun tedavi yöntemini ve en yakın klinik araştırma merkezini tesbit ederek hastaya ulaştırıyor.

 

Massive Bio, geçtiğimiz haziran ayında 9 milyon dolar almıştı. Aldığı bu yatırım ile girişim toplamda 23,5 milyon dolar yatırım toplamış bulunuyor. Girişim zaten kısa bir süre önce bünyesinde 100 binden fazla hastaya sahip olduğunu açıklamıştı.

 

Massive Bio kurucu ortağı ve CEO’su Selin Kurnaz, “Genellikle denemelere acil erişim gerektiren en iyi tedavi seçeneklerini bulmalarına yardımcı olarak kanser hastalarına umut yaratmak ve onları güçlendirmeyi misyon ediniyoruz. Bu, yaşamları anlamlı bir şekilde değiştirmek için ileri teknolojinin tıp bilimiyle kesiştiği muazzam bir zaman noktası oluyor. Son derece tecrübeli uzmanların ekibimize katılması, 2023’e girerken misyonumuzun sınırlarını zorlamamıza ve stratejik önceliklerimizi uygulamaya devam etmemize yardımcı olacak.” dedi.

Biyoteknoloji Odaklı Yerli Girişim Massive Bio Yatırım Aldı

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.